Αφρικανή δίνει στους Άγγλους ένα μάθημα πολυ-πολιτισμικότητας

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Αφρικανή μετανάστρια κατουράει πολύ φυσικά μέσα σε λεωφορείο, κανείς όμως δεν φροντίζει να της δώσει λίγο χαρτί για να σκουπιστεί.

ν

Ο ΟΡΟΣ «πολυπολιτισμικότητα» (multiculturalism) είναι ένας πολύ ωραίος όρος που δηλώνει τη συνύπαρξη σε μια κοινωνία ποικίλων κοινωνικών ομάδων με διαφορετικά εθνικά-εθνοτικά και πολιτισμικά στοιχεία.
Σε επίπεδο κοινωνικής συλλογικότητας, η πολυπολιτισμικότητα παραπέμπει στην αμοιβαία αποδοχή, στο σεβασμό και στην προαγωγή πολλαπλών πολιτισμών με βάση τη δημογραφική σύνθεση ενός πληθυσμού μιας χώρας.
Εκφράζει, επίσης, την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ισότιμης αναγνώρισης των διακριτών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.
Με άλλα λόγια, προάγει τα άτομα, ενώ από την μεταξύ τους τριβή, π.χ. Αφρικανών και Ευρωπαίων, προκύπτει κάτι νέο και γόνιμο, που διασφαλίζει την ύπαρξη μιας ποιοτικής ζωής που δεν είναι συνυφασμένη μόνο με την επιβίωση.
Άλλωστε, η ευμάρεια και η πρόοδος μιας χώρας εξαρτάται από τους πόσους μετανάστες δέχεται. Και η Βρετανία αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα.
Το βίντεο που ακολουθεί, δείχνει στην πράξη πώς ισότιμες κουλτούρες που διατηρούν παράλληλα τις διακριτές διαφορές τους, μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις γόνιμης αλληλεπίδρασης.
ν

Καλώς ορίσατε στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο
ν


ν

Η δύστυχη Αφρικανή έμεινε έκπληκτη από το γεγονός ότι ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου δεν φρόντισε να βάλει τουαλέτες στα ξακουστά κόκκινα λεωφορεία. Και αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα πολυπολιτισμικότητας.
Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ένας χρήστης, είναι ντροπή για τον ΟΑΣΑ του Λονδίνου να μην έχει στα λεωφορεία λίγο έστω χαρτί τουαλέτας για ώρα ανάγκης.
Εμείς θα κριτικάρουμε τους επιβάτες του λεωφορείου, που αντί να σταθούν και να της δώσουν ένα μαντήλι, ένα πουκάμισο, ένα χαρτομάντιλο, βρε αδερφέ, για να σκουπιστεί, φρόντισαν να βγουν από το λεωφορείο πατείς με, πατώ σε. Άλλωστε η γυναίκα το ψιλό της έκανε…
Κι έπειτα τολμούν να μιλούν για αποδοχή της διαφορετικότητας…

 


Translate this post