Ελεύθεροι σκοπευτές κατά Κίτρινων Γιλέκων (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Youmagazine Newsroom

 

Η κυβέρνηση Μακρόν κατέστησε σαφές πως αν δεν αποσυρθούν από τους δρόμους του Παρισιού, τα Κίτρινα Γιλέκα θα χτυπηθούν στο ψαχνό από ελεύθερους σκοπευτές!

«Ο Μακρόν στη φυλακή». Ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά την Πράξη 18 των Κίτρινων Γιλέκων την περασμένη εβδομάδα. Πηγή: YouTube

ν

ΑΝΙΚΑΝΟΣ να διαχειριστεί την κρίση που διαπερνά την καρδιά και τη ραχοκοκαλιά της Γαλλίας, ο πρόεδρος Μακρόν απαγόρευσε τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων, απειλώντας πως αν δεν συμμορφωθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ελεύθερους σκοπευτές του στρατού.
Με πρόσχημα τις καταστροφές της προηγούμενης εβδομάδας στο κέντρο του Παρισιού, ο στρατιωτικός διοικητής της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια ανήκουστη κίνηση που θυμίζει δικτατορία, δήλωσε πως αν οι διαδηλωτές δεν αποσυρθούν, ελεύθεροι σκοπευτές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα ανοίξουν πυρ εναντίον τους!
Παρά τις απειλές, τα Κίτρινα Γιλέκα διαδηλώνουν για ακόμη μια φορά κατά της κυβέρνησης Μακρόν, που όπως συμβαίνει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είναι προδοτική, όργανο του μεγάλου κεφαλαίου και των Γερμανών και φερέφωνο του Βερολίνου.
Αυτή τη φορά, οι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στη Μονμάρτη, μπροστά από την βασιλική της Σακρ Κερ (Ιερή Καρδιά), τον ναό που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτης και αποτελεί ένα από τα πλέον περίβλεπτα σημεία της πόλης του Παρισιού.
Παρακολουθήστε ζωντανά τη σημερινή Πράξη 19 των Κίτρινων Γιλέκων.

ν

ν

Η ενέργεια του Μακρόν θυμίζει την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα, που είχε τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές στις γύρω πολυκατοικίες κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973, για να χτυπήσει τους άοπλους φοιτητές.
Όπως αναφέρει η βρετανική Express, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι θα υπάρξει «μηδενική ανοχή» για τους ταραχοποιούς κατά τον επόμενο γύρο των αντιπολιτευτικών ταραχών (δηλαδή σήμερα), προσθέτοντας ότι πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή και όχι στους δρόμους.
«Εάν απειληθεί η ζωή των ανθρώπων που υπερασπίζονται το νόμο και την τάξη, έχουν την άδεια να πυροβολήσουν», είπε ο στρατηγός Bruno Le Ray, οποίος ηγείται της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης “Sentinelle” στην περιοχή του Παρισιού.
«Οι στρατιώτες έχουν διαφορετική πορεία δράσης από τους αστυνομικούς και μπορούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά απειλών… Είναι απόλυτα ικανοί να εκτιμήσουν τη φύση μιας απειλής και να ανταποκριθούν ανάλογα».
ν

Ο Μακρόν κατεβάζει στρατεύματα στην γαλλική πρωτεύουσα εναντίον των Κίτρινων Γιλέκων. Ο στρατός είναι το τελευταίο καταφύγιο των τυράννων και των δικτατόρων. Image: Supplied
ν

 


Translate this post