Περιμένοντας τους Τούρκους να επιτεθούν στο Αιγαίο

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Άδηλο παραμένει το αν θα γίνουν εκλογές, καθώς Τσίπρας και Αποστολάκης συζητούν με τους Τούρκους το στήσιμο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o φίλος του Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι… τουρκικά, που τα κατέλαβε η Ελλάδα και πρέπει να απελευθερωθούν! Image: Supplied

ν

ΜΕ ΤΗ θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής, που έγινε χθες γύρω στις 8:00 το βράδυ, ξεκίνησε επισήμως η προεκλογική περίοδος. Η χώρα οδεύει, εν μέσω θερινής ραστώνης, προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Θα γίνουν όμως εκλογές;

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικοί κύκλοι, επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών, καθώς Τσίπρας και Αποστολάκης συζητούν με τους Τούρκους τις πιθανότητες ενός «στημένου» θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ώστε να μπορέσει να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωθυπουργία.

Η εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι δεδομένη και ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν θέλει με κανένα τρόπο να εγκαταλείψει την εξουσία, είναι έτοιμος να παίξει το τελευταίο του χαρτί: η εισβολή των Τούρκων στο Αιγαίο θα του επιτρέψει να αναστείλει το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και να γίνει ισόβιος δικτάτορας, όπως ο Μαδούρο.

Μια φορά προδότης, πάντα προδότης.
ν

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από το προεδρικό μέγαρο, όπου, με βαριά καρδιά, εισηγήθηκε στον ΠτΔ την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Image: Supplied
ν

Η περιβόητη Συνθήκη των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου του 2018 ήταν η προλείανση του εδάφους για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν: την παράδοση της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στους Τούρκους.

Δηλαδή, για να παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία είναι πρόθυμος να παραχωρήσει τμήμα εθνικού εδάφους στον σουλτάνο Ερντογάν.

Αυτή ήταν η συμφωνία που έκαναν Τσίπρας και Ερντογάν στην Άγκυρα στις 5 Φεβρουαρίου 2019, συζητώντας μυστικά μεταξύ τους πάνω από δύο ώρες, χωρίς την παρουσία κανενός τρίτου προσώπου.

Τι συζήτησαν; Σίγουρα όχι για τη Συνθήκη της Λωζάννης. (Το θέμα της κατάργησής της τέθηκε ήδη από τον Ερντογάν κατά την επίσκεψή στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017 και έγινε δεκτό από τον Τσίπρα. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι ο Ερντογάν αποκαλεί την κατάργηση της συνθήκης «αναθεώρηση», ενώ ο Τσίπρας «εκσυγχρονισμό»).

Τον Ιανουάριο του 2019 παραιτήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος και στη θέση του διορίστηκε (με παράνομο τρόπο) ένας τουρκόφιλος ‒όπως όλα δείχνουν– στρατιωτικός, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ποια ήταν η πρώτη κίνηση του νέου υπουργού; Μήπως η θωράκιση της χώρας; Μήπως η ενίσχυση του στρατεύματος, ηθική και κυρίως υλική, καθώς το στράτευμα έχει υποστεί πλήγματα από την δεκαετή εξοντωτική πολιτική των μνημονίων; Όχι! Ήταν η έναρξη συζητήσεων με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία για την… οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης!
ν

18 Φεβρουαρίου 2019. Η περίπου μισάωρη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ (αριστερά) στις Βρυξέλλες έγινε σε «καλό κλίμα», ως συνέχεια του ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στην Άγκυρα. Image: Supplied
ν

ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Ή ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» δεν το γνωρίζει κανείς. Υπάρχει βέβαια η εύσχημη δικαιολογία ότι, στα πλαίσια της πολιτικής κατευνασμού (διάβαζε δειλίας) που έχουν υιοθετήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, απασχολούμε τους Τούρκους με συζητήσεις για να μην έχουν το μυαλό τους συνέχεια στραμμένο στη διεκδίκηση ελληνικών εδαφών.

