Καθημερινά κατάσχονται 6.000 τραπεζικοί λογαριασμοί

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Με την ανάπτυξη να διολισθαίνει προς το 1,4%, η κυβέρνηση επιτείνει την δραματική κατάσταση κατάσχοντας 6.000 λογαριασμούς τη μέρα.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει μεταβληθεί στον πιο επιτυχημένο φοροεισπράκτορα απομυζώντας και τις τελευταίες οικονομίες των πολιτών. Image: Supplied
ν

ΣΤΟΝ μεγαλύτερο ληστή όλων των εποχών έχει μεταβληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρπάζοντας χρήματα τόσο από ατομικούς όσο και από κοινούς λογαριασμούς ιδιωτών που έχουν μικρά χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, καταδικάζοντάς τους έτσι στην ανέχεια και την πείνα.
Έως τον Ιούλιο του 2017, οι κατασχέσεις λογαριασμών ήταν λίγο πάνω από τις 20.000 το μήνα. Από τον Αύγουστο και μετά εκτοξεύτηκαν στις 180.000 το μήνα (!) καθώς η Εφορία κατάσχει τις καταθέσεις όσων έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ. Ήδη έχουν δει τα χρήματά τους να κάνουν “φτερά” 930.000 άτομα.
Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει προβεί σε κατασχέσεις ποσών από ακόμη 690.000 άτομα. Όσοι δεν έχουν ενταχθεί σε μια από τις ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών, ήδη βλέπουν τα χρήματά τους να αλλάζουν χέρια.
Από την επιδρομή της κυβερνώσας παράταξης, υποφέρουν περισσότερο εκείνοι που ανήκουν στα μεσαία στρώματα.
Από αυτή την αφαίμαξη δημιουργήθηκε το «υπερ-πλεόνασμα», για το οποίο υπερηφανεύεται τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του, μέρος του οποίου επιστρέφεται ως «κοινωνικό μέρισμα» για την εξαγορά ψήφων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”: «Η υπερφορολόγηση και το αδιάκοπο κυνήγι στα μικρομεσαία στρώματα, με ρυθμό που έφτασε στις 6.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα από την πλευρά της κυβέρνησης, μπορεί να συνέβαλαν στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, αλλά έχουν βαριές συνέπειες για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
»Το μείγμα που επέλεξε το υπουργείο Οικονομικών οδηγεί σε ρυθμό ανάπτυξης κάτω και από το “επίσημο” 1,6% του ΑΕΠ για τη φετινή χρονιά (έναντι αρχικού στόχου 2,7%), καθώς, παρά το αυξημένο τουριστικό κύμα που έφερε ζεστό χρήμα στη χώρα το καλοκαίρι, τα πρώτα στοιχεία για το πώς πήγε το γ΄ τρίμηνο του έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) δεν είναι ενθαρρυντικά εξαιτίας των παρενεργειών της υπερφορολόγησης.
»Η υπερφορολόγηση μπορεί να παρήγαγε κοινωνικό μέρισμα, αλλά σκοτώνει την ανάπτυξη ψαλιδίζοντας τα οφέλη ακόμη και από το καλοκαιρινό τουριστικό κύμα», καταλήγει η εφημερίδα, το πλήρες άρθρο της οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 


Translate this post