Έρχεται η ανάπτυξη με… χασίς και μαριχουάνα!

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό WiWo, Τσίπρας και Τσακαλώτος ποντάρουν στην ανάπτυξη της χώρας με… ναρκωτικά!

Το φυτό που θα δώσει boost στην ελληνική οικονομία. Image: Supplied

ν

«ΠΕΡΙΕΡΓΗ» χαρακτηρίζει την αναπτυξιακή στρατηγική της Αθήνας  το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche (WiWo), σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε σημαντικά έσοδα από τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», καθώς λήγει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και πρωτίστως το Βερολίνο ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πώς θα μπει η χώρα μελλοντικά σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο Τσκαλώτος παρουσίασε στο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια στις 27 Απριλίου, το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελούμενο από 75 σελίδες.
Όπως όμως σημειώνει η συντάκτρια του άρθρου με τίτλο “CANNABIS: Griechenland setzt auf Wachstum durch Drogen: «Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν»!
ν

Ανάπτυξη με… ναρκωτικά

Και σχολιάζει δηκτικά: «Η απάντηση από την Αθήνα είναι αρκετά περίεργη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική που ποντάρει μεταξύ άλλων στα… ναρκωτικά.
»Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ, στο 75σέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ.
»Στις Βρυξέλλες το κείμενο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση: “Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν”, ανέφερε υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΕ. Πρόκειται για απλή διακήρυξη προθέσεων, που δεν μπορούν να επαληθευτούν. Η Κομισιόν έστειλε πίσω το κείμενο με πολυάριθμες διορθώσεις και περιμένει βελτιώσεις».
Το περιοδικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναρρώνει με πολύ βραδείς ρυθμούς από την ύφεση, υπενθυμίζοντας ότι η Κομισιόν αναθεώρησε πρόσφατα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
ν

Ο κλάδος του τουρισμού

«Ο τουριστικός κλάδος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη, αλλά μέχρι τώρα παραμένει ασαφές ποιοι άλλοι κλάδοι μπορούν να προσδώσουν δυναμική. Όμως ακόμη και στον τουριστικό κλάδο –αν το εξετάσει κανείς ακριβέστερα– τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα.
»Οι αριθμοί των επισκεπτών αυξάνονται, επειδή πολλοί αποφεύγουν άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους. Όμως επειδή απουσιάζουν οι επενδύσεις στον τομέα αυτό, τα έσοδα ανά τουρίστα μειώνονται» γράφει το περιοδικό, τονίζοντας πόσο τεράστιο πρόβλημα είναι για τη χώρα η έλλειψη επενδύσεων.
ν

Χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει μέλλον

«Με το τρέχον ποσοστό επενδύσεων η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον» είπε στο Wirtschaftswoche o οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Centre for European Policy Affairs των Βρυξελλών.
Ο Γκρος θεωρεί ότι, για να υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό αποταμιεύσεων στην Ελλάδα, ώστε να συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις επενδύσεις και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει μελλοντικά να δώσει κίνητρα για την ιδιωτική αποταμίευση, όταν το επιτρέψουν οι φόροι, ο προϋπολογισμός και οι δανειακές υποχρεώσεις.

 


Translate this post