Το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται περίτρανα από τα ίδια τα γεγονότα. Μόνο χθες έγιναν από την τουρκική αεροπορία 90 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, περισσότερες μέσα σε μια μέρα από κάθε άλλη φορά.

Στην πραγματικότητα, οι συζητήσεις αφορούν το πώς οι τουρκικές δυνάμεις θα μπορέσουν να μπουν στην Ελλάδα ανενόχλητες, με τη μικρότερη δυνατή ή και καθόλου αντίσταση από πλευράς ελληνικού στρατού.

Με άλλα λόγια, πώς ο ελληνικός στρατός θα πιαστεί στον ύπνο, ώστε να μην μπορέσει να προβάλλει αντίσταση και να αναγκαστεί να παραδοθεί.

Γιατί αυτό σημαίνει ΜΟΕ – τον εκμαυλισμό του ελληνικού στρατού ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και πως αν τύχει και μπει στη χώρα κάποια τουρκική μεραρχία, να κάνουμε ότι κοιμόμαστε. Το πολύ-πολύ, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε πλευρό∙ άλλωστε σύμμαχοι στρατιώτες θα μπουν στην χώρα!

Η ελληνική επιτροπή ΜΟΕ άρχισε να συζητά με τους Τούρκους λεπτομέρειες σχετικά με τις θέσεις του ελληνικού στρατού, τη δύναμη, το αξιόμαχο και τον οπλισμό του, τα σημεία όπου βρίσκονται μονάδες, συστοιχίες πυραύλων, πυροβολικού ή πολυβολεία, τις δυνάμεις και τα επιχειρησιακά σχέδια της αεροπορίας, τις περιπολίες πλοίων και υποβρυχίων και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία θα έδινε ένας προδότης ή κατάσκοπος στον εχθρό.

Φυσικά, αν και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αποστολάκης δεν τα γνωρίζει όλα. Έχει ανάγκη τη συνδρομή και άλλων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, ώστε κάθε κλάδος να εκθέσει στους Τούρκους τα απόρρητα σχέδια, τα όπλα και τα μυστικά του. Τάχα για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης.

Αυτές τις αποκαλύψεις στον εχθρό, που ισοδυναμούν με το χειρότερο είδος προδοσίας (εκτός κι αν οι ηλίθιοι που τις κάνουν δεν το έχουν αντιληφθεί), δεν μπόρεσε να τις αντέξει ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που συνομιλεί με την αντίστοιχη τουρκική για τα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», και παραιτήθηκε.
ν

Ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης παραιτήθηκε από τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ με την Τουρκία. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με όσα  δήλωσε ο ίδιος ο κ. Ζαχαριάδης (στον ιστότοπο LawAndOrder) το σκεπτικό του ήταν ότι εφόσον η χώρα οδεύει σε εκλογές τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες δεν θα ήταν πρέπον να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ, αλλά ότι θα έπρεπε αυτές να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές, για να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή, και από εκεί και μετά είτε να συνεχιστούν είτε να σταματήσουν.

Η διαταγή αποκάλυψης όλων των δυνάμεων και οχυρωματικών θέσεων της Ελλάδας στον εχθρό δόθηκε απευθείας στον ναύαρχο Αποστολάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιουνίου από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν.

