Τα Κίτρινα Γιλέκα ξανά στους δρόμους για 28η εβδομάδα

Κατηγορία Ευρώπη

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Παραμονή ευρωεκλογών, τα Κίτρινα Γιλέκα κατέβηκαν στους δρόμους για 28η συνεχόμενη εβδομάδα, σε έναν αγώνα κατά της λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας.

Εικόνα από παλαιότερη κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων.

ν

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των Κίτρινων Γιλέκων και αυτό το Σάββατο, το 28ο από την έναρξη του κινήματος τον Νοέμβριο του 2018, στην πιο μακριά αλυσίδα κινητοποιήσεων που έχει καταγραφεί ποτέ στην παγκόσμια πολιτική ιστορία.
Έτσι και σήμερα, περίπου 15.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, συγκρουόμενοι με τις αστυνομικές δυνάμεις, για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής του προέδρου Μακρόν.
Πολλοί λένε ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία για εφέτος διαμαρτυρία, καθώς μπαίνει καλοκαίρι και ο αριθμός των διαδηλωτών συνεχώς μειώνεται. Αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί.

ν

ν

Σε κάθε περίπτωση, τα Κίτρινα Γιλέκα έχουν γελοιοποιήσει τον Μακρόν, δείχνοντας πόσο μικρός και ασήμαντος είναι. Αλλά και τη Νέα Τάξη πραγμάτων που προσπαθούν να επιβάλλουν παγκόσμια οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης και του ολοκληρωτισμού.
Τα αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις τους θα φανούν αύριο στις ευρωεκλογές, όπου όχι μόνο στη Γαλλία αλλά σε ολόκληρη την γηραιά ήπειρο τα αντισυστημικά κόμματα αναμένεται να θριαμβεύσουν, σε μια Ευρώπη που στενάζει κάτω από τη μπότα των νεοναζί του Βερολίνου και της Μέρκελ.
ν

 


Translate this post