Αποκάλυψη Wikileaks: Οι Αμερικανοί επέβαλαν το «Βόρεια Μακεδονία»

Κατηγορία Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Youmagazine Newsroom

 

Από το 2008 οι Αμερικανοί είχαν προτείνει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», το οποίο είχαν αποδεχτεί οι Σκοπιανοί. Περίμεναν απλώς τον Έλληνα πολιτικό που θα έκανε το όνειρο Σλάβων και Αμερικανών πραγματικότητα.

Εκπληρώνοντας την επιθυμία των Αμερικανών, ο Τσίπρας, παραχαράσσοντας την Ιστορία, δώρισε το όνομα Μακεδονία, την Μακεδονική εθνότητα, ιστορία και γλώσσα στους Σκοπιανούς, καθιστώντας έτσι τους Σλάβους απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων! Image: Supplied

ν

ΤΟ ΟΝΟΜΑ «Βόρεια Μακεδονία» ήταν έμπνευση των Αμερικανών, αποκαλύπτει ο ιστότοπος WikiLeaks. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΓΔΜ συζητούσε από το 2008 με τους Αμερικανούς το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», και ήταν διατεθειμένη να το δεχτεί υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφάλιζε την αναγνώριση της «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.
Αυτά αναφέρονται σε τηλεγράφημα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks.
Το τηλεγράφημα ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι το όνομα είχε συμφωνηθεί από το 2008 και απλώς οι Αμερικανοί έψαχναν τον κατάλληλο Έλληνα πολιτικό που θα το αποδεχόταν. Και ο πολιτικός αυτός δεν ήταν άλλος από τον κ. Τσίπρα.
Οι πολύμηνες «διαβουλεύσεις» του Νίκου Κοτζιά, που οδήγησαν στην υπογραφή της επαίσχυντης και ανθελληνικής Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν ήταν παρά θέατρο. Τα πάντα είχαν αποφασιστεί, με την κυβέρνηση να εκτελεί το θέλημα των Αμερικανών, προδίδοντας την πατρίδα.
Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα οι πρωταγωνιστές θα είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί σε δίκη για εσχάτη προδοσία. Αλλά η Ελλάδα είναι τύποις ελεύθερη χώρα. Στην πραγματικότητα τελεί υπό διπλή κατοχή: κατά 80% από τη Γερμανία και κατά 20% από τις ΗΠΑ. Στον οικονομικό τομέα. Στον πολιτικό η κατοχή είναι 50-50.
Παραθέτουμε ολόκληρο το εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, που παρουσιάζει τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τη σκοπιανή ηγεσία, τον πρόεδρο Τσερβενκόφσκι και τον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι.
Το τηλεγράφημα τιτλοφορείται: «Μακεδονία/Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας».
ν

Η κ. Μιλοβάνοβιτς στην εισαγωγή του τηλεγραφήματός της και υπό τον τίτλο «Στοιχεία της Συμφωνίας» αναφέρει:
«1. (C) Η πρεσβεία στα Σκόπια εκτιμά ότι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που ανοίγει το δρόμο για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ η Μακεδονική κυβέρνηση θα αποδεχόταν τελικά τους ακόλουθους όρους: 
— Όνομα: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
— Εύρος εφαρμογής: σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και διμερώς με κάθε χώρα που δεν θέλει να κάνει χρήση του συνταγματικού ονόματος. (Αν και δεν το έχουμε συζητήσει ρητώς, πιθανώς οι διεθνείς συμφωνίες να ακολουθούσαν το ίδιο μοτίβο, με τις πολυμερείς να χρησιμοποιούν το νέο όνομα και στις διμερείς να αφήνεται η επιλογή). Η Μακεδονία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα αναφερόμενη στον εαυτό της, σε διαβατήρια, ετικέτες προϊόντων, στα ΜΜΕ κτλ.
— Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αποκαλούνταν Μακεδονική, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς, ίσως ως ένα συμπληρωματικό παράρτημα σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ή σε κάποιο εσωτερικό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που δεν θα χρειάζεται ελληνική έγκριση. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι Μακεδόνες χρειάζονται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα ονομάζονται Μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».
ν

 


Translate this post