Την Παρασκευή καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Την Παρασκευή καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα – Εγκρίθηκαν οι μισές αιτήσεις – Στις 22 Δεκεμβρίου καταβάλλεται και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

ν

ΑΠΟ ΤΗ Δευτέρα 18 έως την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θα επαναλειτουργήσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαιούχων που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αιτήσεις.
Στις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης «κλείδωσε» η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για το κοινωνικό μέρισμα.
Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, μέχρι τις 15:30 το μεσημέρι, είχαν εγκριθεί συνολικά 1,222 εκατομμύρια αιτήσεις παροχής, δηλαδή το 49,87% των συνολικών αιτήσεων.
Οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν σε 555.051, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 590.000, εκ των οποίων το 10% (55.000 έως 60.000) έχουν μεγάλη πιθανότητα να εγκριθούν, αφού περιμένουν τη συναίνεση των φιλοξενούμενων ή έχουν εκκρεμότητες με τον ΑΜΚΑ, ενώ κάποιες απλά δεν έχουν πατήσει το κουμπί για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα.
Υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.
Από τη Δευτέρα η πλατφόρμα θα επαναλειτουργήσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαιούχων (πχ ταυτοποίηση ΑΜΚΑ) που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αιτήσεις.
Νωρίτερα, στις 22 Δεκεμβρίου, θα δοθεί στους δικαιούχους και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Το βοήθημα αρχίζει από τα 200 και φτάνει έως και τα 900 ευρώ για πολυμελείς οικογένειες που δοκιμάζονται σε σκληρές συνθήκες φτώχειας.

 


Translate this post