Μελανσόν: «Ο Τσίπρας μολύνει την Αριστερά»

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε απάνθρωπη λιτότητα.

ν

Ο ΗΓΕΤΗΣ της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πλέον πολλά άλλα κόμματα που είναι ενταγμένα σε αυτό δεν μπορούν να συνυπάρχουν με αυτό το δεξιό κόμμα.
Σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα της Αριστεράς εκφράζει τη λύπη του γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη λιτότητα, σε σημείο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος δουλικά στις απαιτήσεις της ΕΕ.
«Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του PGE αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές. Το PGE δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ωστόσο, το αίτημα για τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησε τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι. «Είναι νόμιμη η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι απόψεις για το ζήτημα ποικίλουν εντός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά σε μεγάλο βαθμό η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στιγματίζεται από τον εκβιασμό της Τρόικα και της γερμανικής κυβέρνησης», σχολίασε.
Εννοούσε με αυτό ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκίνησε ως κόμμα της ελληνικής Αριστεράς, η μετατροπή του όμως σε φιλογερμανικό δεξιό κόμμα οφείλεται στους εκβιασμούς που υπέστη και στους οποίους υπέκυψε προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία.

 


Translate this post