Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Γερμανικές νουθεσίες εν όψει ελληνικών εκλογών

Κατηγορία NEWS, Οικονομία, Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Βλέποντας την απραξία της κυβέρνησης και τη δημοτικότητα του Τσίπρα να βυθίζεται στα Τάρταρα, το Βερολίνο έστειλε κατεπείγον μήνυμα για επίσπευση των εκλογών.

ν

ΔΕΝ θα πρέπει πλέον να λέμε «Μεγάλος Αδελφός» αλλά «Μεγάλη Μητέρα». Γιατί, πράγματι, αυτόν τον ρόλο παίζει η Γερμανία στη μεγάλη ευρωπαϊκή «οικογένεια». Όποτε βλέπει κάποιο από τα «παιδιά» της να ξεστρατίζει, επεμβαίνει με νουθεσίες και μητρικές συμβουλές ώστε να το προφυλάξει για μην πάρει τον «κακό δρόμο». Αυτό το κάνει διακριτικά, μέσω της θείας που λέγεται Βρυξέλλες, για να μην νιώθουν τα παιδιά καταπιεσμένα, αλλά να έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ελεύθερα.
Για παράδειγμα, το κοριτσάκι που λέγεται Ιταλία διατάχθηκε να πάρει πίσω την έκθεση που είχε γράψει με θέμα την οικονομία, μια έκθεση γεμάτη λάθη, και να την ξαναγράψει προσέχοντας την ορθογραφία. Deadline η 13η Δεκεμβρίου. Διαφορετικά δεν θα την αφήσουν να ξαναπαίξει στην αυλή της Ευρωζώνης.
Όσο για το άλλο κοριτσάκι που λέγεται Ελλάδα, η Μητέρα Γερμανία, γεμάτη στοργή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας μετεφηβικής παρεκτροπής, της παρήγγειλε, μέσω της θείας που λέγεται Βρυξέλλες, να προσέχει για να διατηρήσει την οικονομική και πολιτική της σταθερότητα.
«Τα καλά κορίτσια μένουν στο ευρώ», είπε η θεία με ύφος αυστηρό. «Τα κακά…» Δεν απόσωσε τη φράση της. Αρκέστηκε απλώς να δείξει στο τρομοκρατημένο κορίτσι την κουρτίνα πίσω από την οποία κρυβόταν ο μπαμπούλας που λέγεται «δραχμή».
«Μπορεί να βγήκατε εσύ και η οικογένειά σου από τα μνημόνια», είπε η θεία, «που –μην το ξεχνάς–ενεργοποίησαν και τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, αλλά έχετε μπει σε ένα 10ετές μορατόριουμ. Αυτό, παιδί μου, δεν είναι κακό. Είναι μια ομπρέλα που σας προστατεύει από τις εξωτερικές ατμοσφαιρικές πιέσεις».
Επειδή το κοριτσάκι την κοιτούσε ανέκφραστο, πρόσθεσε: «Για να συνεχίσει να υπάρχει το θερμοκήπιο, η ομπρέλα προστασίας δηλαδή, δεν θα πρέπει να διαταραχθούν δύο βασικές συνιστώσες: η οικονομική και πολιτική σταθερότητα και η προβλεψιμότητα. Δεν θέλω, λοιπόν, αταξίες. Να είσαι πειθαρχημένη και να κάνεις ό,τι σου λέμε».
Αφού ξανασκέφτηκε για λίγο, είπε χαμογελώντας: «Μη στενοχωριέσαι. Η Μεγάλη Μητέρα είναι ικανοποιημένη. Αναγνωρίζει τις θετικές προοπτικές που έχει η οικονομία σας και εκτιμά επίσης ότι η πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων της οικογένειάς σου δεν θέτει εν αμφιβόλω τις θεμελιώδεις συνιστώσες της εξόδου της χώρας από την κρίση».
Το κοριτσάκι, που δεν είχε καταλάβει και πολλά, ρώτησε τι θα γίνει με τις συντάξεις των παππούδων της. Η θεία Βρυξέλλες εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μέχρι το έκτακτο Εurogroup της 19ης Νοεμβρίου θα βρεθεί μια χρυσή τομή «η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τα συμφωνηθέντα και τη δυνατότητα ενίσχυσης αυτών που έχουν περισσότερο ανάγκη». Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι δανειστής της ελληνικής οικογένειας δεν είναι η θεία που λέγεται Κομισιόν. «Είναι όλα τα κράτη-μέλη της μεγάλης οικογένειάς μας και αυτά θα είναι ο τελικός κριτής».
Στο σημείο αυτό το κοριτσάκι κατάλαβε ότι η θεία Βρυξέλλες έλεγε ψέματα. Ήξερε από διάφορα ακούσματα ότι μοναδικός δανειστής και τοκογλύφος ήταν η μαμά Γερμανία και κανείς άλλος. Και ότι οι υπόλοιποι (φτωχοί) συγγενείς, που η θεία της αποκαλούσε «κράτη-μέλη» δεν τολμούσαν να αντιμιλήσουν στη μαμά, αλλά έκαναν πάντα ό,τι τους έλεγε εκείνη.
ν

