Την Τετάρτη οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Αρχίζουν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς οι συμβολαιογράφοι ανέστειλαν την αποχή τους.

• Οι πλειστηριασμοί γίνονται για να σωθούν για άλλη μια φορά οι τράπεζες, ενώ η κυβέρνηση στρέφει έντεχνα τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, για να αποφύγει να στραφεί εναντίον της η λαϊκή οργή.

ν

ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την προσεχή Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, μετά την λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων της Αθήνας, Πειραιά και Δωδεκανήσου που αποφασίστηκε σήμερα μετά τη γενική τους συνέλευση.
Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε μετά την παροχή δεσμεύσεων από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης για νομοθετική ρύθμιση που θα κινεί αυτεπάγγελτα διώξεις κατά εκείνων που παρεμποδίζουν το έργο των συμβολαιογράφων.
Η λήξη της αποχής αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των παρισταμένων συμβολαιογράφων στη γενική τους συνέλευση, ενώ λίγο νωρίτερα πέντε μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μεθοδεύσεις, όπως κατήγγειλαν, από την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου.
Οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών, αλλά και επιθέσεων στα γραφεία τους από τις λεγόμενες συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.
Έξω από το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε  η συνέλευση  των συμβολαιογράφων είχαν προσέλθει συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς, η εκπρόσωπος της “Πλεύσης” Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Παν. Λαφαζάνης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης και τη λήξη της αποχής οι παριστάμενοι έξω από το κτίριο φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και κατά της λήξης της αποχής των συμβολαιογράφων.
ν

Πλειστηριασμοί για χάρη των τραπεζιτών

Η αγωνία χιλιάδων μικρο-ιδιοκτητών κορυφώνεται, καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται κυριολεκτικά, σε τιμές εξευτελιστικές.
Οι πλειστηριασμοί γίνονται για να αποφύγουν οι τράπεζες την ανακεφαλαιοποίηση, καθώς σήμερα, με βάση τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2017, έχουν 102 δισ. ευρώ σε NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα), 73 δισ. ευρώ NPLs (δάνεια σε οριστική καθυστέρηση), επί συνόλου δανειακού χαρτοφυλακίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 190 δισ. ευρώ.
Ουσιαστικά, οι πλειστηριασμοί γίνονται για να στηριχτεί για ακόμη μια φορά το τραπεζικό σύστημα, το οποίο ενώ έχει λάβει με διάφορους τρόπους δυσθεώρητα ποσά, κανείς δεν γνωρίζει τι έγιναν τα χρήματα αυτά.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον νομικό κόσμο της χώρας (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους) για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αφαιρώντας τις περιουσίες του κοσμάκη για χάρη των τραπεζών.
Κάνει επίσης και κάτι άλλο. Για να μην στρέψει εναντίον της την λαϊκή οργή, στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, δημιουργώντας μια τεχνητή ένταση και συντηρώντας την με διάφορα τεχνάσματα και ψεύδη.
Παράλληλα, παγιώνει μια νέα τάξη, την τάξη των νεόπτωχων, που την αποτελούν οι άνεργοι, οι συσσιτιούχοι, αυτοί που έχουν εργασία μερικής απασχόλησης, οι φτωχοποιημένοι και εξαθλιωμένοι Έλληνες, ώστε βυθίζοντας ένα μέρος του λαού σε μεγάλα προβλήματα και χρησιμοποιώντας το ως φόβητρο για να κάθεται ήσυχο το άλλο, να μπορέσει ανενόχλητη να ολοκληρώσει και να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά της για την επιβολή ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

 


Translate this post