Μπουλούτ: Αν γίνει πόλεμος, η Ελλάδα θα καταστραφεί

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Τυχόν θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο θα καταλήξει σε στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα, υποστηρίζει ο Γιγίτ Μπουλούτ.

ν

ΤΥΧΟΝ θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο θα καταλήξει σε στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα, υποστηρίζει ο γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ.
Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Star», το οποίο αναδημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Γιγίτ Μπουλούτ αναφέρει, ότι Ελλάδα, Ελληνοκύπριοι και Ισραήλ επιδιώκουν ένα «βρώμικο παιχνίδι» στη Μεσόγειο, νομίζοντας ότι έχουν πίσω τους τούς «μεγάλους αδελφούς» και υποστηρίζει, ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά όργανο της ιμπεριαλιστικής τάξης.
«Η καρδιά θέλει η Ελλάδα με την Τουρκία να είναι οι καλύτεροι φίλοι, οι καλύτεροι γείτονες στην περιοχή, αλλά δεν γίνονται. Δεν γίνονται όχι εξαιτίας μας, αλλά εξαιτίας εκείνων», αναφέρει ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.
Υποστηρίζει ότι η δύναμη της Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ελλάδας και συνεχίζει αναφέροντας, ότι «ελπίζω η Ελλάδα να μην μπει σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, να μην γίνει εργαλείο, να μην αφήσει να την χρησιμοποιήσουν…
»Τυχόν φυσική παρενόχληση των τουρκικών πλοίων και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα τελειώσει με μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα και θα προκαλέσει πολύ αρνητικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα. Ελπίζω να κερδίσει η λογική, να κερδίσει η φιλία, να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή».
Σημειώνεται, ότι το άρθρο αυτό έρχεται μετά την έλευση στην Ελλάδα 11 Ισραηλινών μαχητικών F-16 και ενός κατασκοπευτικού για την πραγματοποίηση κοινής Ελληνο-ισραηλινής αεροπορικής άσκησης.
ν

 


Translate this post