100 νεκροί ζητούν δικαίωση – Η λιτανεία των Αγίων

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Opinion, Πολιτική

OPINION

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Όχι, η εκατόμβη των νεκρών δεν πρέπει να ξεχαστεί. Αν ξεχαστεί, τότε στην επόμενη συμφορά θα θρηνήσουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες θύματα και ίσως ένα από αυτά να είμαστε εμείς.

ν

Για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους να σώσουν οικείους και φίλους, οι 100 νεκροί στο Μάτι θα πρέπει να ανακηρυχτούν αθάνατοι και στη μνήμη τους να γίνεται κάθε χρόνο η Λιτανεία των Αγίων.

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ τους 100 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (η κυβέρνηση κρύβει τον πραγματικό αριθμό), με άλλους 41 να εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα και άλλα σοβαρά τραύματα στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 10 στην εντατική. 
Η εκατόμβη αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί. Γιατί αν ξεχαστεί, θα ακολουθήσει νέα εθνική τραγωδία, αυτή τη φορά με εκατοντάδες ή και χιλιάδες θύματα, ενδεχομένως και με απώλεια εθνικού εδάφους.
Αν δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αντιδράσουμε και να αντιδράσουμε τώρα. Γιατί έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για το θάνατο τόσων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά. Γιατί εμείς εκλέξαμε και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε την εγκληματική κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα.
ν

Συμμορία εγκληματιών

Και ενώ έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, ουδείς ευθύνεται∙ ουδεμία παραίτηση υπήρξε, κανένα φιλότιμο, κανείς δεν ζήτησε μια συγγνώμη. Όλα έγιναν τέλεια και σωστά.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, «το εφάπαξ έκτακτο επίδομα των 5.000 ευρώ που δίνουμε στους πληγέντες από την πυρκαγιά είναι καλύτερο από οποιαδήποτε συγγνώμη».
Για την συμμορία που μας κυβερνά, οι άνθρωποι είναι απλά εμπορεύματα που αγοράζονται και πουλιούνται.
Ο κυνισμός, η απανθρωπία, οι πωρωμένες συνειδήσεις, η αναισθησία των κυβερνώντων ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ούτε οι Ναζί εγκληματίες δεν φέρονταν με τέτοιο τρόπο.
Ούτε τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν δώσει ακόμη. Μόνο αριθμούς σαν αυτούς που είχαν οι Εβραίοι στο Άουσβιτς.
Άγνωστο παραμένει ακόμη το βρέφος των 6 μηνών που μεταφέρθηκε απανθρακωμένο στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, την ώρα που η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν υπάρχουν νεκροί.
Τώρα αναζητούν κάποιον φουκαρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχο, αντιδήμαρχο, δημοτικό σύμβουλο ή τροχονόμο, ή κάποιον άλλον ανθυποϋπάλληλο, για να φορτώσουν στις πλάτες του το κρίμα από τις εγκληματικές παραλείψεις τους.
Και για να στρέψουν πάνω του, χρησιμοποιώντας τον ως αποδιοπομπαίο τράγο, την οργή του λαού.
Μην αφήσετε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Αναζητήστε τους πραγματικούς δολοφόνους. Ξέρετε ποιοι είναι.
ν

Όταν οι κάτοικοι του Ματιού ρώτησαν την Πυροσβεστική τι πρέπει να κάνουν, πήραν την απάντηση: «Κάντε ό,τι νομίζετε». Image: Supplied
ν

Το απόγευμα της 24ης Ιουλίου, η φωτιά είχε φτάσει έξω από τα σπίτια των ανυποψίαστων κατοίκων στο Μάτι. Έντρομοι, χωρίς οδό διαφυγής, κατέφυγαν στη θάλασσα. Έμειναν μέσα στο νερό 5 με 7 ώρες, οικογένειες με μικρά παιδιά, ανήμποροι, ηλικιωμένοι, ασθενείς, μέχρι να έρθουν κάποια ψαροκάικα και κάποια σκάφη του Λιμενικού να τους σώσουν. Όσοι ξανοίχτηκαν στα βαθιά για ν’ αποφύγουν τη λάβα και τους καπνούς και να βρουν λίγο οξυγόνο, πνίγηκαν.
ν

