Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Παρανοϊκοί υπουργοί, παρανοϊκή κυβέρνηση

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Κοντονής: «Να δικαστούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα». Ζουράρις: «Στις εκδρομές οι μαθητές πηγαίνουν στα μπορντέλα».

Αριστερά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και δεξιά ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Image: Supplied
ν
ΠΑΡΑΝΟΙΑ είναι η κατάσταση ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής που επηρεάζεται έντονα από το άγχος ή το φόβο, φτάνοντας συχνά στο σημείο της ψευδαίσθησης και του ανορθολογισμού. Η παράνοια χαρακτηρίζεται από σοβαρά, χρόνια αισθήματα καταδίωξης, δυσπιστίας, φιλυποψίας και υπερβολικής σημασίας που έχει το άτομο για τον εαυτό του. Μπορεί να συνοδεύεται από συμπτώματα σχιζοφρένειας, όπως παράξενες παραισθήσεις ή ασυναρτησία. 
Η παράνοια είναι κάτι διαφορετικό από τις φοβίες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν παράλογους φόβους, δεν κάνουν όμως το άτομο να βλέπει παντού συνωμοσίες και εχθρούς. Η παράνοια κάνει τον πάσχοντα να προβαίνει σε ψευδείς κατηγορίες και γενικά να δυσπιστεί προς όλους και προς όλα, πιστεύοντας πως όλοι συνωμοτούν εναντίον του. Για παράδειγμα, ένα περιστατικό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ως ατύχημα ή σύμπτωση, το παρανοϊκό άτομο θεωρεί ότι έγινε σκόπιμα. Η παράνοια είναι το κεντρικό σύμπτωμα της ψύχωσης.
Η διαταραχή λαμβάνει χώρα συνήθως κατά τη μέση ηλικία ή αργότερα και μπορεί να είναι χρόνια. Περιλαμβάνει συχνά οργή και θυμό που μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση βίας, ιδίως σε οικεία άτομα. Τα παρανοϊκά άτομα σπάνια αναζητούν ιατρική βοήθεια, αλλά οδηγούνται στον γιατρό από συναδέλφους ή συγγενείς.
Αυτά αναφέρουν τα ιατρικά εγχειρίδια σχετικά με τη χρόνια αυτή ψυχοπαθολογική διαταραχή της προσωπικότητας, που δημιουργεί διαρκή προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον.
Ωστόσο, η παράνοια σπάνια υπάρχει ως ξεχωριστή παθολογική οντότητα. Συνήθως εμφανίζεται μαζί με άλλες ψυχιατρικές παθήσεις, δημιουργώντας καταστάσεις όπως η παρανοϊκή προσωπικότητα, η παρανοϊκή διαταραχή με αυταπάτη και η παρανοϊκή σχιζοφρένεια, ενώ αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των ατόμων που κάνουν χρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών.
ν

Κοντονής: Να δικαστούν στην Ελλάδα
οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017, εφόσον το ζητήσει η Τουρκία, άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι θαυμαστής του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, «υπάρχει η δυνατότητα εκ του νόμου οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα για τα οποία τους κατηγορεί η Άγκυρα».
Ο κ. Κοντονής αναφερόταν στο άρθρο 8 του ποινικού κώδικα του 1951, το οποίο, με τίτλο “Εγκλήματα στην αλλοδαπή”, λέει τα εξής:
Οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς, ανεξάρτητα από τους νόμους του τόπου της τέλεσης, για τις εξής πράξεις που τελέστηκαν στην αλλοδαπή: “α) εσχάτη προδοσία, προδοσία της χώρας που στρέφεται κατά του Ελληνικού Κράτους και τρομοκρατικές πράξεις (άρθρο 187Α)”.
Από κανένα όμως στοιχείο δεν συνάγεται ότι οι οκτώ Τούρκοι που κατέφυγαν στη χώρα μας ζητώντας άσυλο είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, ώστε να προσαχθούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Απλώς δεν συμφωνούν με τον δικτάτορα και ως πολίτες έχουν αυτό το δικαίωμα. Από την Τουρκία έφυγαν για να προστατεύσουν τη ζωή τους.
Επομένως, μένει η κατηγορία των «τρομοκρατικών πράξεων». Άλλωστε και η ίδια η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες». Ποιες είναι όμως οι τρομοκρατικές πράξεις που τέλεσαν ή σχεδίαζαν να τελέσουν; Πάνω τους, ή στο ελικόπτερο που τους μετέφερε, δεν βρέθηκαν ούτε όπλα ούτε βόμβες.
Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο κ. Κοντονής.
Θα βρεθεί άραγε Έλληνας εισαγγελέας –οπαδός του Ερντογάν– που θα ασκήσει εναντίον των Τούρκων στρατιωτικών δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ακολουθώντας τον υπουργό σε αυτό το τρομώδες παραλήρημα;
ν

Ζουράρις: «Οι μαθητές να πηγαίνουν στα μπορντέλα
άλλη ώρα, όχι στις σχολικές εκδρομές»

Μια άλλη εκδήλωση ψυχοπαθολογικού ενδιαφέροντος, είναι η απαγόρευση από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, των εκπαιδευτικών σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό, απόφαση που θυμίζει τα παλιά εκείνα χρόνια του «υπαρκτού σοσιαλισμού», όταν οι κομμουνιστικές χώρες απαγόρευαν κάθε εκδρομή στο εξωτερικό, μήπως και οι μαθητές μολυνθούν από τον δυτικό τρόπο ζωής.
Συνηγορώντας υπέρ της απαγόρευσης, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ζουράρις, είπε ότι οι εκδρομές γίνονταν για να πηγαίνουν οι μαθητές στα «μπορντέλα», ενώ ο έτερος υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην πρωινή εκπομπή της Άννα Μπουσδούκου, είπε on air ότι «οι εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν (!) τα παιδιά», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά, εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.
Την ίδια ώρα, ο Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Χιώτη, ανέφερε μια προσωπική εμπειρία που είχε ο ίδιος το… 1958, για να δικαιολογήσει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις σχολικές εκδρομές.
Όπως είπε «από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958, έντεκα πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου», για να συμπληρώσει μετά την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια ότι «δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά».
Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στη διάρκεια μιας εκδρομής, απάντησε: «Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν»!
Παλαιότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (14/12/2016) για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, ο κ. Ζουράρις είχε πει: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα; Μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει».
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Ζουράρις είναι μέλος του πατριωτικού κόμματος «Πυρίκαυστος Ελλάδα»!

 


Translate this post