Αναβλήθηκε η παράσταση Τσίπρα – Καμμένου κατ’ απαίτηση της Μέρκελ

Κατηγορία Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Οι δύο σαλτιμπάγκοι της πολιτικής συμφώνησαν να μην ανεβάσουν το έργο «Απόψε ξεπουλάμε τη Μακεδονία», κατόπιν παρέμβασης της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Οι δύο σαλτιμπάγκοι της πολιτικής συμφώνησαν να αναβάλλουν την παράσταση μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην ΠΓΔΜ. Image: Supplied

ν

ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ που εμπαίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια τον αφελή ελληνικό λαό, έχοντάς τον πείσει ότι είναι σοβαροί πολιτικοί, ανέβαλαν για ευθετότερο χρόνο την παράσταση που ετοιμάζονταν να ανεβάσουν την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς, κατά το κοινώς λεγόμενο, είχαν μπλέξει τα μπούτια τους.
Αυτό επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό. Πρέπει να σταματήσουν, είπε, τα καραγκιοζιλίκια με τον Καμμένο, γιατί εκτίθενται διεθνώς. Ο μεν Καμμένος κάνει σαν απατημένος σύζυγος, που η γυναίκα του πήγε με άλλον (τον Ζόραν Ζάεφ), και απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση από γινάτι, ο δε Τσίπρας για να παραμείνει στην εξουσία, προσπαθεί να πάρει τους βουλευτές του κ. Καμμένου.
«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», είπε η Άνγκελα Μέρκελ και ζήτησε από τον Τσίπρα να διώξει τον Καμμένο και να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τώρα που ο Ζόραν Ζάεφ ολοκλήρωσε τις συνταγματικές αλλαγές στο γειτονικό κρατίδιο.
Άλλωστε το έργο που ετοιμάζονταν να ανεβάσουν οι δύο θεατρίνοι, το «Απόψε ξεπουλάμε τη Μακεδονία», δεν επρόκειτο να κόψει πολλά εισιτήρια. Ήταν πρόχειρα γραμμένο και σκηνοθετημένο, ενώ οι ηθοποιοί δεν είχαν μάθει πολύ καλά τους ρόλους τους και αυτοσχεδίαζαν.
Επίσης ξεκαθάρισε πώς εκλογές θα γίνουν όποτε κρίνει σκόπιμο το Βερολίνο και με τους όρους που θα θέσει αυτό.
Ουσιαστικά, η Γερμανίδα καγκελάριος ήρθε στην Αθήνα:
α) Για να δείξει ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό στη χώρα.
β) Να επαναβεβαιώσει τη στήριξή της στον Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του κόμματος, που τώρα προσκυνούν την γερμανική σημαία και το Βερολίνο.
γ) Να επαναφέρει τη Νέα Δημοκρατία στον ίσιο δρόμο του Βερολίνου, λέγοντας πως αν θέλει κάποια στιγμή να δει την εξουσία, πρέπει τώρα να στηρίξει τον Τσίπρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
δ) Να εγκρίνει τα χρηματικά ποσά που θα πάρουν οι βουλευτές από τα άλλα κόμματα που θα στηρίξουν τον Τσίπρα. Οι άνθρωποι είναι καταχρεωμένοι και περιμένουν τα χρήματα αυτά ως μάννα εξ ουρανού.
Έχοντας βάλει τα πράγματα σε τάξη, η Γερμανίδα καγκελάριος φεύγει από τη χώρα μας, όχι χωρίς το παράπονο πως ό,τι και να τάξεις στους Βαλκάνιους, ποτέ δεν είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις τη δουλειά σου.
ν

ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ F-16

Ο Πάνος Καμμένος θα μπορέσει τώρα, όσο του επιτρέπει ο πολιτικός του βίος, να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας που αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη από την διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Για όποιον δεν γνωρίζει τι σημαίνει η φράση «αντισταθμιστικά οφέλη», τον πληροφορούμε ότι είναι η νόμιμη «προμήθεια» (κοινώς μίζα) που θα δώσει η Lockheed Martin στα εδώ εμπλεκόμενα πρόσωπα, ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ. Η μίζα δεν θα δοθεί απευθείας, αλλά μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές, ώστε οι πολιτικοί μας να μείνουν άσπιλοι και αμόλυντοι, και να μην κινδυνεύσουν να βρεθούν στη φυλακή όπως οι επιπόλαιοι Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου. Νόμιμα πράγματα.
Η προμήθεια θα μοιραστεί σε διάφορα πρόσωπα, αλλά τη μερίδα του λέοντος τη διεκδικεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και φυσικά ο πρωθυπουργός που υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τους Αμερικανούς.
Η αναβάθμιση των 85 αεροσκαφών F-16 σε έκδοση Viper, δηλαδή σε αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, θα κοστίσει στον ελληνικό λαό πάνω από 1,1 δισ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί το 2026. Θα είναι όμως άχρηστη.
Γιατί πολύ πριν, η Τουρκία θα έχει προμηθευτεί 100 αεροσκάφη F-35 πέμπτης γενιάς, μπροστά στα οποία κανένα F-16V δεν έχει ελπίδες σε μια αερομαχία.
Η αναβάθμιση επομένως δεν έχει καμία σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας, αφού την ίδια στιγμή οι στρατιώτες μας δεν έχουν σφαίρες για τα όπλα τους, ούτε τα άρματα μάχης επαρκή αριθμό βλημάτων για να βάλλουν εναντίον του εχθρού εάν χρειαστεί.
Η συμφωνία έγινε αφενός για να πάρουν κάτι και οι Αμερικανοί, ως επικυρίαρχοι, αφετέρου για να βγάλουν κάτι και οι πολιτικοί μας που μοχθούν καθημερινά. Μπορεί, λόγω μνημονίων, να μην είναι τα δισεκατομμύρια που μοιράζονταν επί εποχής ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα 230 εκατομμύρια δεν τα λες και λίγα.
ν

 


Translate this post