ν

Εκλέγοντας κυβερνήσεις δολοφόνων

Είμαστε συνυπεύθυνοι για την τραγωδία, γιατί ψηφίσαμε και ανεβάσαμε στην εξουσία αυτή την κυβέρνηση. Όσοι δεν την ψήφισαν δεν είναι λιγότερο υπεύθυνοι, γιατί την ανέχονται τόσα χρόνια χωρίς να κάνουν τίποτε. Γιατί ενώ είναι φανερά μια εγκληματική οργάνωση που μόνο όλεθρο και καταστροφές έχει φέρει στη χώρα, εμείς την υποθάλπουμε. Η υπόθαλψη εγκληματία σε κάνει συνένοχο στο έγκλημα.
Το να πηγαίνεις κάθε τέσσερα χρόνια και να ψηφίζεις, ασκώντας τάχα το «δημοκρατικό σου δικαίωμα» ή «καθήκον», δεν σε κάνει λιγότερο συνυπεύθυνο για όσα θα συμβούν. Εξέτασες ποιοι είναι αυτοί στους οποίους παραχώρησες το δικαίωμα να σε εξουσιάζουν, να αποφασίζουν για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου; Και με ποια κριτήρια; Μήπως το κριτήριό σου ήταν ωφελιμιστικό;
Ψήφισες άραγε με βάση το συμφέρον του τόπου και το κοινό καλό, ή με βάση αυτά που προσδοκάς να κερδίσεις από τη συναλλαγή; Αν ισχύει το τελευταίο, τότε είσαι δούλος και ανδράποδο∙ δεν αξίζεις να ονομάζεσαι ελεύθερος πολίτης, γιατί πούλησες τον εαυτό σου στους άλλους.
Αν στηρίζεις μια κυβέρνηση για να πάρεις μια θέση στο δημόσιο, δεν διαφέρεις σε τίποτα από μια πόρνη που πουλάει το κορμί της.
Το ότι ψήφισες και μετά επέστρεψες στον καθημερινό σου ύπνο και στις προσωπικές σου ασχολίες, δεν σε καθιστά αθώο και αμέτοχο των εγκλημάτων που θα συμβούν. Όταν επιλέγεις τους λάθος ανθρώπους είσαι συνυπεύθυνος για τα λάθη που θα κάνουν. Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για πονηρούς και απατεώνες. Επειδή άσκησες το εκλογικό σου δικαίωμα δεν σε κάνει άμοιρο ευθυνών αλλά συνένοχο. Γιατί αν επέλεξες λάθος ανθρώπους, κακορίζικους και συφοριασμένους, φταις κι εσύ για ό,τι θα συμβεί.
Όπως συνέβη πέρυσι στη Μάνδρα. Όπως συνέβη τώρα στο Μάτι με την εκατόμβη των νεκρών. Όπως θα συμβεί αύριο.
ν

Μια εικόνα που σοκάρει. Ένα σκυλάκι έχει καταφύγει σε βράχο στη μέση της θάλασσας για να μην καεί. Τα μάτια του φανερώνουν περισσότερα αισθήματα από τα κτήνη που διοικούν τη χώρα. Image: Supplied
ν

Η τραγωδία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο δεν πρέπει να ξεχαστεί. Χάθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, κυρίως όμως μικρά παιδιά, που το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα, πριν προλάβουν να ζήσουν.
Αν αφήσουμε αυτό το έγκλημα ατιμώρητο και τους εγκληματίες –δηλαδή τους κυβερνώντες– να διαφύγουν, τότε είναι προτιμότερο να αυτοκτονήσουμε ή να μεταναστεύσουμε, διότι η επόμενη καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη και θα ξεσπάσει στα κεφάλια όλων μας.
Θα είναι είτε ένας μεγάλος σεισμός με εκατοντάδες ή χιλιάδες θύματα είτε μια εθνική τραγωδία που θα συνοδεύεται από απώλεια εθνικού εδάφους.
Δεν υπάρχουν φυσικές ή άλλες καταστροφές χωρίς ανθρωπογενή αίτια. Ένας σεισμός ή ένας πόλεμος δεν γίνονται στα καλά καθούμενα, αλλά προκαλούνται από τους ανθρώπους, από τις σκέψεις τους, τα σχέδια και τις πράξεις τους. Ο ανθρώπινος εγωισμός διαταράσσει την ισορροπία των υπόγειων δυνάμεων.
Γι’ αυτό οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν και πρέπει να πληρώσουν τώρα.
ν

Γέμισε η θάλασσα νεκρούς. Την Τρίτη το πρωί εντοπίστηκε και νέα απανθρακωμένη σορός κοντά στις νησίδες Φλέβες. Την σορό εντόπισε ιδιώτης που ταξίδευε με το σκάφος του από την Γλυφάδα προς την Αίγινα και ειδοποίησε το Λιμενικό. Image: Supplied
ν

