Ποιες διορθώσεις θα γίνουν στο Κοινωνικό Μέρισμα

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Αναλυτικά οι διορθώσεις που θα γίνουν σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος.

• Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τις 12 Δεκεμβρίου.

ν

ΤΕΤΑΡΤΗ ημέρα υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα είναι η σημερινή και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Καρέλας, από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 20% (238.000) απορρίφθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες –περίπου 300.000– βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες.
Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, ο αριθμός των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα είχε φτάσει τις 1.173.000 ενώ από αυτές έχουν εγκριθεί οι 507.000.
Στο μεταξύ αναμένονται σήμερα και οι διορθώσεις στην πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων. Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:
  • Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση)
  • -Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις
  • Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση
  • Γίνονται διορθώσεις σε ΑΜΚΑ
Ο Γ.Γ. Κοινωνικής Πρόνοιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα εγκριθούν τελικά περίπου 1.280.000 αιτήσεις. Οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 2.000.000 από το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι επισκέψεις σελίδων ξεπέρασαν τα 20.000.000.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 12 Δεκεμβρίου.
ν

Δεν υποχρεούνται αίτησης οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών

Εάν είστε άνω των 70 και λαμβάνετε σύνταξη ή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης. Εφόσον πληροίτε τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το κοινωνικό μέρισμα θα σας καταβληθεί αυτόματα στο λογαριασμό στον οποίο λαμβάνετε τη σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Αυτό αφορά όμως μόνο όσα νοικοκυριά αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι και δεν ισχύει όταν υπάρχουν και άλλα μέλη στο νοικοκυριό.
Τέλος, κοινωνικό μέρισμα δικαιούνται όλοι όσοι παίρνουν Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πρέπει όμως να υποβάλλουν αίτηση, ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται εδώ.

 


Translate this post