Απόρθητο φρούριο (προδοσίας) οι Πρέσπες (vid)

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Υπό πρωτοφανή αστυνομικό κλοιό βρίσκονται οι Πρέσπες για την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας με τους Σκοπιανούς, που τους καθιστά απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ν

ν

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ όπου πρόκειται να συντελεστεί η μεγαλύτερη σύγχρονη προδοσία, ακόμη και οι ερωδιοί και οι κορμοράνοι λούφαξαν από τα χαράματα από ντροπή στις καλαμιές της Μικρής και της Μεγάλης Πρέσπας.
Την γαλήνια καθημερινότητα που βιώνουν αιώνες τώρα σε αυτή την προίκα της φύσης, ταράσσουν από το πρωί παράξενα για τα σπάνια αυτά πουλιά, όντα – οι προδότες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται με μεγάλες ταχύτητες, αγχωμένοι ένστολοι τρέχουν με σκυλιά από εδώ και από εκεί, δίνουν και παίρνουν εντολές, ανιχνευτές μετάλλων, αυτοκίνητα με δορυφορικές κεραίες και τηλεοπτικές κάμερες, θορυβώδεις δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι,  δημιουργούν μια μάλλον ασυνήθιστη και ταραγμένη ατμόσφαιρα, για  ανθρώπους (τους λιγοστούς που ζουν εδώ) και πουλιά που αιώνες τώρα βιώνουν αρμονικά μαζί τους.
ν


ν

Από νωρίς το πρωί η λεκάνη των Πρεσπών έχει τεθεί υπό πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα αστυνομικό κλοιό. Μόνο αρκούδες δεν έχουν επιστρατευθεί για τη φύλαξη του «λαοπρόβλητου ηγέτη» (διάβαζε λαομίσητου), που όπως ακκίζεται ο ίδιος: «Εγώ δεν κρύβομαι, αλλά περπατώ στους δρόμους ελεύθερα και επικοινωνώ με τον λαό, με τον οποίο έχω “ερωτική” σχέση».
Δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση που οδηγεί στον υγροβιότοπο, όπου βρίσκεται και  το χωριό Ψαράδες, στο οποίο στις 10:30 έχει προγραμματιστεί η τελετή υπογραφής της συμφωνίας.
ν


ν

Το ανάγλυφο την Πρεσπών διαθέτει μια και μοναδική πρόσβαση, κοντά στο χωριό Ανταρτικό, όπου σε δύσκολες εποχές μετά τον Εμφύλιο φρασσόταν από τις γνωστές μπάρες, την οποία πρέπει να περάσει κανείς για να βρεθεί στον υγροβιότοπό της.
Η δίοδος αυτή έχει κλείσει για τους μη έχοντες λόγο να βρεθούν σε κάποιο από τα χωριά της, με πρώτο φυσικά τους Ψαράδες. Έτσι, οι δυο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν στο Πισοδέρι, γύρω στα είκοσι χιλιόμετρα από τον χώρο της προδοσίας και στη διασταύρωση προς την Αλβανία, για όσους κατευθυνθούν από την πλευρά της Καστοριάς, που απέχει περί τα δεκαπέντε χιλιόμετρα.
ν


ν

Έτσι, στον τόπο της προδοσίας, οι Τσίπρας, Ζάεφ, Κοτζιάς, Ντιμιτρόφ και οι παράγοντες της διεθνούς κοινότητας που τους συνοδεύουν, δεν θα σταθούν κάτω από την τέντα που έχει στηθεί στους Ψαράδες, υπό ανεπιθύμητες φωνές και συνθήματα, αλλά θα κρυφτούν στο σκοτάδι σαν τα τρωκτικά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «λαοπρόβλητος ηγέτης», που δεν φοβάται κανέναν, θα έρθει μέχρι το αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού μαζί με τους εκπροσώπους των ξένων αφεντικών του, τον Μάθιου Νίμιτς, τον Γιοχάνες Χαν και τη Φεντερίκα Μονκερίνι και φυσικά τον Νίκο Κοτζιά, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και από εκεί με στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ θα προσγειωθούν σε ένα αυτοσχέδιο ελικοδρόμιο κοντά στο χωριό Λαιμός.
Από την άλλη πλευρά, ο Ζάεφ και η παρέα του θα καταπλεύσουν στο φυσικό «λιμανάκι» των Ψαράδων με πλοιάριο όπου θα τους υποδεχθεί ο εθνοπροδότης.
Με το τέλος της υπογραφής οι αντιπροσωπείες θα μεταβούν για το γεύμα που θα επισφραγίσει την προδοτική συμφωνία, με σκάφος σε θέρετρο στην πλευρά της λίμνης από την FYROM και όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή αντιστρόφως και με τα ίδια μέσα.
Τότε οι κορμοράνοι θα ξεμυτίσουν από τις φωλιές τους για να επιδοθούν στο αέναο κυνήγι του «επιουσίου», οι άνθρωποι θα μπορούν να κινούνται και πάλι ελεύθερα προς τα χωράφια με τα φασόλια, που τόσο ανάγκη έχουν, και η «πολιορκία», παρόμοια της οποίας όπως μας έλεγε ένας υπερήλικας «είχαμε να δούμε από την εποχή του εμφυλίου πολέμου», θα λυθεί…
ν

(Με στοιχεία και φωτογραφίες από την Καθημερινή)
ν

 


Translate this post