Όργανα των δυνάμεων του Σκότους

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τους διοικεί μια συμμορία που είναι χειρότερη κι από τους Απριλιανούς δικτάτορες.
Χρειάζεται να θυμίσουμε τα μέτρα που πήραν όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος του λαού και της χώρας; Μέτρα που είναι κατάφωρα παράνομα και αντισυνταγματικά;
Είναι ντροπή που στηρίζουν αυτή τη λέπρα οι λεγόμενοι «πνευματικοί» άνθρωποι, οι διανοούμενοι, οι ακαδημαϊκοί, οι καθηγητές πανεπιστημίου. Όσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η αντίθεσή τους περιορίζεται στα λόγια.
Με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα.
Η δικαιολογία τους: έχουμε έναν άνθρωπο που είναι ελαφρόμυαλος, άπειρος στο διοικείν, αλλά θα μάθει με τα χρόνια.
Το ότι είναι ελαφρόμυαλος το έχουμε καταλάβει. Το ζήτημα είναι ότι η ελαφρομυαλιά δεν βρίσκεται μακριά από το έγκλημα και την προδοσία.
Δεν έχουν συνειδητοποιήσει –ίσως γιατί δεν θέλουν– ότι στήριξαν και στηρίζουν μια Μαύρη ομάδα, μια ομάδα Σκοτεινών, μια ομάδα ανθρώπων που είναι όργανα του Κακού και δίαυλοι του Σκότους.
Και αυτό αποδεικνύεται εύκολα. Οι Συριζαίοι –εννοούμε την ηγετική ομάδα– το μόνο που διδάχτηκαν και το μόνο στο οποίο είναι έμπειροι είναι να περιάγουν τον έλεγχο των αχαλίνωτων στοιχείων σε εγωισμό επαναστατημένων.
Με άλλα λόγια, εγκαλούν και διεγείρουν τις δυνάμεις του Χάους, για να κατακτήσουν την εξουσία και να παραμείνουν σ’ αυτήν. Αλλά επειδή μετά δεν μπορούν να τις ελέγξουν ή να τις μετατρέψουν σε λειτουργική δύναμη, οι δυνάμεις του Χάους σκορπούν τον όλεθρο και την καταστροφή. Και αυτό έχει συμβεί πολλές φορές.
Tο έγκλημα είναι μεγάλο και η κριτική δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκές αντίβαρο.
ν

Φωτογραφίες μερικών από τους αγνοούμενους που οι συγγενείς τους ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το φονικό, καθώς η πολιτεία δεν γνώριζε αν ήταν νεκροί ή ζωντανοί. Image: Supplied
ν

Το να ζητάμε να παραιτηθούν είναι σαν να τους επιβραβεύουμε, στέλνοντάς τους ατιμώρητους στα σπίτια τους με μια παχυλή αποζημίωση.
Όσοι βαυκαλίζονται ότι θα επέμβει η Δικαιοσύνη, ας αναρωτηθούν: μπορούν οι υπάλληλοι να προσάγουν σε δίκη τα αφεντικά τους;
Τη Δικαιοσύνη την έχει όλη στο τσεπάκι του ο Τσίπρας ή μάλλον στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ποιος εισαγγελέας και ποιος δικαστής θα τολμήσει να σηκώσει χέρι πάνω στον ίδιο και στους συνεργάτες του;
Το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός.
«Τα εγκλήματα των εντολοδόχων του λαού δεν πρέπει ποτέ να μένουν ατιμώρητα», λέει το άρθρο 24 της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1793, δηλαδή του Συντάγματος της Γαλλικής Επανάστασης, που αποτέλεσε τη βάση και το πρότυπο για τα σύγχρονα δυτικά Συντάγματα και τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Και το άρθρο 20 αναφέρει: «Κάθε άρπαγας της εθνικής κυριαρχίας πρέπει να σκοτώνεται αμέσως απ’ τους ελεύθερους πολίτες».
Το αίμα ζητάει να πληρωθεί με αίμα, η φωτιά με φωτιά, ο πνιγμός με πνιγμό, τα απανθρακωμένα πτώματα με απανθρακωμένα πτώματα.
Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι και μάλιστα άμεσα.
ν

Σώματα γυμνά, απανθρακωμένα. Από το οικόπεδο της Αποκάλυψης όπου βρήκε φριχτό θάνατο η ομάδα των 26 ανθρώπων που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Image: Supplied
ν

