Τάρα Φάρες: Το τραγικό παρελθόν της Ιρακινής Μπάρμπι

Κατηγορία Social Media, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Τάρα Φάρες, με 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram, δέχτηκε άγρια δολοφονική επίθεση επειδή μιλούσε ανοιχτά σε μια μουσουλμανική χώρα.

Η Τάρα Φάρες δολοφονήθηκε στη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα. Πηγή: Instagram

ν

Η ΤΑΡΑ Φάρες δολοφονήθηκε στη Βαγδάτη στις 27 Σεπτεμβρίου 2018. Οι δολοφόνοι που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα, της επιτέθηκαν και την χτύπησαν στο πρόσωπο, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.
Αρχικά οι δολοφόνοι προσπάθησαν να απαγάγουν την πρώην Μις Ιράκ, ανέφερε η αστυνομική πηγή στην Baghdad Post την Παρασκευή.
«Όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν, την πυροβόλησαν τρεις φορές στο κεφάλι και στο στήθος και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη σκηνή του εγκλήματος», ανέφερε η πηγή.
Η πρώην βασίλισσα ομορφιάς, με περίπου 3 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram, σκοτώθηκε την Πέμπτη στην περιοχή Kam Sara της Βαγδάτης.
Το σώμα της άτυχης fashionista του Ιράκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sheikh Zaid της πόλης στις 5:45 π.μ. τοπική ώρα. Οι γιατροί δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ήταν ήδη νεκρή από τις τρεις σφαίρες που δέχτηκε.
Η 22χρονη fashionista ζούσε στο Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν και μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του βόρειου Ιράκ, αλλά επισκεπτόταν τακτικά τη Βαγδάτη.
ν


ν

Σε μια ταραγμένη περιοχή όπου οι βομβιστικές επιθέσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ο θάνατος της Τάρα Φάρες πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.
Μόνο οι φίλοι της, όταν επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της, άρχισαν να επαινούν μέσα από τα social media την θαρραλέα στάση της σε μια χώρα που είναι υπερσυντηρητική απέναντι στις γυναίκες.
ν


ν

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιοι είναι οι δολοφόνοι.
Ο θάνατός της έρχεται δύο μέρες μετά το θάνατο της Σουάντ αλ-Αλι, μιας ιρακινής ακτιβίστριας που μαχόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η οποία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο αυτοκίνητό της στη Βασόρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σκοτώθηκε και η Τάρα Φάρες.
ν

ν
«Δεν φοβάμαι αυτόν που αρνείται την ύπαρξη του Θεού, αλλά φοβάμαι αυτόν που σκοτώνει και κόβει κεφάλια για να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού».
Αυτό έγραψε η Τάρα στο Instagram απευθυνόμενη στα 2,8 εκατομμύρια οπαδούς της τον Ιούλιο. Δύο μήνες αργότερα θα δολοφονηθεί σε μια άνανδρη επίθεση.
Το μοντέλο που ήταν γνωστό για τις επικίνδυνες δηλώσεις της, δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα που έσκυψε στο παράθυρο της λευκής της Porsche και την πυροβόλησε τρεις φορές.
ν


ν

Ο θάνατός της είναι ο τελευταίος κρίκος σε μια μακριά αλυσίδα επιθέσεων εναντίον γυναικών που τολμούν να μιλήσουν για αλλαγή στο μουσουλμανικό Ιράκ.
Η πλαστική χειρουργός δρ Rafeef al-Yassiri, πέθανε τον Αύγουστο στο σπίτι της κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Πιστεύεται ότι η δρ Rafeef al-Yassiri, σιίτισσα μουσουλμάνα, δηλητηριάστηκε επειδή έκανε επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής στα θύματα του πολέμου και σε παιδιά με γενετικές ανωμαλίες.
Αμέσως μετά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της υπό μυστηριώδεις συνθήκες, η Rasha al-Hassan, γνωστή και αυτή της Τάρα, η οποία διατηρούσε στη Βαγδάτη σαλόνι ομορφιάς.
Μια άλλη πρώην Μις Ιράκ, η Simaa Qasim, φίλη της Τάρα, αποχώρησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κρύβεται, επειδή, όπως αναφέρει το BBC, δέχτηκε απειλές θανάτου. Πριν λίγο καιρό άγνωστοι σκότωσαν τον φίλο της.
Το γαϊτανάκι αυτό των θανάτων έκανε τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, να δηλώσει ότι έχει την εντύπωση ότι υπάρχει «ένα σχέδιο πίσω από αυτά τα εγκλήματα» και να διατάξει σχετική έρευνα.
ν


ν

Το παρελθόν της Τάρα Φάρες ήταν σκοτεινό και δυστυχισμένο. Οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί σε ηλικία 16 ετών έναν σύζυγο που την ξυλοκοπούσε. Τον εγκατέλειψε και έφυγε μακριά του μαζί με τον γιο της ηλικίας 3 ετών. Όπως ανέφερε η ίδια: «Η εμπειρία αυτή μου έδωσε δύναμη… και με δίδαξε πώς να μην αφήνω κάποιον να κυριαρχεί πάνω μου».
Και ενώ πολλοί νέοι του Ιράκ μοιράζονταν τα βίντεο και τις φωτογραφίες της, άλλοι επέκριναν τον τρόπο ζωής της ως διεφθαρμένο και δυτικόφερτο.
Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατό της στις 27 Σεπτεμβρίου, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειχνε να μεταφέρεται το σώμα της από μια ομάδα νέων, με το πρόσωπο και το λευκό πουκάμισό της να είναι κόκκινα από το αίμα. Ενταφιάστηκε στη σιιτική ιερή πόλη Νατζάφ, δυτικά του Ευφράτη. Στον τάφο της τοποθέτησαν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της μαζί με μερικά κόκκινα πλαστικά λουλούδια.

ν

ν

 


Translate this post