Μέρες του ’65: Οι 6 αποστάτες που θα στηρίξουν τον Τσίπρα

Κατηγορία NEWS, Ιστορία, Πολιτική

ΑΝΑΛΥΣΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Την αποστασία του 1965 που τελικά οδήγησε στη Χούντα των Συνταγματαρχών θυμίζει η εξαγορά βουλευτών για τη στήριξη της προδοτικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Έλενα Κουντουρά (ΑΝΕΛ), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ), Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ), Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ), Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι) και Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ). Η προσχώρησή τους στον Τσίπρα επαναφέρει στη μνήμη τις τραγικές μέρες της Αποστασίας του 1965. Πηγή: News Media

ν

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ είναι ίδιες∙ τα πρόσωπα διαφέρουν. Αποστασία έγινε το 1965, αποστασία γίνεται και σήμερα. Η αποστασία του 1965 οδήγησε στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Η σημερινή αποστασία θα φέρει το ίδιο αποτέλεσμα, γιατί φανερώνει πόσο προχωρημένη είναι η σήψη και η διαφθορά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά περιγράφεται η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, η οποία επικεντρώνεται στην παραίτηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου του 1965 και στο διορισμό, από τον βασιλιά Κωνσταντίνο, διαδοχικών πρωθυπουργών από το ίδιο το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου, την Ένωση Κέντρου, για να τον αντικαταστήσει.
Αυτοί οι πρώην βουλευτές του Γεωργίου Παπανδρέου, όπως π.χ. ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ, ο «αριστερός» Ηλίας Τσιριμώκος και ο «Γαργάλατας» Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας, που αποσκίρτησαν από την Ένωση Κέντρου αποκλήθηκαν «αποστάτες».
Ο τελευταίος ονομάστηκε «Γαργάλατας» από ένα ποίημα που του είχε αποδοθεί και του οποίου ένα δίστιχο έλεγε:
κι ήτανε τα στήθια σου άσπρα σαν τα γάλατα
και μου ’λεγες «γαργάλα τα, γαργάλα τα».
Πρόσωπα φαιδρά και αχρεία, όπως αχρεία και φαιδρά είναι και του σήμερα. Όταν όμως ο λαός τους δίνει πολιτική δύναμη με την ψήφο του, είναι συνυπεύθυνος για την τραγωδία που θα επακολουθήσει.
ν

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ’65 ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ

Η αποστασία του 1965 προανήγγειλε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας, η οποία αποδυνάμωσε τη μετεμφυλιακή δημόσια τάξη και τελικά οδήγησε στην 21η Απριλίου 1967 και στη Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ποιοι ήταν τότε οι 36 αποστάτες, μπορεί κανείς να το πληροφορηθεί από το διαδίκτυο και τα ιστορικά βιβλία. Η αποστασία, δηλαδή η εξαγορά βουλευτών, είχε οργανωθεί από το Παλάτι, δηλαδή τους Βρετανούς, και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα από το Πεντάγωνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη CIA. Η τελευταία είχε στρατολογήσει πολλούς ανώτατους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, απόστρατους και εν ενεργεία.
Τα σχέδια Βρετανών και Αμερικανών προέβλεπαν την επιβολή δικτατορίας πενταετούς διάρκειας. Μάλιστα οι συνωμότες, ως γνήσιοι γκάνγκστερς, σχεδίαζαν και πολιτικές δολοφονίες. Ο αντισμήναρχος Πανουτσόπουλος, υπεύθυνος ασφαλείας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον απόστρατο πτέραρχο Πέτρο Μητσάκο, πλησίασε τον Αμερικανό αεροπορικό ακόλουθο Τσαρλς Πέρκινς και του ζήτησε, αν υπάρχουν «δολοφονικά όργανα που να μην είναι μεγαλύτερα από ένα πακέτο τσιγάρα και να εκτοξεύουν βέλη με δηλητήριο», αίτημα για το οποίο το Πεντάγωνο ενημέρωσε το αρχηγείο της CIA στο Λάνγκλεϊ.
ν

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, πανηγυρίζει για την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου στις εκλογές του 1964, με ποσοστό 52,72%. Δίπλα του, δεξιά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ένα χρόνο μετά θα οργανωθεί στο σπίτι του η αποστασία. Image: Supplied
ν

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις των αποστατών, κατόπιν εντολής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπως αναφέρει ο Αλέξης Παπαχελάς στο βιβλίο του “Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας”. Εδώ, χαμογελαστός, στην κυβέρνηση Στεφανόπουλου. Image: Supplied
ν

Απώτερος στόχος του σχεδίου Βρετανών και Αμερικανών ήταν η εξόντωση του προέδρου της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και η παράδοση του νησιού της Αφροδίτης στους Τούρκους. Όπως και έγινε.
Για να επιτευχθεί ο στόχος τους έπρεπε να υπάρχουν στην Ελλάδα άτομα πρόθυμα να προδώσουν τη χώρα, άτομα τόσο διεστραμμένα που να νομίζουν πως προδίδοντας, σώζουν και τη χώρα και τη δημοκρατία! Τέτοια άτομα βρέθηκαν. Ήταν οι περίφημοι πολιτικοί αποστάτες. Επειδή, όμως, τότε το λαϊκό αισθητήριο ήταν οξύ και η εναντίον τους λαϊκή οργή έντονη, αποφασίστηκε η επιβολή δικτατορικού καθεστώτος.
ν

