Ο Τσίπρας πέταξε τον Καμμένο σαν άχρηστο σκουπίδι (vid)

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Αφού του διέλυσε το κόμμα και του πήρε όλους τους βουλευτές, ο Τσίπρας εκπαραθύρωσε σήμερα το πρωί τον Καμμένο, πετώντας από την κυβέρνηση σαν άχρηστο σκουπίδι.

Ο Τσίπρας έχει κάθε λόγο να γελά, έχοντας πιάσει κορόιδο τον Πάνο Καμμένο. Image: Supplied

ν

ΑΦΟΥ τον χρησιμοποίησε για να αναρριχηθεί στην εξουσία και παραμείνει σε αυτήν επί τέσσερα χρόνια, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πετά σαν σκουπίδι τον Πάνο Καμμένο, του οποίου την –αναγκαστική– παραίτηση έκανε σήμερα το πρωί δεκτή, αφού πρώτα του πήρε όλο το κόμμα. Νέος υπουργός Άμυνας ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019. 
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η συζήτηση θα αρχίσει την Τρίτη και η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου –όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του– και ανακοίνωσε ότι ο νέος αρχηγός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.
«Επί τέσσερα χρόνια είχαμε μία  έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με Καμένο, αν και από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και οι διαφορές μας – ιδεολογικές και πολιτικές – ήταν γνωστές. 
Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και ευχαριστώ από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για την σημαντική συμβολή του
Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες και τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε. Μου δήλωσε ότι παραιτείται  από υπουργός Άμυνας και την έκανα δεκτή. Ο νέος αρχηγός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.  
Το ίδιο θα κάνω και για τους υπόλοιπους υπουργούς των ΑΝΕΛ και θα κάνω δεκτή και οποιαδήποτε άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη μου.
Πάμε άμεσα σε διαδικασία για ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη θητεία της», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ν

ν

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ!

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Πάνος Καμμένος σκεπτόταν να ρίξει την κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια, και συγκεκριμένα στα τέλη του 2016 με αρχές του 2017, όταν είχε πλέον αντιληφθεί τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα – την ενδοτική στάση του απέναντι στους Τούρκους, τη μεθόδευση του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, αλλά και τη βαθιά επιθυμία του Τσίπρα να γίνει ισόβιος κυβερνήτης, επιβάλλοντας, όπως επιθυμούν πολλά ξένα κέντρα αποφάσεων, στη χώρα δικτατορία.
Όμως δεν το έπραξε. Αφενός γιατί ο Τσίπρας του έδωσε ένα κατάλογο με υποσχέσεις, που διασφάλιζαν το πολιτικό μέλλον τόσο του ιδίου του κ. Καμμένου όσο και των βουλευτών των ΑΝΕΛ, αφετέρου γιατί πίστευε –λανθασμένα όπως αποδεικνύεται– ότι με την παραμονή του στην κυβέρνηση θα έλεγχε τον κ. Τσίπρα και ότι γενικά η παρουσία του θα ήταν εθνικά επωφελής.
Σκέφτηκε δηλαδή όπως κάθε άνθρωπος, που έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του πιστεύει ότι ελέγχει τα πράγματα και ότι είναι αναντικατάστατος.
Είχε όμως έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο παίκτη. Απορροφημένος στο μεγαλείο του εαυτού του, δεν είχε αντιληφθεί ποιον είχε απέναντί του. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν δρα τυχαία, αλλά με σχέδιο. Όταν χρειάζεται κάποιον για τα σχέδιά του, αδιάφορο αν αυτός προέρχεται από διαφορετικό ιδεολογικό χώρο, τον προσεγγίζει τάχα με ταπεινότητα, και του λέει πόσο τον έχει ανάγκη, ώστε ο άλλος φουσκώνοντας από περηφάνια, να νιώσει μοναδικός και σπουδαίος.
Αφού τον έχει προσεγγίσει, διαλύει τελείως τις άμυνες του άλλου, υποσχόμενος πως αν τον βοηθήσει σε αυτό που θέλει, θα κάνει πραγματικότητα και το πιο τρελά όνειρα του άλλου: θα τον κάνει, βασιλιά, πρόεδρο της Δημοκρατίας ή κυβερνήτη του σύμπαντος.
Αυτός που έχει προσεγγιστεί, δεν αντιλαμβάνεται το δόλιο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, που είναι το εξής: μόλις εκμεταλλευτεί πλήρως το θύμα του, στη συνέχεια το απομυζά, σαν βρικόλακας, και το αφυδατώνει πλήρως. Στη συνέχεια, το πετά σαν άχρηστο σκουπίδι.
Αυτό το έχει κάνει με πολλά έως τώρα πολιτικά και μη πρόσωπα, το έκανε τελευταία με τον Πάνο Καμμένο. Τώρα τον πετά σαν στυμμένη λεμονόκουπα, αφού τον εξόντωσε πολιτικά, παίρνοντάς του όλους σχεδόν τους βουλευτές και αφήνοντάς τον γυμνό, έναν αρχηγό χωρίς κόμμα.
Ο Πάνος Καμμένος φάνηκε να αγνοεί αυτό που συμβαίνει στην αγορά και στις επιχειρήσεις: ότι αυτός που κάνει κουμάντο είναι ο επιχειρηματίας που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρεία, την πλειοψηφία των μετοχών ή τα περισσότερα χρήματα. Οι άλλοι «εταίροι» είναι τύποις ισότιμοι και απλώς έχουν μια θέση και μια αναγνώριση όσο κάνουν καλά τη δουλειά τους, ως υπηρέτες. Σε μια αναμέτρηση βγαίνουν πάντα χαμένοι.
Ας πρόσεχες, Πάνο Καμμένε.
ν

Ο Τσίπρας, αφού του πήρε όλους σχεδόν τους βουλευτές, πέταξε τον Καμμένο σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Αυτή είναι η μοίρα όλων όσων συνεργάζονται με τον Αλέξη Τσίπρα. Νομίζουν ότι αυτοί θα έχουν άλλη τύχη, και αυτό είναι το σημείο στο οποίο την πατάνε και γίνονται υποχείρια του Τσίπρα. Image: Supplied
ν

 


Translate this post