Ναρκωτικά σε 13χρονα παιδιά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σε άντρο ναρκωτικών έχει μεταβληθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς συλλογικότητες μοιράζουν ναρκωτικά σε 13χρονα παιδιά, καταγγέλλει ο καθηγητής Γεώργιος Παύλος.

Εντός του ΔΠΘ αντί μαθημάτων κάνουν χρήση ουσιών προσκαλώντας μάλιστα ανήλικα παιδιά. Image: Supplied
ν

ΜΕΤΑ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που αποτελεί φημισμένο κέντρο εμπορίας όπλων και ναρκωτικών στη βόρεια Ελλάδα, μετά την ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, όπου είναι καθημερινή πλέον η παρουσία τοξικο-εξαρτημένων ατόμων που κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες, άντρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών έχει γίνει και η Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, με τους διακινητές να χρησιμοποιούν ανήλικους ως βαποράκια, ενώ εθίζονται στη χρήση ουσιών παιδιά ηλικίας 13 ετών, ώστε οι έμποροι θανάτου να έχουν μελλοντικά διασφαλισμένη πελατεία.
Αυτά και άλλα ανατριχιαστικά κατήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), Γεώργιος Παύλος στην εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» του Λάμπρου Καλαρρύτη, στα Παραπολιτικά 90,1.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, το τμήμα του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη κάνει οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό που είναι η αποστολή του, να κάνει δηλαδή μαθήματα, καθώς έχει ουσιαστικά καταληφθεί από συλλογικότητες που με την ανοχή της πρυτανείας και μερίδας καθηγητών ουσιαστικά το διευθύνουν, ενώ μέσα και έξω από αυτό γίνεται εμπόριο ναρκωτικών.
Μάλιστα οι διακινητές, που χρησιμοποιούν τους χώρους του Πανεπιστημίου για τη φύλαξη και χρήση ναρκωτικών, προσκαλούν ανήλικα παιδιά τα οποία εθίζουν σε ναρκωτικές ουσίες.
Όσο δε για τους χώρους εντός του ιδρύματος, αυτοί έχουν μεταβληθεί σε χοιροστάσια «διακοσμημένα» με κάθε είδους βρωμιές και ακαθαρσίες.
Όταν, πριν από λίγο καιρό, επιστάτης του Πανεπιστημίου είδε να κάνουν χρήση ναρκωτικών εντός του χώρου του ιδρύματος ανήλικα παιδιά και θέλησε να τα βγάλει έξω, τα μέλη των συλλογικοτήτων τον έσπασαν στο ξύλο. Στο νοσοκομείο όπου πήγε για νοσηλεία, ειδοποιήθηκε πως αν κατήγγειλε το γεγονός ή κατέθετε μήνυση, θα απολυόταν. Μετά την ανάρρωσή του, ο επιστάτης μετατέθηκε αλλού, ενώ η πρυτανεία έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο επιστάτης ξυλοκοπήθηκε από «αγνώστους περαστικούς» έξω από το Πανεπιστήμιο.
Σε καθεστώς τρόμου ζουν επίσης οι καθηγητές του ιδρύματος, όσοι εξεγείρονται από την κατάντια και την παρακμή που επικρατεί σε αυτό το κατ’ ευφημισμόν «ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα», καθώς δέχονται κάθε είδους απειλές, ακόμη και εναντίον της ζωής τους.
ν

Στόχος των εγκληματικών στοιχείων οι καθηγητές

Όχι μόνο στην Ξάνθη, αλλά και στα υπόλοιπα ιδρύματα, όσοι καθηγητές αντιδρούν, γίνονται στόχος των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών» αλλά και των άλλων καθηγητών που τους υποστηρίζουν και τους έχουν δώσει το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν εντός του πανεπιστημιακού χώρου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ξυλοδαρμός του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το Φεβρουάριο του 2017, όταν είπε σε ομάδα νεαρών να μην βάφουν τους τοίχους της σχολής με σπρέι.
Στα τέλη Νοεμβρίου έπεσε θύμα επίθεσης ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Παύλος.
Σύμφωνα με την καταγραφή των αστυνομικών αρχών της Ξάνθης, οι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του καθηγητή που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του, ενώ με κόκκινη μπογιά έγραψαν τη λέξη ΑΝΤΙFA και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.
ν

Το αυτοκίνητο του καθηγητή Γεώργιου Παύλου μετά τον βανδαλισμό. Image: Supplied
ν

«Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής, επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια», λέει ο καθηγητής και συνεχίζει:
«Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το Πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».
Πάντως, σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ο καθηγητής Παύλος έχει τεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο, είτε όταν κατηγορήθηκε πως κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι ομάδες φοιτητών τρομοκρατούσαν εντός Πανεπιστημίου, κάτι που ο ίδιος αρνείται, είτε για τον τρόπο που διδάσκει το μάθημά του και την αυστηρή βαθμολόγηση, που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Μάλιστα για το θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τις πρυτανικές αρχές, ενώ ο κ. Παύλος υποστηρίζει πως πρόκειται για απόπειρα στοχοποίησής του από συγκεκριμένες ομάδες φοιτητών.
ν

Μια σηπόμενη κοινωνία

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει όμως και άλλους λόγους να περηφανεύεται για το «υψηλό» επίπεδο της διοίκησής του και για τις… πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζει.
Ακόμη και το «αριστερό» Υπουργείο Παιδείας, που συνήθως ενθαρρύνει τις βαρβαρότητες, συνηγορώντας υπέρ των ναρκωτικών (που σε λίγο θα άλλωστε νομιμοποιηθούν) και του δημοκρατικού δικαιώματος της «ελεύθερης έκφρασης» κάθε αλήτη, ακόμη και το παρακμιακό Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να ασκήσει δίωξη κατά του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανασίου Καραμπίνη, μετά τη δημοσίευση πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
ν

Αριστερά, ο απομακρυνθείς από τη θέση του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και από τη θέση του καθηγητή Πολιτικών Μηχανικών κ. Αθανάσιος Καραμπίνης. Δεξιά, ο κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ που τον υποστήριξε. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, η πειθαρχική δίωξη ασκείται, γιατί ο κ. Καραμπίνης «με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015, στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως όφειλε λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου / του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)».
Για όποιον δεν κατάλαβε, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου «έκανε πάρτι» με τα χρήματα που του έδινε το υπουργείο Παιδείας για τη σίτιση των φοιτητών.
Αυτό φυσικά δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Στην από καιρό τώρα σηπόμενη, διεφθαρμένη και υποκριτική ελλαδική κοινωνία, αποτελεί εδώ και δεκαετίες κοινή πρακτική οι πανεπιστημιακοί που διαχειρίζονται χρήματα για τις ανάγκες των φοιτητών, εντός ή εκτός ελληνικής επικράτειας, να τα «παντελονιάζουν» κατά τα κοινώς λεγόμενο.
Δεν είναι παράδοξο, λοιπόν, που μετά λίγες μέρες πριν από την οριστική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την παύση από τα καθήκοντα του πρύτανη του ΔΠΘ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, βγήκε και υποστήριξε τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Α. Καραμπίνη.
Και να σκεφτεί κανείς ότι σε αυτούς τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος, και στα χέρια αυτών που έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε άντρα ναρκωτικών, οι γονείς έχουν εμπιστευθεί τη μόρφωση και την αγωγή των παιδιών τους!
Άμοιρα παιδιά…

 


Translate this post