Απάτες, ψέματα και μακιαβελισμός

Αυτό που δεν γνώριζε το κοριτσάκι ήταν ότι η μαμά Μέρκελ είχε στείλει κρυφό μήνυμα στον αγαπημένο της ανιψιό, ονόματι Αλέξη Τσίπρα, που του έλεγε πως αν ήθελε να ξαναβγεί πρόεδρος του 15μελούς, θα έπρεπε να μην είναι τόσο σφιχτοχέρης και να μοιράσει στα άλλα παιδιά, για να τον ξαναψηφίσουν, γλυκά και δώρα. Κι αν δεν έφταναν, να δώσει υποσχέσεις.
Εκτιμούσε όσα είχε κάνει γι’ αυτήν, ληστεύοντας τους άλλους για να της στείλει τα χρήματα που ήθελε για τον καλλωπισμό της, αλλά τώρα έπρεπε να προσέξει. Η θέση του κινδύνευε από ένα νέο μαθητή, το παιδί που λέγεται Μητσοτάκης. Άλλωστε σ’ αυτόν απευθύνονταν τα όσα είπε η θεία Βρυξέλλες στη μικρή Ελλάδα. Δεν αφορούσαν τον ίδιο, τον αγαπημένο της ανιψιό. Το μόνο που είχε να κάνει αυτός ήταν να φροντίσει να ξαναβγεί πρόεδρος.
«Ξέρω ότι είσαι σε απόγνωση, επειδή η δημοτικότητά σου έχει πέσει», έγραφε. «Σου στέλνω κάτι να τη σηκώσεις».
Αυτό το «κάτι» ήταν η άδεια να βάλει χέρι στο κρυφό ταμείο. Όχι πολύ, όμως. Επίσης να λασκάρει λίγο τα λουριά, επιστρέφοντας κάποια από τα κλεμμένα στους ψηφοφόρους.
«Να μην φοβηθείς να το κάνεις. Σου δίνω εγώ την άδεια», συνέχιζε το μήνυμα απ’ το Βερολίνο. «Τους λίγους που αντιδρούν, απείλησέ τους, φόβισέ τους, εκβίασέ τους, στείλε τους φυλακή. Στους πολλούς δώσε λίγα και τάξε τους πολλά. Μην τους δώσεις πλήρες γεύμα. Ρίξε τους, όπως λέτε εσείς οι Έλληνες, “ένα μεζέ”. Θα σου γλύφουν το χέρι και θα κουνάνε την ουρά τους απ’ τη χαρά που προκαλεί η προσμονή».
Και το μήνυμα κατέληγε με μια συμβουλή αντάξια του Μακιαβέλι: «Στη θέση μας τα καταφέρνει καλύτερα αυτός που ξέρει καλύτερα να κάνει την αλεπού. Είναι όμως απαραίτητο να ξέρουμε καλά να παραλλάσσουμε τη φύση αυτή της αλεπούς και να είμαστε μεγάλοι ψεύτες και υποκριτές. Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και τόσο υποκύπτουν στις ανάγκες της στιγμής, που όποιος εξαπατά θα βρίσκει πάντα θύματα να εξαπατά».
Άνοιξαν οι ουρανοί και βρέχει παροχές προς όλους: κουτσούς και στραβούς, δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες και καφενόβιους, ένστολους και άστολους, νέους και γέρους, βρέφη και μορμολύκεια, φαφούτηδες και καρχαριογενείς μασέλες, άνεργους και ενεργούς, ιερείς και λαϊκούς, δικαστές και δικαζόμενους, φυλακισμένους και προσωρινά ελεύθερους, τζάνκια και μη, τρανσέξουαλ, πανσέξουαλ και μη – όλοι θα πάρουν από κάτι.
Αναδρομικά, επιστροφές χρημάτων σε συνταξιούχους και υπαλλήλους ειδικού μισθολογίου, επιδόματα, επιδοτήσεις, νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.
Ο αέρας ξαφνικά μύρισε εκλογές.
ν

Ιστορικό επιμύθιο

Όταν οι Γερμανοί κατέκτησαν την Ελλάδα, είχαν υψώσει θριαμβικά τη σημαία τους στην Ακρόπολη για να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Βέβαια εκείνοι ήταν Ναζί. Έκτοτε οι Γερμανοί έκαναν τεράστια βήματα προόδου και από Ναζί έγιναν δημοκράτες. Έτσι, σήμερα, σου επιτρέπουν δίπλα στη σημαία τους να υψώσεις και τη δική σου.
ν

 


Translate this post