Συναγερμός για τις πτήσεις πάνω από την Αν. Μεσόγειο

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το Eurocontrol εξέδωσε προειδοποίηση για τα επιβατικά αεροπλάνα λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

ν

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Η ζώνη προειδοποίησης περιλαμβάνει τον εναέριο χώρο της Συρίας, της Κύπρου, όπου υπάρχει η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι, αλλά και της Κρήτης λόγω της αμερικανικής βάσης στη Σούδα.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη 10 Απριλίου στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, την ώρα που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.
«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Στην προειδοποίησή του προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

 


Translate this post