Εθνική προδοσία η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ κατά της μεγάλης προδοσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συλλαλητήρια. Πώς αλλάζει ριζικά ο πολιτικός χάρτης της χώρας.

Κοτζιάς, Καμμένος, Παυλόπουλος, Τσίπρας: ερωτοτροπούν με την προδοσία προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Τους αποκηρύσσει ο λαός, τους στηρίζουν Βερολίνο και Αμερικανοί. Πηγή: News Media

ν

ΑΡΧΙΣΕ σήμερα λίγο μετά τις 9:30 η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.
Από χθες το απόγευμα στην εθνική αντιπροσωπεία συζητείται πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Ν.Δ., σε μια κορυφαία πράξη αμφισβήτησης της πολιτικής νομιμοποίησης του πρωθυπουργού να υπογράψει την εν λόγω συμφωνία, δεδομένης της διαφωνίας του συγκυβερνήτη Π. Καμμένου.
Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο με τις ομιλίες των αρχηγών, την τελική αναμέτρηση Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη, και την ψηφοφορία επί της προτάσεως, την οποία αναμένεται να υποστηρίξουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η εξελισσόμενη τα τελευταία 24ωρα σύγκρουση για το συγκεκριμένο ζήτημα, πάντως, πέραν της μονομαχίας μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, έχει πτυχές που σχετίζονται με αναταράξεις και σε άλλους χώρους, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνη του Κινήματος Αλλαγής: η Φώφη Γεννηματά είναι κατά της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι υπέρ.
ν

Στις Πρέσπες θα ολοκληρωθεί η εθνική προδοσία, με την απάρνηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και την εκχώρηση του ονόματος, της ταυτότητας και της ιστορικής της κληρονομιάς στους Σλάβους. Image: Supplied
ν

Το ότι η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν γνωρίζουν ότι διαπράττουν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, φαίνεται από το ότι η «συμφωνία» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό θα υπογραφεί στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Αλλάζει ριζικά ο πολιτικός χάρτης

Τα κόμματα βρίσκονται σε «νευρική κρίση» και καταγράφονται φυγόκεντρες και διασπαστικές δυνάμεις. Στο ΚΙΝΑΛ ξέσπασε «εμφύλιος» μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην στηρίξει τη συμφωνία ενώ το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ταχθεί σαφώς υπέρ. Παρότι μόνο η κα Γεννηματά διαφωνούσε στο Πολιτικό Συμβούλιο, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να πει «όχι» στη συμφωνία εξωθώντας το Ποτάμι να την καταγγείλει για «μονοκρατορία».
Σε μια συμβιβαστική κίνηση, το Ποτάμι διέρρεε εχθές πως θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής, προκαλώντας ερωτηματικά με τη στάση του.
Μια παρόμοια αντίφαση, από την ανάποδη αυτή τη φορά, καταγράφεται στους ΑΝΕΛ. Το κόμμα τάσσεται κατά της συμφωνίας αλλά θα ψηφίσει «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας και οι λόγοι είναι ευνόητοι. Ο κ. Καμμένος έχει επανειλημμένα πει πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.
Πέρα από αυτές τις αντιφάσεις, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν έχουν ταυτόσημες απόψεις. Ο κ. Παπαχριστόπουλος θέλει να ψηφίσει τη συμφωνία ακόμη κι αν αυτό σημαίνει «πως θα πάει στο σπίτι του» και ο Δημήτρης Καμμένος θέλει να ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας. Δεν αποκλείεται λοιπόν, η συμφωνία για το ονοματολογικό να φέρει και μεταπηδήσεις σε άλλα κόμματα.
Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της διαμηνύει στον κ. Τσίπρα πως θα ψηφίσει τη συμφωνία το φθινόπωρο υπό την προϋπόθεση πως θα οδηγήσει αμέσως μετά τη χώρα σε εκλογές.
Το ΚΚΕ τάσσεται πλέον κατά της συμφωνίας ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη συζήτηση για την πρόταση μομφής.
ν

ν

Συλλαλητήρια για το Μακεδονικό

Σε «ανένδοτο αγώνα», με στόχο να μην εγκριθεί από το Κοινοβούλιο η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και ταυτόχρονα να οδηγηθεί σε παραίτηση η κυβέρνηση που τη διαπραγματεύθηκε, καλούν την κοινωνία οι διοργανωτές των πρόσφατων συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων εναντίωσης στη συμφωνία θα αποτελέσει η πλατεία Συντάγματος, όπου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία καλεί να συγκεντρωθούν σήμερα Παρασκευή στις 10:00 το πρωί και για τρεις ημέρες, πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν εναντίον του «ξεπουλήματος της Μακεδονίας» και να αξιώσουν να φύγει η «χούντα», όπως χαρακτηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση.
Νέα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος προγραμματίζεται το Σάββατο στις 19:00 το απόγευμα.
Το Σάββατο, στις 20:00 το βράδυ, αναμένεται να μιλήσει –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται– μια εμβληματική προσωπικότητα.
Διαδηλώσεις σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν και στην περιοχή των Πρεσπών, ανήμερα την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, που τοποθετείται πιθανόν για μεθαύριο Κυριακή, δίχως να αποκλείεται η μετάθεσή της για άλλη μέρα. Στις Πρέσπες αναμένεται να σπεύσουν διαδηλωτές από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, καθώς και από τη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ασφαλείας αναμένεται να λάβουν έκτακτα και αυστηρά μέτρα τάξης στις Πρέσπες, που μπορεί να φτάσουν και στον πλήρη αποκλεισμό για τους διαδηλωτές της λεκάνης του υγροβιότοπου σε περίπτωση που καταφθάσουν για να παραστούν στην τελετή υπογραφής προσωπικότητες όπως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι κ.ά.

ν

ν

 


Translate this post