Ερντογάν: «Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη!»

Κατηγορία NEWS, Ιστορία, Πολιτική

ΙΣΤΟΡΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι η καταστροφή της Σμύρνης οφείλεται στους Έλληνες στρατιώτες.

Την Σμύρνη την έκαψαν οι βάρβαροι Έλληνες, υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πηγή: News Media

ν

ΠΟΙΟΣ έχει άραγε δίκιο; Τα στελέχη και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι ουδέποτε υπήρξε «καταστροφή της Σμύρνης» κι ότι όλα αυτά είναι μύθος, ή ο Ερντογάν που λέει ότι την πόλη την έκαψαν Έλληνες στρατιώτες;
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε υπήρξε Μικρασιατική καταστροφή. Οι άνθρωποι που άρχισαν να ποδοπατούνται στις 14 Σεπτεμβρίου 1922 στην προκυμαία της Σμύρνης, το έκαναν επειδή ήταν… Black Friday και τα καταστήματα είχαν μεγάλες προσφορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην παραλία «συνωστισμός». Οι δε καπνοί που φαίνονται στις φωτογραφίες να σκεπάζουν την πόλη, προέρχονταν από το… ψήσιμο χιλιάδων αμνοεριφίων, που γύριζαν λαχταριστά στις σούβλες, καθώς οι κάτοικοι γιόρταζαν τις εκπτώσεις στο τέλος του καλοκαιριού.
Τώρα ο Ερντογάν επιχειρεί να τα ανατρέψει όλα αυτά, λέγοντας ότι υπήρξε μεν καταστροφή, όμως την όμορφη πόλη δεν την έκαψαν οι Τούρκοι, αλλά οι Έλληνες στρατιώτες που υποχωρούσαν.
Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της πόλης επιρρίπτοντας ευθύνες στους Έλληνες στρατιώτες.
«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν» είπε ο Ερντογάν. Και πρόσθεσε:
«Οι πρόγονοί μας ποτέ δεν θέλησαν να καταστρέψουν ή να κάψουν. Πάντοτε επεδίωκαν να κτίσουν και να δημιουργήσουν, και αυτό φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας».
ν

Καπνοί από τις ψησταριές της Σμύρνης σκεπάζουν τον ουρανό, στις 14 Σεπτεμβρίου 1922. «Η τσίκνα των αμνοεριφίων μας έσπαγε τα ρουθούνια», γράφει ο ανώνυμος Ιταλός ναύτης που τράβηξε αυτή τη φωτογραφία. (Πηγή: Wikimedia Commons)
ν

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δίκιο. Και το λέμε αυτό γιατί στο σχολείο μας δίδασκαν τόσο καιρό ψέματα: ότι ο θρυλικός Αχιλλέας ήταν Έλληνας (ενώ ήταν Αλβανός ο άνθρωπος, τέκνο Αλβανών μεταναστών που είχαν πάρει την ελληνική υπηκοότητα), ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν επίσης Έλληνας (ενώ αποδεδειγμένα είναι Σκοπιανός και γενάρχης των Σλάβων, προπάππος του σημερινού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ), ότι οι Λεύκιππος, Δημόκριτος, Αριστοτέλης είναι κι αυτοί Έλληνες (ενώ ήταν Σλαβομακεδόνες, όπως αποδεικνύεται και από τα έργα τους που ήταν  γραμμένα αρχικά στη σλαβομακεδονική γλώσσα και τα οποία αργότερα μεταφράστηκαν στα ελληνικά) και ένα σωρό άλλα αναληθή και ανιστόρητα.
Όπως ότι ήμασταν 400 χρόνια σκλαβωμένοι από τους Τούρκους, ενώ η αλήθεια είναι ότι εμείς τους είχαμε σκλαβώσει. Τελικά απελευθερώθηκαν από εμάς το 1922.
Την αλήθεια που μας έκρυβαν επιμελώς τόσο καιρό τη μάθαμε από την εθνοσωτήριο κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία μας έβγαλε από την ολέθρια ιστορική πλάνη!
Την αναγέννηση και αναμόρφωσή μας τη χρωστάμε κυρίως στους τρεις μεγίστους φωστήρες της Τρισηλιθίου Θεότητος (αν το γράφω σωστά), προστάτες των γραμμάτων και των επιστημών – τον Χρυσόστομο Τσίπρα, τον Μέγα Κοτζιά και τον Θεόπνευστο Γαβρόγλου. Οι τρεις αυτοί σοφοί απάλλαξαν τα κεφάλια μας από τον εθνικιστικό αναβρασμό που επικρατούσε, διδάσκοντάς μας μόνο την αλήθεια και αποβάλλοντας από τα ιστορικά βιβλία κάθε στοιχείο περιττό.
Έτσι, μαθαίνουμε πλέον ότι οι Τούρκοι, μαζί με τους Γερμανούς, τους Μαρκομάνους, τους Ιάζυγες, τους Κουάδους, τους Ούννους του Αττίλα, τους Μογγόλους, τους Γότθους, τους Βησιγότθους, τους Οστρογότθους, τους Βάνδαλους, τους Βασιβουζούκους, τους Πέρσες, τους Πάρθους, τους Ερούλους και τους Σκύθες –συγχωρέστε με αν ξεχνώ κάποιον– είναι από τους πιο ειρηνικούς και πολιτισμένους λαούς του κόσμου.
Είδατε εσείς ποτέ Γερμανούς ή Τούρκους να εισβάλλουν σε άλλες χώρες, να αρπάζουν, να καίνε και να καταστρέφουν, να κάνουν εγκλήματα και δηώσεις;
Jamais!
ν

