Κελτικά και βόρεια μουσικά τοπία με την χορωδία Curfá

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Youmagazine Newsroom

 

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, η χορωδία Curfá παρουσιάζει τη συναυλία «Κελτικά και Βόρεια μουσικά τοπία».

Σκωτία, Highlands, Torridon, 2018. Φωτογραφία του Γιώργου Τσιμπουξή.

ν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την συναυλία «Κελτικά και Βόρεια μουσικά τοπία» με την Κελτική/Σκανδιναβική χορωδία Curfá. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η χορωδία Curfá παρουσιάζει μια μουσική διαδρομή από την Ιρλανδία, στη Σκωτία μέχρι την Σουηδία, την Νορβηγία και την Ισλανδία. Η χορωδία ερμηνεύει, στην Αγγλική και την Γαελική (Κελτική) γλώσσα αλλά και σε παλιές διαλέκτους των Βόρειων χωρών, τραγούδια για την αγάπη και για το ψάρεμα, τραγούδια ποιμενικά, ύμνους και νανουρίσματα, αλλά και διασκευές κομματιών γνωστών Σκανδιναβικών συγκροτημάτων.
Συνοδεία πιάνου, διεύθυνση χορωδίας και ενορχηστρώσεις: Λαμπρινή Γιώτη.
H χορωδία Curfá δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από την καθηγήτρια του σεμιναρίου Ιρλανδικού τραγουδιού, Λαμπρινή Γιώτη και τους μαθητές της. Απαρτίζεται από 30 μέλη, όλοι μαθητές των σεμιναρίων, και το όνομά της σημαίνει «ρεφραίν» στη Γαελική (Κελτική) γλώσσα.
Το ρεπερτόριο της χορωδίας αποτελείται κυρίως από παραδοσιακά μονοφωνικά καθώς και πολυφωνικά τραγούδια και ορχηστρική μουσική σε μεταγραφή για χορωδία από την Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία και τις Βόρειες χώρες. Η χορωδία είναι μοναδική στο είδος της στα Βαλκάνια.
Η Λαμπρινή Γιώτη μελετάει Κελτική και Σκανδιναβική μουσική από το 1993. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MA Ethnomusicology) στο Πανεπιστήμιο του Limerick της Ιρλανδίας (Irish World Academy of Music and Dance) όπου, μέσω της εθνομουσικολογίας, ειδικεύτηκε στο Γαελικό τραγούδι.
Από το 2010 οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια Iρλανδικού-Kελτικού τραγουδιού. Το 2017 ίδρυσε την Κελτική/Σκανδιναβική χορωδία Curfá μαζί με τους μαθητές της.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα, τηλ. 210-3680052.
ν

 


Translate this post