Μετά τη Μακεδονία, ο Τσίπρας θα δώσει στους Τούρκους το Αιγαίο!

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική, Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Ο ανθέλληνας που έχουμε για πρωθυπουργό, έδωσε στους Τούρκους όλον τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, για να πετούν ελεύθερα τα τουρκικά μαχητικά!

Παρατηρήστε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει στο πέτο του ομοίωμα της τουρκικής σημαίας, ενώ το πέτο του Έλληνα ομολόγου του είναι απελπιστικά άδειο! Ο Τσίπρας ντρέπεται να φέρει πάνω του το εθνόσημο. Image: Supplied

ν

Ο ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ πρωθυπουργός και πράκτορας του Βερολίνου, υπακούοντας στους κυρίους του και ερήμην του ελληνικού λαού, μετά τη Μακεδονία, παρέδωσε ολόκληρο τον εθνικό εναέριο χώρο του Αιγαίου στους Τούρκους, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.
Από τώρα και στο εξής, τα τουρκικά μαχητικά θα μπορούν να πετούν ελεύθερα (σήμερα να κατασκοπεύουν, αύριο να βομβαρδίζουν) σε ολόκληρο τον ελληνικό εναέριο χώρο!
Κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχουν πλέον παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου! Τα ελληνικά μαχητικά δεν θα χρειάζεται πλέον να απογειώνονται για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά, και έτσι θα γλυτώσουμε τα χρήματα που δαπανώνται σήμερα σε καύσιμα, συντήρηση αεροσκαφών και κόστος πληρωμάτων για αναχαιτίσεις, περιπολίες και ετοιμότητα!
ν

ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ

Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς διπλωματικές πληροφορίες από την Άγκυρα, οι Operational Commanders (δηλαδή οι δύο Αρχηγοί της Τακτικής Αεροπορίας, ΑΤΑ Λάρισας και Εσκίσεχιρ, υπεύθυνο για το Αιγαίο) θα επικοινωνούν προφορικά (!) μεταξύ τους, ώστε η Τουρκία να ενημερώνει την Ελλάδα για τις πτήσεις τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.
Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα είναι οπλισμένα, πλην των περιπτώσεων τουρκικών ασκήσεων με πυρά (σ.σ.: δηλαδή θα είναι οπλισμένα οπότε η Τουρκία το κρίνει απαραίτητο).
Όμως ο ΑΤΑ Λάρισας είναι παντελώς αναρμόδιος για το FIR Αθηνών, πάρα μόνον η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία, νομικά και θεσμικά μέσω του ICAO.
Η ενημέρωση αυτή «θα είναι αμοιβαία», δηλαδή και η Ελλάδα θα ενημερώνει την Τουρκία για τις πτήσεις των ελληνικών στρατιωτικών αεροσκαφών «στο Ανατολικό Αιγαίο». 
Το Αιγαίο, άρα, σε επίπεδο αρμοδιοτήτων ασφαλείας, διαμοιράζεται και ειδικότερα το Ανατολικό Αιγαίο τίθεται υπό πλήρη τουρκικό έλεγχο.
Η συμφωνία αυτή, χωρίς ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, που απλώς… μετακυλύει την ευθύνη των αποφάσεων σε «επιτροπές» και στους αρχηγούς του ΑΤΑ, αποτελεί δυσμενέστατη εξέλιξη για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και «την τύχη» του FIR Αθηνών.
ν

Το Αιγαίο γίνεται πλέον τουρκική θάλασσα! Image: Supplied
ν

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ!

Όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Τσίπρας «διαπραγματεύτηκε» σε πρώτη φάση με τον Σουλτάνο:
 Τον Εθνικό Εναέριο Χώρο 10 ν.μ.
 Το FIR Αθηνών
Την κατάργηση της κατάθεσης σχεδίων πτήσης από τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη
Τις ελεύθερες πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο
Την αναθεώρηση Συνθηκών (ανάμεσά τους η Συνθήκη της Λωζάννης)
Την παραπομπή όλων των θεμάτων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ή παραπομπή μόνον του θέματος οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, αν προηγουμένως έχουν λυθεί διμερώς όλα τα υπόλοιπα
Τσίπρας και Ερντογάν συμφώνησαν «σε όλα». Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, λέγοντας όλα τα θέματα θα παραπεμφθούν σε Επιτροπές των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, με πρώτο θέμα προς εφαρμογή τις ελεύθερες «πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο».
Αυτά είναι και τα θέματα που θα “τρέξουν” τα πολιτικά «δίδυμα» Ελλάδας και Τουρκίας.
ν

