Η χάρη των αγγέλων: Γνωρίστε τον φύλακα άγγελό σας (vid)

Κατηγορία Παραφυσικό

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  3|5

Από τον Φίλιππο Φίλιππα

 

Ουριήλ: O Φύλακας της Γης

Ο Oυριήλ είναι ο λιγότερο γνωστός από τους αρχαγγέλους. Δεν υπάρχουν αρκετές εικόνες του και γι’ αυτόν δεν έχουν γραφτεί τόσα πολλά όσα για τον Γαβριήλ και τον Μιχαήλ. Είναι όμως ένα ον τεραστίας σπουδαιότητας.

Ο αρχάγγελος Ουριήλ είναι ένα ον τεραστίας σπουδαιότητας για όλους εμάς που κατοικούμε στον πλανήτη Γη – ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Image: Supplied

ν

ΤΟ ΟΝΟΜΑ Ουριήλ μεταφράζεται συνήθως σαν ο “Αντιβασιλιάς του Ήλιου” και μερικές φορές σαν “H Φλόγα του Θεού”. Ας μην ξεχνάμε πως χωρίς τον Ήλιο, τη μεγάλη “φλόγα” στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, η ζωή πάνω στη Γη δεν θα ήταν δυνατή.

Το έργο του Ουριήλ είναι να φροντίζει τον πλανήτη Γη, και γι’ αυτό όλα τα πνεύματα της φύσης, τα στοιχειακά των φυτών, οι φύλακες των δέντρων, τα πετρώματα, οι κρύσταλλοι καθώς και το ζωικό βασίλειο βρίσκονται όλα υπό την καθοδήγησή του. Αν ασχολείσθε με οποιοδήποτε θεραπευτικό έργο χρησιμοποιώντας ενέργειες της γης, δουλεύετε με κρυστάλλους ή προσεύχεστε για τη σωτηρία του κόσμου ή απλά έχετε οργανικές καλλιέργειες στον κήπο σας, κάνετε κι εσείς το έργο του Ουριήλ.

Σήμερα χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Ουριήλ –και των αγγέλων που δουλεύουν μαζί του– περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του κόσμου. Οτιδήποτε βλάπτει τη γη (πυρκαγιές, εκχερσώσεις εδαφών κτλ.) του προξενεί λύπη.

Μπορείτε επομένως να αντιληφθείτε πόσο υποφέρει ο Ουριήλ σήμερα εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της τρύπας του όζοντος και του βιομηχανικού βιασμού της Γης. Χρειαζόμαστε τον Ουριήλ, αλλά κι αυτός μας χρειάζεται: όποτε αναλαμβάνουμε μια δουλειά σχετική με το περιβάλλον, εργαζόμαστε από κοινού με αυτόν, και η αξία αυτής της δουλειάς αυξάνεται υπέρμετρα αν εργαζόμαστε συνειδητά μαζί του.

Όποτε ξεριζώνουμε γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες ή σαμποτάρουμε τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα, ή όποτε καθόμαστε στο σπίτι μας και προσευχόμαστε για την θεραπεία της Γης, θα ήταν καλό να επικαλούμαστε αυτόν τον αρχάγγελο και να ζητάμε τη βοήθειά του.

Δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει η σκέψη ότι αυτό που μπορείτε να κάνετε σαν άτομα είναι πολύ μικρό για να έχει κάποια αξία – όλες μαζί οι μικρές προσπάθειες χιλιάδων ανθρώπων αθροιζόμενες συνθέτουν κάτι μεγάλο.

O Ουριήλ μας θυμίζει ότι «αν δεν είμαστε μέρος της λύσης, τότε αποτελούμε μέρος του προβλήματος» και ότι το «να βαδίζουμε ανάλαφρα επί της γης» είναι η αληθινή πνευματική ατραπός. Άσχετα από το πόσα πολλά ή πόσα λίγα μπορούμε να κάνουμε στην προσωπική μας ζωή για να μην αυξήσουμε τα απόβλητα, να περιορίσουμε τη σπατάλη και τη φθορά, να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση και την επιβλαβή για όλους “ανάπτυξη”, όλα έχουν αξία. Καθετί που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, κάθε φυτό ή ζώο που σώζετε, κάθε κομματάκι χαρτιού που ανακυκλώνετε είναι σαν να προσθέτετε ένα ακόμη φτερό στις φτερούγες του αρχάγγελου.

Μια άλλη όψη της φύσης του Ουριήλ υπονοείται από το εναλλακτικό όνομά του “Φλόγα του Θεού”. Σε ορισμένες αγιογραφίες εικονίζεται να κρατά μια πύρινη ρομφαία και, από τη σκοπιά αυτή, ταυτίζεται με τον άγγελο με το φλεγόμενο ξίφος που φρουρούσε την πύλη στον Κήπο της Εδέμ μετά την εκδίωξη των Πρωτόπλαστων.

Εδώ κρύβεται μια έντονη παραλληλία με το παρόν. Αν καταστρέψουμε τη Γη –τον δικό μας Κήπο της Εδέμ– θα μπορέσουμε άραγε ποτέ να την αποκαταστήσουμε;
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5

Translate this post