Τα Κίτρινα Γιλέκα επικεφαλής των κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 14:53

Posted by Youmagazine Staff

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ. Η αστυνομία διέταξε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων στο κέντρο του Παρισιού, φοβούμενη νέο κύμα βίας κατά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Εικόνες από τις διαδηλώσεις σε Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία.

Τα Κίτρινα Γιλέκα θα είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στη φωτογραφία, οι ηγέτες των Κίτρινων Γιλέκων που έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις με την αστυνομία. Image: Supplied

ν

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια φορά τα Κίτρινα Γιλέκα θα πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η αναγγελία έχει προκαλέσει τρόμο στην παρισινή αστυνομία που διέταξε να μείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια που βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αστυνομίας Didier Lallement, υπέγραψε την εντολή κλεισίματος των καταστημάτων σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές σε δημόσια κτίρια και άλλους σημαντικούς χώρους κατά μήκος της διαδήλωσης διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019.
Οι διαδηλώσεις και οι αναμετρήσεις με την αστυνομία την Πρωτομαγιά αναμένεται να είναι πιο σφοδρές από κάθε άλλη φορά, και τούτο γιατί υα πάρουν μέρος και τα Κίτρινα Γιλέκα, τα οποία διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης Μακρόν εδώ και 24 εβδομάδες, ζητώντας περιορισμό των φόρων και αύξηση των συντάξεων.
ν

Ζωντανή μετάδοση από τις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ν

ν

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, που ξεγέλασε τον γαλλικό λαό παριστάνοντας τον «επαναστάτη», γνωρίζει τώρα από κοντά τι σημαίνει πραγματική επανάσταση. Και με τα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, έδειξε αυτό που πραγματικά είναι: επιλογή και όργανο του Βερολίνου, του μεγάλου κεφαλαίου και των τοκογλυφικών τραπεζών.
Ο Μακρόν αναμφισβήτητα «χτυπιέται και η εξουσία του αμφισβητείται και αποστραγγίζεται» τους τελευταίους μήνες, εκτιμά ο Dr Joseph Downing του London School of Economics, ειδικός στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Πολιτικοί, όπως ο Μακρόν, που ενστερνίζονται την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υποχείρια και απλά γρανάζια ενός μηχανισμού που θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες ότι είναι προς το συμφέρον τους να υποταχθούν στο Βερολίνο, τις τράπεζες και τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, και ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδο που έχουν. Αν υποταχθούν, όλα θα πάνε καλά.
Από την άλλη μεριά όμως, υπάρχουν οι δυνάμεις που διαλύουν και καταστρέφουν τέτοιες λογικές υποταγής και ανελευθερίας. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων.
Και η αμφισβήτηση θα συνεχιστεί, παρά την προσπάθεια του Μακρόν να εκτονώσει την ένταση που επικρατεί στη Γαλλία, με την ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ανακοίνωσε σειρά φορολογικών περικοπών. Όμως, δεν έπεισε κανέναν.
Οι αρχές φοβούνται μεγάλες διαδηλώσεις στο Παρίσι και εκτεταμένα επεισόδια, γι’ αυτό και διέταξαν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, καθώς το κέντρο του Παρισιού είναι γεμάτο από καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, μπουτίκ και ακριβά καταστήματα ενδυμάτων και καλλυντικών.
Αυτό τα πολυτελή καταστήματα τροφοδοτούν τη βία, καθώς αποτελούν πρόκληση για τους διαδηλωτές που προέρχονται από το φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού.
ν

Τα καταστήματα στο κέντρο του Παρισιού σφραγίζονται για προστασία από τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.
ν

ν

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σε πολλές χώρες η Εργατική Πρωτομαγιά συνδέεται με διεκδικήσεις, μάχες και συγκρούσεις με την αστυνομία και τις δυνάμεις της αντίδρασης, καθώς σήμερα η φτώχεια, η καταπίεση και η ανελευθερία απλώνονται σαν μαύρες σκιές πάνω από όλα σχεδόν τα έθνη της οικουμένης.
Στην Ιταλία επικράτησε χάος, καθώς οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν την Πρωτομαγιά με μανία με την αστυνομία εξαιτίας της ανεργίας που επικρατεί στη γείτονα χώρα.
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στην γειτονική Τουρκία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών, καθώς οι Τούρκοι εργάτες αντιδρούν στη φτώχεια και την υποβάθμιση ποιότητας ζωής από το καθεστώς Ερντογάν.
ν

1 Μαΐου 2019. Βίαιες συγκρούσεις ανέργων Ιταλών με την αστυνομία. Image: Supplied
ν

Εργατική Πρωτομαγιά στην Τουρκία. Διαδηλωτής έχει συλληφθεί από αστυνομικούς που τον μεταφέρουν για να υποστεί τα… δέοντα. Image: Supplied
ν

«Πάλεψε ή πείνασε». Από την διαμαρτυρία των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. Image: Supplied
ν

Στη Γαλλία τα Κίτρινα Γιλέκα αμφισβητούν εδώ και πολύ καιρό την εξουσία του προέδρου Μακρόν, ο οποίος, όπως λένε, «χρειάζεται ψυχίατρο». Image: Supplied
ν

Από τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς που έγιναν σήμερα στη Μασσαλία. Image: Supplied
ν

Όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά σε όλες τις ευνομούμενες και δημοκρατικές χώρες η υποδοχή των διαδηλωτών της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνεται με «αύρες» που πετούν λουλούδια και… δακρυγόνα. Από την κινητοποίηση της αστυνομίας στο Παρίσι σήμερα. Image: Supplied
ν

Ιατρικό προσωπικό οδηγεί τραυματισμένο διαδηλωτή μακριά από τον τόπο των συγκρούσεων, πριν από την έναρξη της παραδοσιακής πορείας της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι την 1η Μαΐου 2019. Image: Reuters / Gonzalo Fuentes. Πηγή: Supplied
ν

Συγκρούσεις και δακρυγόνα τη μέρα της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι

ν

ν

 


Translate this post