Χριστούγεννα με προβολές στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

Κατηγορία MAGAZINE, Art Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Youmagazine Newsroom

 

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται και αυτές τις γιορτές το κοινό με οκτώ ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου.

ν

ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται τις γιορτές με οκτώ ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου. Όλες πραγματοποιούνται με το νέο υπερσύγχρονο προβολικό σύστημα του Πλανηταρίου.
Δείτε το πρόγραμμα των εορταστικών προβολών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Αναλυτικότερα οι παραστάσεις αυτές θα είναι:
Το Άστρο των Χριστουγέννων
Επιχειρεί να δώσει μια επιστημονική απάντηση για το ξεχωριστό κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Ήταν άραγε μετέωρο, κομήτης ή βολίδα; Μήπως σουπερνόβα; Ισχύει άραγε η άποψη του Κέπλερ πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;
Ταξιδεύοντας πίσω στους αιώνες η παράσταση ξεδιπλώνει τόσο ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα.
Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας
Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής, γίνονται φίλοι, χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο με το οποίο ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί έως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.
Προτείνεται για παιδιά πέντε ετών και άνω.
Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας
Η ψηφιακή παράσταση «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος. Από τους ανέμους που πνέουν στον Ποσειδώνα με ταχύτητες 2.000 χλμ./ώρα, έως τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσαν τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας, η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζει ότι πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη!
ν
ν
Οι ηλιακές καταιγίδες, από την άλλη, μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, όμως, αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, δίνουν το έναυσμα για την δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλαος.
Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων
Ένα ταξίδι στα βάθη του χρόνου, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Η παράσταση παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο απ’ τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων.
Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
Κρυμμένο Σύμπαν
Εικόνες υψηλής ανάλυσης του διαστήματος επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους γαλαξίες, να δουν αστέρια που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης. Ελάτε να περιηγηθούμε στην επιφάνεια του Άρη αλλά και να θαυμάσουμε εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με μερικές εκπληκτικές όψεις του Ήλιου.
Προτείνεται για παιδιά εννέα ετών και άνω και ενήλικες.
ν
ν
Το μέλλον στο Διάστημα
Όσο μακρύτερα στοχεύουμε στο Διάστημα, τόσο μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Η νέα ψηφιακή παράσταση, μετά από μία ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την «κατάκτηση» της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης.
Για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
Ταξίδι στο Διάστημα
Παρουσιάζει τα μεγάλα επιτεύγματα των διαστημικών λεωφορείων, εντυπωσιακές σκηνές των εργασιών που πραγματοποιούνται στο διάστημα, όπως η επισκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες
Η ψηφιακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, με προορισμό τους αστεροειδείς και τους κομήτες. Από την Ζώνη των Αστεροειδών μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper, οι αστρονόμοι έχουν υλοποιήσει αρκετές διαστημικές αποστολές για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν σε πολλά καίρια ερωτήματα.
Για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
Το πρόγραμμα προβολών του Ευγενίδειου Πλανητάριου συνεχίζεται και το νέο έτος, από 1 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου 2018.
Δείτε εδώ τις τιμές των εισιτηρίων.