Επίθεση στη Βουλή από ομάδες οργισμένων πολιτών

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Προπηλακισμοί βουλευτών έξω από το Κοινοβούλιο για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προαύλιο.

ν

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ κλίμα επικράτησε έξω από το κτίριο της Βουλής μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Όπως έγινε γνωστό, διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, προσέγγισαν την έξοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, προπηλακίζοντας τους βουλευτές που εξέρχονταν.
Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να εισβάλουν στο προαύλιο, ωστόσο τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί. Ομάδες διαδηλωτών μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, φώναζαν χυδαία συνθήματα κατά του πρωθυπουργού. 
Για λόγους ασφαλείας έκλεισαν προσωρινά οι εσωτερικές πόρτες του κτιρίου.
ν

ν

Επεισόδια και χημικά

Η αντεθνική στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας που υπακούει με περίσσιο πνεύμα ραγιαδισμού στις εντολές των ξένων αφεντικών της, Γερμανών και Αμερικανών, έχει εξοργίσει την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η ένταση ήταν φανερή στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Το μεσημέρι και το απόγευμα έκλεισαν η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής, καθώς ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας Ελλάδας- Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
ν

ν

Στο Πισοδέρι την Κυριακή

Αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της κατάπτυστης συμφωνίας στις Πρέσπες, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κορυφωθούν με συγκέντρωση-συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, έτσι ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία.
«Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

 


Translate this post