Λιαργκόβας: Κούρεμα καταθέσεων ή πλειστηριασμοί

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Για κίνδυνο κουρέματος καταθέσεων αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί ώστε να σωθούν οι τράπεζες, έκανε λόγο Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Image: Supplied
ν

ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ κουρέματος καταθέσεων, αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας.
«Αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και κούρεμα καταθέσεων σύμφωνα με τα δεδομένα», υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας.
«Οι κυβερνήσεις πάντα ανέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις για αργότερα, αλλά το αργότερα έφτασε και πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος», τόνισε σημειώνοντας πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε βροχή μεταρρυθμίσεων από το μνημόνιο Νο 2 και Νο 3.
«Θα είναι δύσκολο να έχουμε θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς δεν έχουμε επενδύσεις», υπογράμμισε. «Το κλειδί για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση είναι να γίνουν επενδύσεις», πρόσθεσε ενώ εξέφρασε τον φόβο του ότι τα επόμενα χρόνια θα παγιδευτούμε σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στασιμότητα.
ν

Ο Π. Λιαργκόβας για την πορεία της Ελληνικής
Οικονομίας στους Αταίριαστους (ΣΚΑΪ, 21/12/17)

ν


ν

 


Translate this post