1173 πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε 9 ημέρες

Κατηγορία Μεταναστευτικό

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Youmagazine Newsroom

 

Από 1-9 Απριλίου ήρθαν πάνω από τους μισούς μετανάστες απ’ όσους ήρθαν ολόκληρο το Μάρτιο στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και σήμερα Τρίτη του Πάσχα, 418 πέρασαν στη Λέσβο, 69 στη Χίο και 120 στη Σάμο. Image: Supplied

ν

ΝΕΑ κύματα μεταναστών και προσφύγων καταφθάνουν καθημερινά με ψαροκάικα από τις ακτές της Τουρκίας στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Μόνο τις ημέρες του Πάσχα ήρθαν από τα τουρκικά παράλια συνολικά 607 άτομα, τα οποία καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Συγκεκριμένα, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και σήμερα Τρίτη του Πάσχα, 418 πέρασαν στη Λέσβο, 69 στη Χίο και 120 στη Σάμο.
Συνολικά από την 1η του μήνα μέχρι και σήμερα το πρωί στα νησιά πέρασαν 1.173 πρόσφυγες και μετανάστες, 630 στη Λέσβο, 281 στη Χίο και 262 στη Σάμο.
Η αύξηση των προσφυγικών ροών προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα εντάσσεται στην γενικότερη τουρκική στρατηγική προσβολής της χώρας μας στις αρχές του καλοκαιριού.

 


Translate this post