Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στο Ωδείο Αθηνών στις 24/4

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά θα βρεθεί στο Ωδείο Αθηνών την Τρίτη 24/4 ώρα 12:00 για μια συζήτηση-masterclass.

ν

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά (το γένος Αλέξανδρος Λαδόπουλος, με καταγωγή από τον Βόλο) θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πιο σπουδαίος συνθέτης κινηματογράφου της γενιάς του. Με αφορμή το πρόσφατο Όσκαρ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παραδίδει το τιμητικό βραβείο Ίρις στον ομογενή συνθέτη για την προσφορά του στην 7η Τέχνη.
Στο πλαίσιο της αθηναϊκής του επίσκεψης του ο Αλεξάντρ Ντεσπλά θα βρεθεί στο Ωδείο Αθηνών την Τρίτη 24/4 ώρα 12:00 για μια συζήτηση-masterclass με το συνθέτη και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Χαράλαμπο Γωγιό, για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην ανακαινισμένη αίθουσα συναυλιών Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Ο Aλεξάντρ Ντεσπλά έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.
Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους, σύγχρονους συνθέτες σε διεθνές επίπεδο και είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους Έλληνες μουσικούς, συνθέτες, κινηματογραφιστές και σπουδαστές να τον γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν μαζί του για τη σημασία και το ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο.
Ο Ντεσπλά έφερε άρωμα Ελλάδας στα Όσκαρ όταν στον ευχαριστήριο λόγο του για Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το σάουντρακ της ταινίας Η Μορφή του Νερού του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ευχαρίστησε τη μητέρα του.

ν

ν

 


Translate this post