Οι 153 βουλευτές που ξεπούλησαν τη Μακεδονία

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή με 153 «Ναι» η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ ένας ψήφισε «παρών».

Αλέξης Τσίπρας: ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές (των ξένων). Image: Supplied

ν

ΤΗΝ έγκριση στην «Συμφωνία των Πρεσπών» έδωσε σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων. Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη 7 κοινοβουλευτικών «ρεταλιών» και ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ ενέκριναν την σύμβαση που παραχωρεί στα Σκόπια των όρο «Μακεδονία», αναγνωρίζει την γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία», τους πολίτες της ως «Μακεδόνες» και την γλώσσα τους «μακεδονική».
Υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας ψήφισαν:
Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Η Έλενα Κουντουρά
Ο Σπύρος Λυκούδης
Η Κατερίνα Παπακώστα
Ο Σπύρος Δανέλλης
Ο Γιώργος Μαυρωτάς
Ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής –προερχόμενος από το Ποτάμι– Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε «παρών», ενώ σύσσωμη η υπόλοιπη αντιπολίτευση καταψήφισε.
Να σημειώσουμε ότι «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ.
Ένταση προκλήθηκε μετά την ψήφο του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής, που όταν ακούστηκε το όνομά του φώναξε «Όχι στην προδοσία».
Στη συνέχεια, όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης ύψωσε πανό στη Βουλή που έγραφε «Δεν φταίει η Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας». Ο Νίκος Βούτσης τον κάλεσε να κατεβάσει το πανό και να ψηφίσει – η ψήφος του ήταν «Όχι».
ν

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ

Η Συνθήκη των Πρεσπών για να είναι νόμιμη, ως διεθνής συνθήκη, έπρεπε να έχει την υπογραφή του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ίβανοφ, πράγμα που δεν συμβαίνει. Επίσης, αναφέρει ρητά πως πριν εισαχθεί προς κύρωση από την ελληνική Βουλή, οι Σκοπιανοί θα έπρεπε να αλλάξουν ορισμένα άρθρα στο Σύνταγμά τους, πράγμα που δεν συνέβη (και όπως φαίνεται δεν θα συμβεί ποτέ). Τέλος, δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας ούτε των Σκοπιανών ούτε των Ελλήνων πολιτών.
Είναι αντισυνταγματική, διότι σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αυτός που «συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Βουλή» (άρθρο 36). Επίσης, για να ισχύσουν συνθήκες ή συμφωνίες με άλλα κράτη «απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών», δηλαδή 181 βουλευτές (άρθρο 28, παρ. 2).
Δυστυχώς, κάτω από τις υπογραφές των «153» προδοτών θα βάλει τώρα τη δική του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υποτιθέμενος “φύλακας” του Συντάγματος.
ν

Αγκαλιές και φιλιά από τους κυβερνητικούς μετά το πέρας της ψηφοφορίας. Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που εορτάζεται μια προδοσία. Μήπως θα γίνει και εθνική επέτειος; Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα να τα περιμένεις. Image: Supplied
ν

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, πρόκειται για την μεγαλύτερη εθνική ήττα από το 1922, η οποία γίνεται μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι δεν κρίθηκε στα πεδία των μαχών, αλλά στα βρώμικα παρασκήνια των συνομιλιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανθρώπους του Τζορτζ Σόρος και βέβαια τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.
Η ήττα είναι ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή του 1974 στην Κύπρο, δεδομένου ότι απωλέστηκε με τη δική μας συγκατάθεση κάτι πολύ μεγαλύτερο από την προσωρινή απώλεια εδάφους: απωλέστηκαν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα 2.500 ετών!
Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλη την Βόρειο Ελλάδα και πλέον η χώρα εισέρχεται σε μια καθοδική τροχιά εθνικής έκλειψης, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ψηφοφορία.
Όλα είναι αποτέλεσμα των Μνημονίων, που έφεραν στην εξουσία μια κυβέρνηση διεθνιστών, οι οποίοι, χωρίς καμία εθνική συνείδηση, προχώρησαν στο deal με τον Σόρος, όπως ο ίδιος ο πρώην συνεταίρος του Α. Τσίπρα, Π. Καμμένος, παραδέχθηκε και κατήγγειλε καθυστερημένα…
Σειρά τώρα έχει η «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάννης, μέσω της οποίας θα γίνει η εκχώρηση των Δωδεκανήσων στους Τούρκους. Και έπεται συνέχεια…
ν

v

 


Translate this post