Παράνομος ο διορισμός του ναύαρχου Αποστολάκη

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΑΝΑΛΥΣΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Παράνομος είναι ο διορισμός του ναύαρχου Αποστολάκη στο ΥΕΘΑ, καθώς απαγορεύεται σε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό να αναλάβει αυτή τη θέση.

Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός ΓΕΕΘΑ εν ενεργεία τοποθετείται υπουργός Άμυνας ενώ υπηρετεί. Πηγή: YouTube

ν

ΗΤΑΝ τέτοια η σπουδή του Αλέξη Τσίπρα να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος, ώστε για ακόμη μια φορά δεν τηρήθηκαν οι νόμοι και το Σύνταγμα.
Έτσι, αφού έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο νέος αρχηγός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Αυτή είναι η πρώτη παρανομία. Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται να γίνει υπουργός Άμυνας εν ενεργεία αξιωματικός και μάλιστα ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ.
Για να ορκιστεί κάποιος στρατιωτικός υπουργός Άμυνας θα πρέπει να έχει πρώτα αποστρατευτεί. Και εδώ βρίσκεται η δεύτερη παρανομία.
Για να αποστρατευτεί πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ που κάνει τις κρίσεις αξιωματικών. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας είναι επίσης το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας.
Στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχουν:
  • Ο Πρωθυπουργός
  • Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Ο Υπουργός Εξωτερικών
  • Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
  • Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
Προσέξτε τώρα το αλαλούμ. Από το ΚΥΣΕΑ που θα συνέλθει για να αποστρατεύσει τον Αποστολάκη, θα απουσιάζει ο υπουργός Άμυνας, καθώς ο κ. Καμμένος έχει παραιτηθεί, ενώ ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή ο… Αποστολάκης, θα πρέπει να αποστρατεύσει τον εαυτό του!
Αυτά τα κωμικά πράγματα μόνο επί Χούντας των Συνταγματαρχών συνέβαιναν.
Μια ακόμη –διπλή αυτή τη φορά– παρανομία του ΣΥΡΙΖΑ, από τις πολλές στις οποίες έχει συνηθίσει τους Έλληνες πολίτες, έτσι που σε λίγο καιρό οι τελευταίοι θα θεωρούν ότι η καταπάτηση των νόμων και η παραβίαση του Συντάγματος είναι πράγματα… απόλυτα φυσιολογικά!
ν

ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τις παρανομίες που γίνονται.
Παρ’ ότι συνταγματολόγος, αντί να προστατεύει το Σύνταγμα ως οφείλει εκ της θέσεώς του, κάθεται αμίλητος και ακίνητος σαν γλάστρα, αφήνοντας την κυβέρνηση να ευτελίζει τους θεσμούς και να κάνει ό,τι θέλει.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να διαφυλάττει την τήρηση του Συντάγματος από ενέργειες όπως η ψήφιση από τη Βουλή αντισυνταγματικών Νόμων, καθώς επίσης και να επισημάνει στο λαό αυτού του είδους ενέργειες που έχουν πρόδηλες αντεθνικές ή προεκλογικές σκοπιμότητες.
Στον τομέα των αντεθνικών σκοπιμοτήτων και των αντισυνταγματικών ενεργειών εντάσσεται και η ψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών, όταν το ίδιο το Σύνταγμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι για διακρατικές συμφωνίες μείζονος σημασίας που επηρεάζουν το μέλλον της χώρας απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, δηλαδή 180 βουλευτών.
Αν το Μακεδονικό δεν είναι κρίσιμης σημασίας εθνικό θέμα, τότε ποιο είναι;
ν

 


Translate this post