Οι Βρυξέλλες προωθούν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στις Βρυξέλλες είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά…

ν

ΣΤΗΝ αποκάλυψη ότι στις Βρυξέλλες διερευνάται το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προχώρησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.
Όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, διάφοροι παράγοντες στην Ευρώπη, που έχουν λόγο στα ελληνικά ζητήματα, διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετά την έξοδο από το μνημόνιο.
Ο ίδιος, όμως, εξήγησε ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν έχει σχέση με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και τη δυναμική, ούτε και με τους στόχους της ΝΔ.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, μάλιστα, ο Γιώργος Κύρτσος χαρακτήρισε ένα τέτοιο σενάριο ως «εξωπραγματικό» απαντώντας σε σχετική ανάρτηση που είχε κάνει από τις 11 Αυγούστου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου
ν


ν

Η ανάρτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου
ν


ν

Πιέσεις με απειλή την… επιβολή δικτατορίας

Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν θέλουν με τίποτε να φύγει από την εξουσία ο καλύτερος υπηρέτης (σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις) που είχαν ποτέ: ο Αλέξης Τσίπρας. Γι’ αυτό θα κάνουν τα πάντα ώστε να διατηρηθεί στην ηγεσία της χώρας.
Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ δεν έχει να επιδείξει τίποτε διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κατακτήσει με εκλογές την εξουσία, θα συνεχίσει την ίδια δοσιλογική πολιτική, δηλαδή την αφαίμαξη του ελληνικού λαού και τη μεταφορά του εθνικού πλούτου στα γερμανικά ταμεία.
Ο φόβος των Ευρωπαίων πηγάζει από το ότι η ΝΔ θα είναι δύσκολο στις επόμενες εκλογές να έχει την απόλυτη πλειοψηφία, που θα της επιτρέψει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι, μπορεί στη χώρα να υπάρξει ακυβερνησία με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτινάχθηκε το α΄ τρίμηνο του 2018 στο 180,4% του ΑΕΠ και στα 322,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 11,9 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Σε αυτό το βουνό χρέους θα προστεθεί τώρα και η εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ της πέμπτης και τελευταίας δόσης του προγράμματος για την Ελλάδα, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος της χώρας στα 337,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μια πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα θα στείλει το ευρώ στην εντατική και θα αποτελέσει την απαρχή διάλυσης της ευρωζώνης, δημιουργώντας αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία, καθώς θα έχει αποτύχει το ακριβότερο σχέδιο διάσωσης στην παγκόσμια ιστορία, ύψους 288 δισ. ευρώ.
Για το λόγο αυτό, Βρυξέλλες και Βερολίνο επεξεργάζονται σχέδιο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά δεν θα διστάσουν να επιβάλλουν στη χώρα δικτατορία.
Αυτή μπορεί να επιβληθεί με πρόσχημα ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, πράγμα που θα επιτρέψει στον Τσίπρα να αναστείλει τα βασικά άρθρα του Συντάγματος και να κηρύξει στρατιωτικό νόμο.
Όμως, επειδή παριστάνουν τους δημοκράτες, δεν θα ήθελαν να καταφύγουν σε μια τόσο ακραία λύση. Έτσι, προωθούν το σενάριο της συγκυβέρνησης για να δουν και τις αντιδράσεις των πολιτών.
ν

 


Translate this post