Βενεζουέλα: Στρατιωτικά οχήματα πέφτουν πάλι πάνω σε διαδηλωτές (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οχήματα του στρατού της Βενεζουέλας πέφτουν ξανά πάνω σε διαδηλωτές, καθώς χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο. (Βλ. βίντεο στο τέλος του άρθρου).

Υποστηρικτές του Γουάιδο αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με θωρακισμένα οχήματα του στρατού της Βενεζουέλας, στο νέο γύρο συγκρούσεων που ξεκίνησε στη Βενεζουέλα. Πηγή: YouTube

ν

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ στο κάλεσμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουάιδο, χιλιάδες πολίτες βγήκαν και σήμερα στους δρόμους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο.
Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους διαφόρων πόλεων της Βενεζουέλας, σε ένα νέο κύμα κινητοποιήσεων κατά του Μαδούρο και της κυβέρνησής του, λίγες μόνο ώρες μετά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια.
Με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Χουάν Γουάιδο έγραψε στο Twitter:
«Στους εργάτες μας: Αναγνωρίζουμε την αξία της αξιοπρεπούς εργασίας, που σας προσφέρει ευ ζην και πρόοδο. Σήμερα όμως γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μισθός που ανταποκρίνεται σ’ αυτό και ότι τα δικαιώματα και τα επιτεύγματά σας αγνοούνται. 1η Μαΐου, σας συνοδεύουμε στα αιτήματα σας. Τα λέμε στον δρόμο!»
Ο Γουάιδο, ο οποίος κέρδισε τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των περισσότερων δυτικών χωρών, έχει καλέσει σε εξέγερση το λαό, με τις ένοπλες δυνάμεις πάντως να βρίσκονται στην πλειοψηφία τους κοντά στον Μαδούρο, ο οποίος διατηρεί την υποστήριξη εξαγορασμένων «συμμάχων» όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Κούβα.
ν

Τραυματισμένος διαδηλωτής μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο, ενώ το θωρακισμένο όχημα ετοιμάζεται να επιτεθεί ξανά εναντίον του πλήθους. Πηγή: YouTube
ν

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και ένα μήνα, αντιμετωπίζουν τον στρατό με κράνη, μάσκες και ασπίδες. Πηγή: Univision
ν

Υποστηρικτές του Χουάν Γουάιδο, παρατεταγμένοι στο βάθος του δρόμου, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς, ενός παραστρατιωτικού σώματος που είναι επιφορτισμένο με την τήρηση της τάξης. Πηγή: imgur.com
ν

Πιστές στον Μαδούρο δυνάμεις αντιμετωπίζουν διαδηλωτές στο Καράκας. Image: Meridith Kohut / The New York Times. Πηγή: Supplied
ν

Οι δύο πρώτες χώρες (Ρωσία και Κίνα) εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα του πετρελαίου της χώρας, ενώ η Ρωσία έχει δεχτεί και όλον τον χρυσό της Βενεζουέλας που έβγαλε κρυφά από τη χώρα ο Μαδούρο.
Σημειώστε ότι η Βενεζουέλα έχει από τα μεγαλύτερα αποθέματα υδρογονανθράκων στον κόσμο.
Γι’ αυτό και η Ρωσία στηρίζει και χρηματοδοτεί την διεθνή προπαγάνδα, με πληρωμένους «κονδυλοφόρους» που διαστρέφουν τα γεγονότα και τη λογική, γράφοντας υπέρ του δικτάτορα Μαδούρο, ότι είναι «δημοκρατικός» ηγέτης, η Βενεζουέλα ένας «παράδεισος» και ότι για τις ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης ευθύνονται οι… ΗΠΑ, όπως και για τη φτώχεια, τα άδεια μαγαζιά, τους θανάτους από πείνα κτλ., αλλά και για την μετανάστευση 3,4 εκατομμυρίων πολιτών σε Βραζιλία και Κολομβία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ.
Και δικαιολογούν ότι ο Νικολάς Μαδούρο έχει διαλύσει τη Βουλή, καταργήσει τις εκλογές, το Σύνταγμα και τους νόμους, και ότι στηρίζεται μόνο από το λεγόμενο «Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο», τα μέλη του οποίου είναι διορισμένοι φίλοι του, λέγοντας ότι «δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς».
Τα ποια είναι η «δημοκρατία» του Μαδούρο φάνηκε χθες, αλλά και σήμερα Πρωτομαγιά, που θωρακισμένα οχήματα της Εθνοφρουράς, η οποία παραμένει πιστή στον δικτάτορα, έπεσαν ξανά πάνω στους διαδηλωτές στο Καράκας, σε μια προσπάθεια να καμφθεί το φρόνημα του λαού της Βενεζουέλας.

ν

ν

 


Translate this post