Άνοιξε η εφαρμογή του TAXIS χωρίς… ημερομηνίες

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως η προθεσμία.

ν

ΑΝΟΙΞΕ το βράδυ της Πέμπτης το ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η προθεσμία λήξης για την υποβολή των δηλώσεων, ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξαιτίας του ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων αρχίζει να πιάνει πάτο.
Οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Σχεδιάζεται να υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και με πιστωτικές κάρτες.
Με δεδομένο ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η διορία να τεθεί στο τέλος Ιουνίου.
Όπως είναι γνωστό πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν οι φορολογούμενοι μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr).
Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στην εφαρμογή.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η ΑΑΔΕ είχε δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα έντυπα Ε1 και Ε3 αλλά και την εγκύκλιο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Δείτε το νέο Ε1

Δείτε το νέο Ε3

Η εγκύκλιος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διευκρινίσεις για το πώς θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι τις δαπάνες με «πλαστικό» χρήμα για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο, τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, καθώς και τι ισχύει για τους έγγαμους και τους φιλοξενούμενους. Αναλυτικές οδηγίες δίνονται και για το έντυπο Ε2 στο οποίο δηλώνονται τα εισοδήματα από ακίνητα και τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Δείτε εδώ τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Ενδέχεται αυτή να είναι η τελευταία φορά που οι φόροι υπολογίζονται με βάση το σημερινό αφορολόγητο, με δεδομένο ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για επίσπευση της μείωσης του ορίου αναμένεται να γίνουν έως τις αρχές του καλοκαιριού.
ν

Υψηλοί φορολογικοί συντελεστές έως το 2020

Υψηλοί έως το 2020 θα παραμείνουν οι φορολογικοί συντελεστές, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο 14ο Athens Tax Forum του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
Παρ’ όλα αυτά σημείωσε ότι από το 2020-2021 θα δημιουργηθεί περιθώριο 3,5 δισ. ευρώ ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων.

 


Translate this post