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ορίστηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να “τρέξουν” την διαδικασία εκχώρησης του Αιγαίου στην Τουρκία, αν και ο διορισμός τους αποτελεί απλά τυπική υπόθεση, καθώς η επόμενη κυβέρνηση δεν θα τους διατηρήσει στις θέσεις τους.
Όσο κι αν θέλει η αντεθνική συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει στην εξουσία, είναι γεγονός πως δεν προλαβαίνει να εκχωρήσει Θράκη, Νησιά του Αιγαίου, Κρήτη, Κύπρο και υποθαλάσσια κοιτάσματα στους Τούρκους, καθώς απαιτείται μεγάλο διάστημα μέχρι την υπογραφή των σχετικών Συνθηκών. Μέχρι το Μάιο ή στη χειρότερη περίπτωση Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ο Τσίπρας αποχαιρετά διά παντός την εξουσία. (Εκτός κι αν κάνει πραξικόπημα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες κοιμούνται).
Στην περίπτωση, πάντως, που γίνουν εκλογές, τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση; Θα συνεχίσει στα βρωμερά χνάρια του προδότη Τσίπρα;
Μέχρι τότε, πλην του Αλέξη Τσίπρα, οι άλλοι εθνοπροδότες που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τον “οδικό χάρτη”, που οδηγεί στην πλήρη εκχώρηση του Αιγαίου στην Άγκυρα, είναι:
1) Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης
2) Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος
3) Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας
4) Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας
Άραγε θα καθίσουν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι στο “σκαμνί” ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για προδοσία, μαζί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους οκτώ “ανεξάρτητους” βουλευτές που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Οι οκτώ εξαγορασμένοι βουλευτές είναι: Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Μαζί τους θα πρέπει να καθίσει στο σκαμνί και ο άβουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που υπέγραψε νύκτωρ την παράνομη και αντισυνταγματική Συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο.
Κανονικά θα έπρεπε να λογοδοτήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, που δήθεν κάνουν αντιπολίτευση στον Τσίπρα, ενώ στην πραγματικότητα καθοδηγούνται από τα ίδια ξένα κέντρα αποφάσεων. Οι βουλευτές τους θα πρέπει να δικαστούν και αυτοί, αλλά με μικρότερες ποινές.

ν

Ακούστε τα παιδαριώδη αγγλικά του Τσίπρα: «Nice to meets you!»

ν

ν

Αφενός η τυπική αγγλική φράση είναι “Nice to meet you” και όχι “Nice to meets you”, όπως την πρόφερε ο Τσίπρας, αφετέρου η φράση αυτή, που σημαίνει «χαίρομαι που σε γνωρίζω», λέγεται σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε και τα συναντάμε για πρώτη φορά. Ο Τσίπρας όμως γνωρίζει τον Ερντογάν και τον έχει συναντήσει πολλές φορές στο παρελθόν.
Κανονικά ο Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, έπρεπε να πει: “Nice to see you (again)” – με ή χωρίς την προσθήκη του “again”.
Πέρα από τη λάθος προφορά, η επιλογή αυτής της έκφρασης από τον Τσίπρα, δείχνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εκείνη την ώρα τα είχε χαμένα. Την ώρα που συναντά τον Σουλτάνο, το μυαλό του έχει “μπει στον αυτόματο πιλότο”, σκέπτεται και λειτουργεί όχι συνειδητά και με θάρρος, αλλά σαν ρομπότ, με το τρακ ανθρώπου που αισθάνεται κατώτερος ή αισθάνεται δειλία απέναντι στον Τούρκο ηγέτη.
Και όμως! Αυτό το ανθρωπάκι, που έχει καταστρέψει το λαό και τώρα καταστρέφει και τη χώρα, παραδίδοντας στους ξένους κομμάτια της, που είπε ότι ο Ερντογάν είναι ο… καλύτερος φίλος της Ελλάδας, εξακολουθεί να είναι κυβερνήτης, να διαχειρίζεται εθνικά θέματα και να υποστηρίζεται από μερίδα του ελληνικού λαού – προφανώς την πιο βάρβαρη, σκοτεινή και καθυστερημένη.
ν

 


Translate this post