Το SMS του Τσίπρα στον Σουλτς υπέρ της Μέρκελ

Κατηγορία Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Ξέροντας πως αν πέσει η Μέρκελ θα καταρρεύσει κι αυτός, ο Τσίπρας έστειλε αγωνιώδες μήνυμα στον Σουλτς, παροτρύνοντάς τον να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Να μην χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Μάρτιν Σουλτς. Image: Supplied
ν

ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ οπωσδήποτε με την Άνγκελα Μέρκελ παροτρύνει ο Αλέξης Τσίπρας τον Μάρτιν Σουλτς, στον οποίο έστειλε SMS στο κινητό του λέγοντάς του να πάρει «τη σωστή απόφαση»!
Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του προς την Κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος τις τελευταίες μέρες λαμβάνει αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα από Ευρωπαίους ηγέτες που τον ενθαρρύνουν να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ανάμεσα στους ηγέτες που έχουν επικοινωνήσει μαζί του είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν –ο οποίος επικοινώνησε μάλιστα πολλές φορές με τον Σουλτς τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα– αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται στο SMS του Αλέξη Τσίπρα προς τον Μάρτιν Σουλτς, με το οποίο τον καλεί να μην αρνηθεί την ευκαιρία να παίξει ρόλο «σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη». Του γράφει πως η συμμετοχή στην κυβέρνηση «είναι προϋπόθεση για να αγωνιστούμε από κοινού για αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τον εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη, για τα κοινωνικά δικαιώματα και μια ουσιαστική μάχη κατά τη νεανικής ανεργίας».
Ας δούμε όμως τι κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά.
ν

Δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Υπεραρχής

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της κυβέρνησης “Τζαμάικα” στη Γερμανία, το πιθανότερο σενάριο είναι η προκήρυξη νέων εκλογών τον Απρίλιο του 2018, στις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θα κατέλθουν με νέο αρχηγό στη θέση της Μέρκελ.
Η προοπτική αυτή έχει πανικοβάλει σειρά ηγετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που οφείλουν τόσο την άνοδό τους (βλέπε Μακρόν στη Γαλλία) όσο και την παραμονή τους στην εξουσία (βλέπε Τσίπρας στην Ελλάδα) στη Γερμανίδα καγκελάριο και στην υλοποίηση των σχεδίων της, που εν συντομία είναι ο σταδιακός αποδημοκρατισμός των χωρών, με κατάργηση των εκλογών στις χώρες μέλη της ΕΕ και αντικατάστασής τους με διορισμένους από το Βερολίνο τοπικούς κυβερνήτες. Οι κυβερνήτες αυτοί θα προτείνονται από τις χώρες τους, ενώ η θητεία τους δεν θα έχει χρονικά πλαίσια. Θα μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια, ακόμη δεκαετίες.
Βασικό στοιχείο του νέου αυτού μοντέλου διοίκησης που έχουν στα σκαριά Μέρκελ και Μακρόν, και στο οποίο έχει μυηθεί και ο Τσίπρας, είναι η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Υπεραρχής με δικτατορικές εξουσίες. Στα κράτη θα υπάρχουν μικρότερα αντίγραφα αυτού του μοντέλου, ή μάλλον Γκαουλάιτερ (περιφερειάρχες) που θα φροντίζουν για την εκτέλεση των εντολών που θα έρχονται από την Κεντρική Υπεραρχή.
ν

Μακρόν και Μέρκελ. Η χίμαιρα της Γαλλο-γερμανικής Υπεραρχής. Image: Supplied
ν

Τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο, η Υπεραρχή, έχοντας στα χέρια της κάθε εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική, οικονομική και στρατιωτική εξουσία, θα είναι πάνω από κάθε νόμο. Θα μπορεί να ερευνά τα πάντα δίχως να χρειάζεται αιτιολόγηση, θα τροποποιεί νόμους, θα διοχετεύει κατά το δοκούν τις εισαγγελικές εντολές, αλλά δεν θα ελέγχεται και δεν θα λογοδοτεί πουθενά.
Η αιτιολόγηση για την ανάγκη δημιουργίας μιας Υπεραρχής σχετίζεται, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, με τις πολιτικές ιδεολογίες και τις εθνικές διαφορές, οι οποίες όταν οξύνονται, όπως έχει γίνει πολλές φορές αιτία συγκρούσεων και πολέμων. Η εξάλειψη κάθε ιδεολογικής ή εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα της τελευταίας, καθώς καθετί εθνικό θεωρείται «φασιστικό») θα φέρει την ειρήνη και την ευημερία στην ευρωπαϊκή ήπειρο απ’ άκρου εις άκρον.
Επίσης τα πολιτικά κόμματα χωρίζουν τους ανθρώπους σε διαφορετικές παρατάξεις, εμποδίζοντάς τους να ενωθούν σε μια μεγάλη ενιαία οικογένεια. Και φυσικά όταν δεν θα υπάρχουν κόμματα, δεν θα χρειάζονται και οι εκλογές. Το να θυσιαστούν μερικές ατομικές ελευθερίες, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσχρηστες και μάλλον κάνουν κακό, είναι το τελικό αντίτιμο που πρέπει να καταβληθεί για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πεπρωμένου.
Αυτή είναι, εν περιλήψει, η Νέα Ευρώπη, το «νέο ευρωπαϊκό όραμα» που προωθούν Γερμανία και Γαλλία. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους μελλοντικούς Γκαουλάιτερ που θα αναλάβει την Ελλάδα ως ισόβιος κυβερνήτης της. Έλαβε το «χρίσμα» από Βερολίνο και Παρίσι αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εκτελεί τις εντολές των Βρυξελλών αναφορικά με τις μνημονιακές υποχρεώσεις στο ακέραιο και στην ώρα τους.
Εξ ου και η αγωνία του για την τύχη της Μέρκελ.
Γι’ αυτό και καλεί τον Μάρτιν Σουλτς να συγκυβερνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ –παρακάμπτοντας προηγούμενη αρνητική απόφαση των Σοσιαλδημοκρατών– στο όνομα της πραγματικής Αριστεράς! Του γράφει: «Μην ξεχνάς ότι μια πραγματικά αριστερή και προοδευτική θέση δεν έγκειται στο να διατηρείς όσο γίνεται πιο καθαρή τη δική σου ταυτότητα, αλλά στο να αγωνίζεσαι για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προς το συμφέρον των πολλών. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση».

 


Translate this post