Ο Τσίπρας παραδίδει την Θράκη στον Ερντογάν!

Κατηγορία Γεωπολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Πρώτο βήμα για την παραχώρηση της Θράκης στον σουλτάνο Ερντογάν η νομοθετική ρύθμιση για την προαιρετική χρήση της σαρίας.

Ο διαχυτικός Αλέξης Τσίπρας με τον δικτάτορα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαΐου 2016. Image: Supplied
ν

ΕΚΤΟΣ από τους γκιουλενιστές στρατιωτικούς που ο Τσίπρας θα δώσει «πεσκέσι» στον Ερντογάν, η ενδοτική κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστεράς», που έχει ξεπουλήσει για 99 χρόνια τη χώρα και πολλές δημόσιες επιχειρήσεις στους ξένους, ετοίμασε κι ένα άλλο «δώρο» στον Τούρκο δικτάτορα: την παραχώρηση της Θράκης, βάζοντας τον ανεκδιήγητο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να καταθέσει εσπευσμένα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου στη Θράκη, καταργώντας έτσι στην πράξη κάθε έννοια ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης!
ν

Ο Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη στις 7-8 Δεκεμβρίου

Ο Τούρκος δικτάτορας θα επισκεφτεί την Αθήνα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ενώ την επόμενη μέρα θα επισκεφθεί την Κομοτινή.
Η επίσκεψη έχει απασχολήσει τις σελίδες του γερμανικού αλλά και του αμερικανικού Τύπου. Συγκεκριμένα η εφημερίδα Neues Deutschland, σε άρθρο με τίτλο «Ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση», σημειώνει πως «όταν ο Ταγίπ Ερντογάν επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 65 χρόνια που ένας Τούρκος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ελλάδα».
Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «παράδοξο», ότι ακριβώς την ίδια μέρα «αρχίζει στην Άγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόεδρου του φιλοκουρδικού ΗDP, αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι Ντεμιρτάς και Τσίπρας γνωρίζονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλο, η δίκη δεν αναμένεται να παίξει ρόλο στην επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν».
Συνεχίζοντας, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα φερόμενων μελών της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. Δεν υπάρχουν όμως αποδείξεις ότι σχεδιάζονταν επίθεση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό o Ερντογάν θα εκτιμήσει την ευγενική χειρονομία των Ελλήνων και θα ζητήσει περισσότερα. Η εμπειρία δείχνει ότι και άλλες χώρες της ΕΕ επιδιώκουν να κατευνάσουν τον τούρκο δικτάτορα συλλαμβάνοντας φερόμενους τρομοκράτες του PKK ή του PYD. Όμως εκείνος δεν αρκείται σε αυτό και ζητά ολοένα και περισσότερα».
Από την πλευρά τους, οι New York Times υποστηρίζουν πως ο Τούρκος δικτάτορας θα ζητήσει, μεταξύ άλλων, από την ελληνική κυβέρνηση και την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.
ν

Παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος

Στόχος του Τσίπρα είναι η ισόβια παραμονή στην εξουσία, κατά το πρότυπο Ερντογάν. Άλλωστε οι πολιτικοί που θαυμάζει και έχει ως πρότυπο είναι δικτάτορες του παρελθόντος, όπως ο Στάλιν και ο Κάστρο, ή όσους ερωτοτροπούν με την δικτατορία, όπως ο Ερντογάν, ο Μαδούρο και… η συντρόφισσά του η Μέρκελ!
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο Τσίπρας δεν θα διστάσει να παραχωρήσει τμήματα του ελληνικού εδάφους στους Τούρκους, προκειμένου να έχει την υποστήριξή τους στα σχέδιά του, όπως έχει κάνει και με την Μέρκελ.
Ήδη κυκλοφορούν στα σχολικά βιβλία χάρτες, από τους οποίους έχουν απαλειφθεί νησιά όπως το Καστελλόριζο και η Γαύδος που συνιστούν το νοτιοανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας.
Όπως είχε πει και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, τον Δεκέμβριο του 2016: «Και αν χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» (προκειμένου να παραμείνουμε στην εξουσία).
Βάσει αυτού του σχεδίου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατέθεσε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο της υλοποίησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με αυτή, θα επιτρέπεται η χρήση της σαρίας (μουσουλμανικού νόμου) στη Θράκη, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την τουρκοποίηση της περιοχής.
ν

Η εφαρμογή της σαρίας στην πράξη. Image: Supplied
ν

Τι είναι η σαρία

Με τον όρο Σαρία ή Ισλαμικός Νόμος εννοείται ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης. Η σαρία είναι εμπνευσμένη από το Κοράνι και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής γενικότερα.
Ένα από τα θεμελιώδη γνωρίσματα του ισλαμικού νόμου είναι η διάκριση ανδρών και γυναικών, όπου η γυναίκα είναι res (αντικείμενο) και τίθεται στην απόλυτη εξουσία του άνδρα.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σαρία δεν εφαρμόζεται παρά μόνο στην Ελληνική Θράκη όπου οι Μουσουλμάνοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο ιεροδικείο (Μουφτής) Κομοτηνής, Ξάνθης ή Διδυμοτείχου σε υποθέσεις γάμου, διαζυγίου, διατροφών, επιτροπειών, κηδεμονιών, επιτροπείας, χειραφεσίας ανηλίκων, ισλαμικών διαθηκών και της εξ αδιαθέτου διαδοχής. Απόφαση του Αρείου Πάγου του 2013 επεκτείνει την εφαρμογή της Σαρίας, ενώ η νέα νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ την επεκτείνει ακόμη περισσότερο.
ν

Μια γυναίκα μαστιγώνεται στην Ινδονησία, σε δημόσια θέα, για παραδειγματισμό. Image: Supplied
ν

Τα κύρια σημεία του σχεδίου ρύθμισης
για την τουρκοποίηση της Θράκης

1. Τα θέματα προσωπικού και κληρονομικού δικαίου των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ρυθμίζονται από τον Αστικό Κώδικα. Κατ’ εξαίρεση, τα θέματα προσωπικού δικαίου μπορούν να υπαχθούν στην δικαιοδοσία του Μουφτή εφόσον τα διάδικα μέρη το επιθυμούν. Σε περίπτωση διαφωνίας των διαδίκων για το αν μια συγκεκριμένη υπόθεση θα υπαχθεί στα δικαστήρια ή στον Μουφτή, αρμόδια για την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι τα δικαστήρια. Κατ’ εξαίρεση, επίσης, επιτρέπεται στον διαθέτη, εφόσον συντάξει ενώπιον συμβολαιογράφου δήλωση τελευταίας βούλησης, να υπαχθεί η κληρονομική του διαδοχή στην δικαιοδοσία του Μουφτή.
2. Με προεδρικό διάταγμα θα καθοριστούν όλοι οι αναγκαίοι δικονομικοί κανόνες για τη συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του.
3. Για τα θέματα κληρονομικού δικαίου η ρύθμιση έχει άμεση ισχύ. Για τα θέματα προσωπικού δικαίου, λόγω της ανάγκης να εξασφαλιστεί ένα ομαλό μεταβατικό διάστημα και να αποφευχθεί η δημιουργία κοινωνικών προβλημάτων, το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί αμέσως μόλις εκδοθεί το προαναφερόμενο Προεδρικό Διάταγμα.
Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου και την αιτιολογική απόφαση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

 

 


Translate this post