Σχέδιο εκχώρησης ελληνικών νησιών στην Τουρκία

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Το σχέδιο εκχώρησης ελληνικών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στους Τούρκους αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Εστία”.

Το ακριτικό Καστελλόριζο, που απέχει μόλις 800 μέτρα από τις τουρκικές ακτές, είναι ένα από τα ελληνικά εδάφη από την κυριότητα των οποίων σκοπεύει μελλοντικά να παραιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση. Το σύμπλεγμα Καστελλόριζου ή Μεγίστης αποτελείται από 14 νησιά που οριοθετούν την ΑΟΖ στο ΝΑ άκρο της χώρας. Πηγή: Discover Greece
ν

Η “ΕΣΤΙΑ”, με σημερινό πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Ελληνικοί χάρτες χωρίς Καστελλόριζο”, και υπότιτλο “Στα σχολικά βιβλία – Και χωρίς Γαύδο, βραχονησίδες”, αποκαλύπτει υποχθόνιο σχέδιο παράδοσης νησιών στους Τούρκους.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει:
«ΕΙΝΑΙ πράγματι ανήκουστο, εξοργιστικό, πρωτοφανές, ύποπτο έως και αντεθνικό.
– Την ώρα που η Ελλάδα ζητεί την διόρθωση όλων των σχολικών εγχειριδίων των Σκοπίων προκειμένου να απαλειφθούν από αυτά οι επίμαχες αναφορές περί “απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου”, “έθνους Μακεδόνων” και λοιπών ιστορικών ανακριβειών. (Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου Αίμου κωδικοποιούν αυτό τον καιρό με συστηματική δουλειά τα λάθη).
– Την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών απαιτούν και δικαίως να αποσυρθούν από τα σχολεία της Αλβανίας οι Άτλαντες που εμφανίζουν τα σύνορα της Αλβανίας έξω από την Πρέβεζα (γιατί κάποιοι γείτονες ονειρεύονται “Τσαμουριές” και λοιπούς αλυτρωτισμούς), την ίδια αυτή ώρα, όπως αποδεικνύεται, εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντά μας μέσα από τα ημέτερα σχολικά βιβλία.
Η “Εστία” μελέτησε χθες εμβριθώς όλες τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν σε περιορισμένη έκταση στα σχολικά εγχειρίδια, όπως αυτές προκύπτουν από το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Και μελετώντας τις αλλαγές, τι ανακαλύψαμε;
Ότι οι χάρτες της Ελλάδας, που δημοσιεύονταν μέχρι τώρα στα σχολικά βιβλία εμφάνιζαν την ελληνική επικράτεια κυριολεκτικώς ακρωτηριασμένη, χωρίς το Καστελλόριζο, την Γαύδο και δεκάδες βραχονησίδες!!!
Ουδείς γνωρίζει πόσο καιρό συμβαίνει αυτό, την τελευταία επταετία τουλάχιστον, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι αλλαγές θα γίνουν βάσει του συστήματος “Διόφαντος” που δημιουργήθηκε το 2010 επί υπουργίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας.
Γνωρίζουμε όμως ότι όλως συμπτωματικώς πρόκειται για περιοχές επί των οποίων θα επιδιωχθεί στο μέλλον από την παρούσα ή από επόμενη κυβέρνηση να ανακηρυχθεί ΑΟΖ στο πλαίσιο της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
Για περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα. Για νησιωτικά συμπλέγματα τα οποία έχουν “επήρεια” – αυτός είναι ο ακριβής όρος του διεθνούς δικαίου στη διαμόρφωση της ελληνικής αποκλειστικής ζώνης. Και παρά ταύτα τα Ελληνόπουλα μεγάλωναν αγνοώντας την ύπαρξή τους!
ν

Η Γαύδος, το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό άκρο, είναι ένα άλλο νησί που πρόκειται να παραδοθεί στους Τούρκους. Image: Supplied
ν

Ανακαλύψαμε την έλλειψη αυτή διαβάζοντας την σημείωση Γαβρόγλου για το βιβλίο “Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή” της Έκτης Δημοτικού. Αναφέρεται συγκεκριμένα στην υπουργική απόφαση:
“7. Σελίδα 42. ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο χάρτης της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει το Καστελλόριζο, την Γαύδο κτλ. Να αντικατασταθεί με πλήρη και πιο ευκρινή χάρτη της Ελλάδας”.
Και βέβαια να αντικατασταθεί! Αλλά να διαταχθεί και μια ΕΔΕ για να μάθουμε ποιοι επιλήσμονες των καθηκόντων τους διέγραψαν Ελλάδα από την Ελλάδα».

 


Translate this post