Στην Αποθέωση του Ομήρου είχαν πάρει μέρος και αξιωματούχοι της Υψηλής Πύλης, τους οποίους αργότερα οι Έλληνες αφαίρεσαν τεχνηέντως από τον πίνακα του Ενγκρ (1826-1827). Εδώ βλέπουμε το έργο αποκατεστημένο στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Πηγή: News Media
ν

Τουρκία: η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Ιδιαίτερα η Τουρκία έχει λαμπρό ιστορικό παρελθόν αφού είναι ο τόπος που έχει γεννήσει –ούτε έναν ούτε δύο αλλά– 13 σπουδαίους πολιτισμούς εδώ και 10.000 χρόνια!
Η ίδια η Ευρώπη οφείλει την ύπαρξή της στην Τουρκία, όπως ομολογεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της στις 22 Δεκεμβρίου 2007, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από την επίσης γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau στις 23 Δεκεμβρίου 2007. Ο τίτλος του άρθρου: “Europa wurde in der Türkei geboren” (Η Ευρώπη γεννήθηκε στην Τουρκία)!
Άλλωστε Τούρκοι ήταν και όλα τα μεγάλα πνεύματα, τα οποία οικειοποιήθηκαν οι Έλληνες και τα παρουσίασαν ως δικά τους: ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Πυθαγόρας, ο Ιπποκράτης, ο Ηράκλειτος, ο μεγάλος ποιητής Όμηρος.
Η περίπτωση του Ομήρου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοίωσης της Ιστορίας από τους Έλληνες.
Όπως έδειξε ο μεγάλος Γερμανός λόγιος και ιστορικός Raoul Schrott, νομίζω στο περιώνυμο έργο του “Diese kostbaren Augenblicke: 275 Jahre Staatsoper Unter den Linden”, ο Όμηρος ήταν ένας ευνούχος που γεννήθηκε στα Άδανα ή στη Σμύρνη της Τουρκίας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ομέρ (όπως λέμε Ομέρ Βρυώνης) και υπηρετούσε ως τραγουδιστής στο παλάτι του σουλτάνου Μπριάμ (δηλαδή του Πριάμου).
Το Ομέρ προέρχεται από το αραβικό Ομάρ (όπως λέμε Ομάρ Σαρίφ) που σημαίνει τραγουδιστής. Και τι ήταν ο Όμηρος; Ένας ραψωδός, δηλαδή ένα τραγουδιστής, ένας βάρδος του σουλτάνου Μπριάμ-Πριάμου.
Όπερ έδει δείξαι.
Οι ραψωδίες του, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια ήταν αρχικά γραμμένες στην πανάρχαια τουρκική γλώσσα. Όμως οι Έλληνες που εκστράτευσαν στην Τροία-Τουρκία, τον έπιασαν αιχμάλωτο και τον μετέφεραν σιδηροδέσμιο στις Μυκήνες. Εκεί του είπαν ότι θα του κόψουν και το πάνω κεφάλι, αν δεν μετέφραζε τα έργα του στα ελληνικά και δεν υμνούσε τους Έλληνες. Τι να κάνει ο φουκαράς; Υπέκυψε.
ν

Εν κατακλείδι

Αυτοί που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο ήταν οι Τούρκοι και όχι οι βάρβαροι Έλληνες. Οι τελευταίοι απλώς οικειοποιήθηκαν τα μεγάλα πνευματικά και πολιτιστικά επιτεύγματα των Τούρκων, και ξεγέλασαν την ανθρωπότητα παρουσιάζοντάς τα ως δικά τους. Οι Έλληνες το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν να αρπάζουν, να καίνε και να καταστρέφουν, ωθούμενοι από φθόνο και από ζήλια.
Ιδιαίτερη επίδοση είχαν στις εθνοκαθάρσεις και τις γενοκτονίες: ακόμη οι Αρμένιοι και οι Πόντιοι κι ένα σωρό άλλοι λαοί θρηνούν τους νεκρούς που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες.
Το να ισχυριζόμαστε ότι τις γενοκτονίες και τα μαζικά αυτά εγκλήματα τα διέπραξαν Τούρκοι, αποτελεί παραχάραξη της Ιστορίας. Είναι σαν να ισχυριζόμαστε ότι οι Γερμανοί έκαιγαν Εβραίους στα κρεματόρια ή ότι τους έγδερναν κι από το δέρμα τους έφτιαχναν καλύμματα για τα φωτιστικά τους.
Αυτά προς όσους επιχειρούν να στρεβλώσουν την Ιστορία.

 


Translate this post