Ανεξέλεγκτες οι ροές μεταναστών στον Έβρο

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σε «πολιορκητικό κλοιό» ο Έβρος εξαιτίας των ανεξέλεγκτων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

ν

ΕΚΤΟΣ ελέγχου είναι πια η κατάσταση στον Έβρο με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές με απελπισμένους ανθρώπους να διασχίζουν κατά εκατοντάδες τον ποταμό Έβρο καθημερινά.
Όπως μεταδίδει το Ράδιο Θεσσαλονίκη, στο χρονικό διάστημα που εισήλθαν 2.168 μετανάστες στα νησιά, στον Έβρο εισήλθαν 2.700. Μόνο την Τρίτη 24 Απριλίου είχαμε σε μια μέρα 340 εισόδους, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.
«Διπλάσιος ο αριθμός αυτών που μπαίνουν στη χώρα από αυτούς που καταγράφονται» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Θόδωρος Ακίδης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Βορείου  Έβρου.
Αποκάλυψε ότι διαπιστώνεται οργανωμένη διοχέτευση μεταναστών από την τουρκική πλευρά. Δραματική είναι η κατάσταση στο φυλάκιο πρώτης υποδοχής στην Ορεστιάδα, καθώς έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας, σύμφωνα με τον κ. Ακίδη.
«Σηκώνουν τα χέρια ψηλά συνοριοφύλακες και αστυνομικοί. Δεν βλέπουμε πουθενά το στρατό», είπε ο κ.Ακίδης. «Έπεσαν όλα στην πλάτη μας, δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.
«Μόλις πέσουν τα νερά στο ποτάμι θα μαζεύουμε πνιγμένους ανθρώπους», προειδοποίησε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου.
«Οι ροές είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ο κ.Βίτσας και η κυβέρνηση ζουν σε άλλο κόσμο», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Πυθίου Έβρου Χάρης Θεοχαρίδης.
Όπως είπε, οι μετανάστες διασχίζουν τον Έβρο με βάρκες θαλάσσης χωρητικότητας 43 ατόμων. «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Κλέβουν αυτοκίνητα. Μπαίνουν σε σπίτια για να κρυφτούν».

 


Translate this post