Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Η ΝΔ ανάγκασε σε παραίτηση την Τώνια Μοροπούλου

Κατηγορία Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ύστερα από την εναντίον της κατακραυγή για τη σύνταξη του πατέρα της που έπαιρνε παράνομα, η Τώνια Μοροπούλου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από υποψήφια βουλευτής.

Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της, που έστειλε πριν από λίγη ώρα, στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η υποψήφια βουλευτής Τώνια Μοροπούλου γνωστοποίησε την απόφασή της να μην είναι υποψήφια μετά τις αποκαλύψεις για τη σύνταξη άγαμης θυγατέρας που λάμβανε παράνομα από το δημόσιο.

Η Τώνια Μοροπούλου είναι τόσο άπληστη ώστε δεν της έφτανε ο μισθός και οι άλλες παροχές που έπαιρνε ως καθηγήτρια του Πολυτεχνείου, αλλά εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της.

Η ίδια, σε δήλωσή της, αν και καθηγήτρια, επικαλέστηκε άγνοια νόμου (!) ενώ είπε ότι δεν επιστρέφει τα 71.051,43 ευρώ που διεκδικεί δικαστικά το δημόσιο, επειδή τάχα δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας για να τα καταβάλει!

Η απληστία σε όλο της το μεγαλείο!

Και όμως, η Τώνια Μοροπούλου προωθήθηκε σε κορυφαίες θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, απλά και μόνο επειδή πήρε μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, διεκδικώντας δάφνες ως αντιστασιακή. Στην πραγματικότητα, όπως πολλοί άλλοι, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Λαλιώτης, εξαργύρωσαν με θέσεις και αξιώματα το αίμα και τους αγώνες των ανώνυμων μαθητών και φοιτητών που θυσιάστηκαν το Νοέμβριο του 1973 για να πέσει η χούντα και να επανέλθει στη χώρα η δημοκρατία.

Η Μοροπούλου έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο, πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας συντήρησης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Μάλιστα, αν και άθεη, βρήκε τον τάφο του Ιησού Χριστού – τρομάρα μας!

Ωστόσο, η απληστία είναι απληστία. Τώρα, σε προχωρημένη ηλικία, σκέφτηκε να γίνει και βουλευτίνα για να διοικήσει τον τόπο, εισάγοντας νέα ήθη!

Την υπόθεση της κλοπής δημοσίου χρήματος έφερε στο φως ο ιστότοπος Documento παρουσιάζοντας και το σχετικό έγγραφο.


Μέχρι τώρα η κ. Μοροπούλου δεν έχει επιστρέψει ούτε δεκάρα!

Αντίθετα, προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, τάχα για να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό της οφειλής, και η δικάσιμος ορίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Η κ. Μοροπούλου υπολόγιζε ότι μέχρι τότε θα είχε εκλεγεί βουλευτής, πράγμα που σήμαινε ότι, λόγω της βουλευτικής ασυλίας που θα αποκτούσε, θα πάγωνε ή θα ακυρωνόταν κάθε απαίτηση του δημοσίου εναντίον της!

Γι’ αυτό το λόγο, από το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στη ΝΔ, για να εκλεγεί.

Η ΝΔ θα έπρεπε να εξετάζει καλύτερα το ποιόν εκείνων που προτείνει στον ελληνικό λαό ως μελλοντικούς νομοθέτες και να μην κάνει τέτοια χονδροειδή λάθη.

Αφού η ίδια η Μοροπούλου δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, κάποιοι στη ΝΔ ξύπνησαν και αποφάσισαν να την αποπέμψουν (με κόσμιο τρόπο) γιατί διαφορετικά θα έχαναν ψήφους.

Όμως οι πολιτικοί δεν πρέπει μόνο να φαίνονται ηθικοί, αλλά και να είναι.

Πάντως από την επιστολή που έστειλε στον Κυριάκο Μητροτάκη φαίνεται ότι η γυναίκα ακόμη και τώρα δεν έχει συναίσθηση της παρανομίας που διέπραττε επί 7 ολόκληρα χρόνια!
ν

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ

«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου ‒και όσων αυτή σηματοδοτεί‒ δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου.

Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».

ν

 


Translate this post