Ο Αλέξης Τσίπρας στη Λέσβο καλεσμένος των ΜΑΤ

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

17 διμοιρίες των ΜΑΤ θα πάνε στη Λέσβο για να παραστούν στο 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με υψηλό καλεσμένο τον Αλέξη Τσίπρα.

ν

ΟΠΩΣ μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, στη Λέσβο θα μεταβούν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα για να πάρουν μέρος στο 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου. Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να μετάσχουν επίσης και οι δυνάμεις των ΜΑΤ της Χίου.
Εκπρόσωποι των ΜΑΤ κάλεσαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τους τιμήσει με την παρουσία του στο Συνέδριο κι εκείνος αποδέχτηκε με χαρά την ευγενική πρόσκληση των ανδρών που στελεχώνουν τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης.
Το διήμερο Συνέδριο αναμένεται, λοιπόν, να κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη.
Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας θα εξάρει τις… άοκνες προσπάθειες των ΜΑΤ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς και τον ρόλο που προοώρισται να παίξουν την «επόμενη μέρα», ύστερα από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Τον κ. Τσίπρα θα υποδεχτεί στο νησί το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, καθώς και κοπέλες από τους τοπικούς συλλόγους για να τον ράνουν με άνθη και ροδοπέταλα.
Στη Μυτιλήνη θα μεταβούν επίσης για να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό εκπρόσωποι της περιφερειακής ενότητας Χίου, του δήμου Χίου, του Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου και των σωματείων της δύναμης της ΟΕΒΕ.
Μετά το πέρας του Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, όπου οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες θα τον υποδεχτούν με παραδοσιακές φορεσιές, χορούς και τραγούδια, ενώ θα έχουν ετοιμάσει και μεγάλο τραπέζι με εκλεκτά εδέσματα των χωρών τους.
Στη Μόρια ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει βαρυσήμαντο λόγο, τονίζοντας ότι το Αιγαίο είναι «θάλασσα ειρήνης, μια θάλασσα που ενώνει και δεν χωρίζει τους λαούς», θα καλέσει δε τους πολίτες όλων των χωρών της Ασίας και της Αφρικής να μη διστάσουν να έρθουν στη φιλόξενη χώρα μας, όπου, εάν το επιθυμούν, θα λάβουν με διαδικασίες fast track την ελληνική ιθαγένεια, καθώς και την ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη.
Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 800.000 αλλοδαποί θα πάρουν με διαδικασίες εξπρές την ελληνική ιθαγένεια, ύστερα από το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή τον Μάρτιο του 2018, ο υπουργός των Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Πρόκειται για ένα σοφό μέτρο εθνικής πολιτικής που στοχεύει στην αντικατάσταση των 800.000 Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό εξαιτίας των μνημονίων, με 800.000 αλλοδαπούς ώστε να σταματήσει η πληθυσμιακή αιμορραγία.
Ευγνωμονούντες οι 800.000 αλλοδαποί δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ομόθυμα στις επόμενες εκλογές την εθνική κυβέρνηση.
«Η Ελλάδα είναι η χώρα της ευημερίας των μεταναστών!» θα τονίσει από του βήματος της Μόριας ο πρωθυπουργός.

 


Translate this post