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τη θέση της άλλοτε πανίσχυρης Βρετανίας την έχει πάρει σήμερα η Γερμανία. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι αποφασίστηκε αντί να είναι στρατιωτική, η δικτατορία να έχει πολιτικό πρόσημο.
Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει στο ίδιο πρόσωπο ως το πλέον κατάλληλο για δικτάτορας. Είναι ο υπηρέτης των δύο αφεντάδων. Αχρείος, αμοραλιστής, υπέρμετρα αρχομανής.
Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος με αυτόν του 1965: διαμελισμός της χώρας και παράδοση μεγάλων τμημάτων της στους Τούρκους.
Οι αποστάτες δεν είναι μόνο τα έξι πρόσωπα που αναφέρθηκαν∙ είναι πολλοί περισσότεροι. Και αυτό θα φανεί όταν θα έρθει η ώρα να βγουν στο προσκήνιο, όπως έγινε και το 65..
Οι πολιτικές συμμορίες που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Ενδιαφέρονται μόνο να αναρριχηθούν πρόσκαιρα στην εξουσία και ν’ αρπάξουν κάποια σπαράγματα από τις σάρκες μιας Ελλάδας που αιμορραγεί.
Ο Καμμένος θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση πριν αυτή υπογράψει την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν το έκανε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να παραιτηθεί, προκαλώντας εκλογές, αλλά δεν το έκανε. Η Νέα Δημοκρατία και το πρώην Πασόκ θα μπορούσαν να πάρουν τους βουλευτές τους από τη Βουλή και να φύγουν, αφήνοντας τον Τσίπρα μόνο του. Δεν το έκαναν. Κοροϊδεύουν κατάφωρα τον έρμο τον ελληνικό λαό και μόνο αφού βεβαιώθηκαν ότι ο Τσίπρας εξασφάλισε τους απαραίτητους βουλευτές για να ψηφίσει τη Συμφωνία παριστάνουν τους αντιστασιακούς εκ του ασφαλούς.
ν

Ο πλήρης εξευτελισμός. Η Βουλή ψηφίζει εδώ και πολλά χρόνια εισαγόμενα νομοσχέδια από τις Βρυξέλλες, γραμμένα στα αγγλικά και μεταφρασμένα τσάτρα-πάτρα στα ελληνικά. Image: Supplied
ν

Τα καθάρματα οι πολιτικοί ξεπουλούν τη χώρα για να διατηρήσουν εφήμερα τις καρέκλες τους. Η χώρα έχει πλέον απολέσει την εθνική κυριαρχία της, η δημόσια περιουσία της δόθηκε για 99 χρόνια στους ξένους δυνάστες, δεν έχει δική της ηλεκτρική ενέργεια, δεν της ανήκουν οι τηλεπικοινωνίες, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι υδάτινοι πόροι, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, στερείται εθνικής βιομηχανίας, και δεν μπορεί να πάρει καμιά απόφαση χωρίς την άδεια των ξένων.
Έκδηλος ο εξευτελισμός και η αναξιοπρέπεια του πολιτικού προσωπικού. Τα εισαγόμενα από τις Βρυξέλλες νομοσχέδια, γραμμένα στα αγγλικά, μεταφράζονται τσάτρα-πάτρα και ψηφίζονται στη συνέχεια, χωρίς καν να διαβαστούν, από τα κνώδαλα της Βουλής.
Η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί τώρα την έναρξη της απόσχισης εδαφών από τον εθνικό κορμό και παράδοσής τους στους ξένους. Διότι αυτά έμειναν μόνο. Όλα τα υπόλοιπα έχουν πουληθεί.
Αν πραγματικά οι πολιτικοί ενδιαφέρονταν για τη Μακεδονία, είχαν τρόπους να σταματήσουν τον εθνικό κατήφορο. Δεν το έπραξαν, όμως, γιατί δεν τους το επέτρεψαν τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους.
Τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου, ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να παραιτηθεί, είναι σαθρές δικαιολογίες των μνημονιακών βουλευτών που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, και επαναλαμβάνονται από κομματικούς δημοσιογράφους για να κρατούν το κοπάδι κοιμισμένο.
Η πολιτική πορνεία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η πορνεία – η πώρωση του νου. Οι πολιτικοί μας έχουν φράξει τη συνείδησή τους, έχουν νεκρώσει το μυαλό και την ψυχή τους σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό.
Αυτή η όζουσα σαπίλα, η νέκρωση των συνειδήσεων, η χαμέρπεια, θα οδηγήσει σε γάγγραινα∙ η γάγγραινα σε ακρωτηριασμό της χώρας και σε ανυπολόγιστα δεινά για τους Έλληνες και τον Ελληνισμό.
ν

 


Translate this post