Για τον Τσίπρα η οικονομία είναι «έργο του Διαβόλου»

Κατηγορία NEWS, Οικονομία, Πολιτική

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Θεωρώντας ότι τα οικονομικά είναι «έργα του Διαβόλου», ο Τσίπρας έχει καταδικάσει την Ελλάδα στη φτώχεια, γράφει η γερμανική Rheinische Post.

«Ο αριστερός πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρεί “πράγματα του διαβόλου” τις φορολογικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις», γράφει η Rheinische Post. Πηγή: News Media

ν

ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ με τίτλο “Κίνδυνος υποτροπής του Έλληνα ασθενή”, η DW αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Rheinische Post, εν όψει της αναμενόμενης εκταμίευσης την ερχόμενη Δευτέρα (8/4) άλλης μιας δόσης ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την ενεργοποίηση μέτρων για το χρέος.
Με την ευκαιρία, η γερμανική εφημερίδα κάνει αναδρομή στην πιο δύσκολη περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα που οδήγησε, όπως πιστεύει, στη ριζική μετάλλαξη του αριστερού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. Στις 29 Ιουνίου του 2015 το ελληνικό δράμα άγγιξε τη κορύφωσή του. Οι τράπεζες έκλεισαν πίσω από μακριές ουρές στα ΑΤΜ. Η υπερχρεωμένη χώρα, που έπαιζε πόκερ με την Ευρώπη σε συνεχείς συναντήσεις κορυφής, ήταν “τελειωμένη”. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είχαν αποτύχει με τις μετωπικές αντιδράσεις  απέναντι στους μισητούς δανειστές.
»Δεν πέρασαν 4 χρόνια και η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μετά από 8 χρόνια ύφεσης… το ποσοστό ανεργίας στο 19% παραμένει μεν υψηλό αλλά σε σχέση με το 27% παλαιότερα έπεσε αισθητά. Την Παρασκευή το Eurogroup αποδέσμευσε 1 δισ. ευρώ, που υποσχέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο υλοποίησης κι άλλων μεταρρυθμίσεων. Το ποσό προέρχεται από τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της. Τέλος καλό, όλα καλά;» διερωτάται η εφημερίδα.
ν

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

«Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Τσίπρας άλλαξε τη ριζοσπαστική πορεία του. Κυνήγησε τον Βαρουφάκη και αποδέχθηκε τις μεταρρυθμίσεις. Οι τουρίστες επέστρεψαν, αλλά η οικονομία έχει δομικά προβλήματα, επειδή ο αριστερός πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρεί “πράγματα του διαβόλου” τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει το άρθρο, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει τον κίνδυνο που ελλοχεύει μέσω ενδεχόμενων παροχών ενόψει εκλογών.
«Ο Τσίπρας εξαπατά τον απλό πολίτη με φανταστικές υποσχέσεις, ενώ πολλοί πληρώνουν την τεθλασμένη πολιτική του με φτώχεια. Σε λίγο θα γίνουν εκλογές και τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η ανησυχία ότι με πλούσια εκλογικά δώρα θα πνίξει την ασθενική ανάπτυξη είναι μεγάλη. Ο κίνδυνος υποτροπής του Έλληνα ασθενή είναι επίσης μεγάλος», καταλήγει το σχόλιο της Rheinische Post.
ν

Πηγή: Deutsche Welle

 


Translate this post