Κίτρινα Γιλέκα – Πράξη 30: Συγκρούσεις και δακρυγόνα

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν ακάθεκτα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική φτωχοποίησης που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση Μακρόν.

Συγκρούσεις με την αστυνομία και δακρυγόνα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων στις 8 Ιουνίου 2019 στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Image: AFP / Pascal Guyot. Πηγή: Supplied

ν

ΓΙΑ 30ή συνεχόμενη εβδομάδα τα Κίτρινα Γιλέκα πλημμύρισαν τους δρόμους του Παρισιού και των άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, διαδηλώνοντας κατά της υφιστάμενης λιτότητας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν, η οποία αδιαφορεί για την εργατική και μεσαία τάξη.

Φτωχοποίηση, ανεργία και υψηλοί φόροι είναι το σκηνικό της σημερινής Γαλλίας, καθώς η κυβέρνηση Μακρόν, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ακολουθούν τη γραμμή που έχει χαραχτεί από το Βερολίνο, με αποτέλεσμα η Γερμανία να έχει υπερπλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό της, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών, ενώ οι άλλοι λαοί δυστυχούν.

Οι καθοδηγούμενες από το Βερολίνο και την ελίτ των Βρυξελλών κυβερνήσεις –μια από αυτές είναι και η ελληνική– φτωχοποιούν τους λαούς τους για να γίνουν πιο ισχυρές οι τράπεζες και το λεγόμενο μεγάλο κεφάλαιο.

Αν εξαιρέσουμε τους Βρετανούς, που διεκδικούν την πατρίδα τους πίσω, από τους υπόλοιπους μόνο οι Γάλλοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Οι άλλοι λαοί είναι ευχαριστημένοι με την υποταγή τους στους Γερμανούς, αρκεί να έχουν ένα πιάτο φαγητό μπροστά τους.

Ούτε σκυλιά να ήταν.

Παρ’ όλο το καθεστώς φόβου και υποδούλωσης, κάποιοι λαοί, έστω και αργά, αρχίζουν δειλά-δειλά να αντιδρούν, όπως έδειξαν οι πρόσφατες ευρωεκλογές, όπου οι ευρωσκεπτικιστές σε Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Πολωνία προσπαθούν να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα.
ν

Εικόνα από την Πράξη 30 των Κίτρινων Γιλέκων στις 8 Ιουνίου 2019. Image: AFP / Pascal Guyot. Πηγή: Supplied
ν

Αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ στο Μονπελιέ, ένα από τα προπύργια των Κίτρινων Γιλέκων, συνελήφθησαν τουλάχιστον 6 άτομα. 8 Ιουνίου 2019. Image: AFP / Pascal Guyot. Πηγή: Supplied
ν

Η αστυνομία είπε ότι οι διαδηλωτές πετούσαν διάφορα αντικείμενα και οι αστυνομικοί αντέδρασαν με τη ρίψη χημικών και νερού υπό πίεση.

Τα άφθονα χημικά που έπεσαν στα στενά δρομάκια του κέντρου της πόλης δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της ιστορικής αυτής πόλης.

Όμως, παρά τις προβλέψεις ότι το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων θα ατονήσει λόγω καλοκαιριού, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, έστω και με μειωμένο αριθμό συμμετοχών.
ν

LIVE | ‘Yellow Vests’ protesters take to streets of Paris for 30th weekend in a row
ν

ν

 


Translate this post