Οι Αμερικανοί θέλουν τρία πράγματα:

α) Να διασφαλίσουν την παραμονή της Τουρκίας στην Ατλαντική Συμμαχία, βοηθώντας τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει τα επεκτατικά σχέδιά του,

β) Να καταλάβουν οι Τούρκοι με μια αστραπιαία ενέργεια τα τμήματα της ελληνικής επικράτειας που θέλουν, χωρίς να εμπλακούν σε πόλεμο διαρκείας, και

γ) Να αποφύγουν τον κίνδυνο να ηττηθεί ο πάνοπλος και πανίσχυρος τουρκικός στρατός και να ρεζιλευτεί από μια δράκα Ελλήνων στρατιωτών που δεν θα πειθαρχήσουν στις διαταγές των ανωτέρων τους και θα θελήσουν να αντισταθούν πολεμώντας.
ν

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα θα αποδυναμώσει την άμυνά της και θα παραδώσει τμήματα του εδάφους της στην Τουρκία προβάλλοντας τη μικρότερη δυνατή αντίσταση. Image: Supplied
ν

Οι Έλληνες έχουν πολεμική αρετή. Την έχουν από τα πανάρχαια χρόνια και είναι μέσα στην ψυχή τους. Οι Τούρκοι δεν έχουν. Δεν είναι αξιόμαχοι και προσπαθούν να ισοφαρίσουν την έλλειψη γενναιότητας με υπερεξοπλισμούς. Γι’ αυτό και είναι κολαούζοι των Αμερικανών. Όπως συνέβη παλιά στην Κύπρο και τώρα στο Αφρίν, περιμένουν από τους Αμερικανούς να τους ανοίξουν πρώτα το δρόμο και μετά να πάνε να πολεμήσουν –και να νικήσουν– εκ του ασφαλούς.

Γι’ αυτό και προσπαθούν, μέσω των Αμερικανών, της προπαγάνδας και των ντόπιων προδοτών, να αποδυναμώσουν την Ελλάδα και να υποσκάψουν το εθνικό μας φρόνημα. Όμως, μια επίθεση εναντίον μας θα αποβεί γι’ αυτούς μοιραία.

Για την παράδοση τμημάτων της χώρας από τον Τσίπρα στους Τούρκους είναι ενήμεροι διάφοροι παράγοντες, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Εννοείται ότι γνώστες της επιχειρούμενης προδοσίας είναι ο Βαγγέλης Αποστολάκης και ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

(Εκτός κι αν είναι πέραν του δέοντος ηλίθιοι και δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει).

Ενήμερος φυσικά για την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, που θα αποτελέσει την αφετηρία της τουρκικής εισβολής, είναι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. (Ο ρόλος του τώρα είναι να περισώσει ό,τι μπορεί από το γόητρο των ΗΠΑ όταν θα συμβεί το μοιραίο).

Το μόνο πρόβλημα για την υλοποίηση των προδοτικών σχεδίων τους είναι ο χρόνος.

Ο Τσίπρας πίστευε ότι είχε άφθονο χρόνο μπροστά του για να προδώσει στους Τούρκους βήμα-βήμα όλη την αμυντική διάταξη της χώρας, βέβαιος ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνονταν τον Οκτώβριο. Το εναντίον του όμως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τον ανάγκασε να τις επισπεύσει – κάτι που το μετάνιωσε ύστερα από λίγες ώρες, αλλά ήταν πλέον αργά.

Παρ’ όλο που οι Τούρκοι θέλουν να κατακτήσουν ορισμένα σημεία-κλειδιά της ελληνικής επικράτειας, όπως το Καστελόριζο, βραδύνοες όπως είναι, δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να μάθουν και να επεξεργαστούν όλες τις λεπτομέρειες στρατηγικής σημασίας που τους παραδίδει η ελληνική επιτροπή ΜΟΕ. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.

Όσο για τον ξένο παράγοντα, οι Τούρκοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, έχοντας πάρει το “ok” από όλους τους «φίλους» της Ελλάδας ‒ Αμερικανούς, Βρετανούς, Ρώσους και Γερμανούς. Άλλωστε οι τρεις από αυτούς είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι ρυθμίζουν τις τύχες των άλλων χωρών κατά τα κέφια τους ‒ ή τα συμφέροντά τους.

Το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την τουρκική εισβολή είναι ο χρόνος…
ν

Ελλάδα vs Τουρκία (feat. Κύπρος)
ν

ν

 


Translate this post