Αβέβαιες οι εκλογές

Οι αφελείς λένε: «Περιμένετε όταν θα γίνουν εκλογές και τότε εκφράστε την οργή σας».
Κατ’ αρχήν θα πρέπει να μας πουν σε ποιο μέντιουμ ή αστρολόγο πήγαν και τους διαβεβαίωσε ότι όντως θα γίνουν εκλογές. Οι καθεστωτικοί που κυβερνούν γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την αστική δημοκρατία. Τόσο αυτοί όσο και τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους δεν επιθυμούν εκλογές. Οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.
Οι Σκοτεινοί αντιτίθενται στις εκλογές, όπως αντιτίθενται και στη δημοκρατία και την ελευθερία. Γι’ αυτό σχεδιάζουν να προκαλέσουν μια εθνική κρίση που θα τους επιτρέψει να αναστείλουν ορισμένα άρθρα του Συντάγματος και να επιβάλλουν δικτατορία.
Άλλωστε έχουν στα χέρια τους τα πάντα: την αστυνομία, το στρατό, τη δικαιοσύνη, τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και υποστηρίζονται από τα γνωστά ξένα κέντρα εξουσίας.
Ας υποθέσουμε όμως ότι γίνονται εκλογές και βγαίνει η Νέα Δημοκρατία. Όπως έχουν επανειλημμένως διακηρύξει τα στελέχη της και ο αρχηγός της, θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική, διότι, όπως λένε «το κράτος έχει συνέχεια». Δηλαδή την ίδια πολιτική της λιτότητας και της υποταγής, όπως ο Σύριζα ακολούθησε ακριβώς την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης της Δεξιάς.
Οι Σκοτεινοί μάχονται το λαό με τον Σύριζα, αλλά έχουν ως εφεδρεία τη Νέα Δημοκρατία. Και οι δύο προσκυνούν το Βερολίνο.
Αν όμως η επόμενη κυβέρνηση –όποια κι αν είναι– έχει δει τι μπορεί να κάνει ο λαός κι έχει νιώσει τη δύναμή του, θα είναι πιο προσεκτική και μετρημένη, γιατί θα ξέρει τι την περιμένει.
ν

ν

Η Λιτανεία των Αγίων

Η κυβέρνηση μπορεί να πέσει μόνο εάν το θελήσει ο λαός. Αυτό μπορεί να γίνει με τη «Λιτανεία των Αγίων».
Καθημερινά, εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώνουν στους δρόμους σιωπηλά, σαν να ακολουθούν κηδεία, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες των θυμάτων, αναμμένα κεριά και λαμπάδες. Καθημερινά εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρώνονται με βάρδιες, οι ώρες των οποίων θα ορίζονται μέσω των social media, έξω και γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο με αναμμένα κεριά και λαμπάδες, σαν να τελούν κάποιο μνημόσυνο.
Όλοι οι πολίτες μαζί ενωμένοι. Χωρίς οργή, μόνο με ιερή αγανάκτηση. Σιωπηλά, δίχως βία, δίχως ύβρεις, πέτρες, ξύλα ή βόμβες μολότοφ. Χωρίς επιθέσεις και συγκρούσεις. Χωρίς καταστροφές. Με μια σκέψη: τα αδικοχαμένα θύματα. Με μια ακλόνητη πρόθεση: την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.
Καθημερινά μέχρι να επιτευχθεί ο σκοπός.
Για να μεγαλώσει η πίεση, η παθητική διαμαρτυρία μπορεί να συνοδευτεί από στάση πληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο. Μέχρι το Κράτος να παραλύσει.
Και η πτώση δεν θα αργήσει να έρθει. Γιατί σε λίγο η έκφραση αυτή της λαϊκής βούλησης θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ και θα γίνει παγκόσμιο θέμα. Και εφόσον δεν θα υπάρχουν κόμματα, οργανώσεις και φορείς που θα θελήσουν να καπηλευθούν ή να σαμποτάρουν το φρόνημα και την αποφασιστικότητα του λαού, η επιτυχία είναι δεδομένη.
Ο λαός έχει τη δύναμη τυφώνα – απλώς δεν το ξέρει.
Αντισταθείτε, έστω και με τη σκέψη.
Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι η σκέψη του είναι ασήμαντη και ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά. Το δυναμικό της σκέψης είναι μεγάλο, αφού για τη σκέψη δεν υπάρχει χώρος ή χρόνος. Αυτοί που σκέπτονται χαοτικά μοιάζουν με εκείνους που κυματίζουν τα χέρια στο σκοτάδι, χωρίς να γνωρίζουν ποιο αντικείμενο χτυπούν. Είμαστε υπεύθυνοι για την ποιότητα των σκέψεών μας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε το μέλλον μας.
v

 


Translate this post