Ο τρελός χάρτης της Γης από τη NASA (βίντεο)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα, Περιβάλλον

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αποκαλυπτικό βίντεο της NASA για το πώς άλλαξαν οι εποχές στη Γη κατά την τελευταία 20ετία. Μέσα σε 2 λεπτά αποτυπώνονται οι αλλαγές στον καιρό τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο χάρτης της NASA αποκαλύπτει πόσο άλλαξε η Γη τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πηγή: NASA
ν

ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ εικόνες από δορυφόρους, η NASA δημιούργησε έναν χάρτη των καιρικών αλλαγών στη Γη την τελευταία εικοσαετία, και τον παρουσιάζει σε ένα φιλμάκι 2 λεπτών.
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη Γη σαν έναν γαλάζιο πλανήτη, αλλά ο χάρτης της NASA δείχνει πώς φαίνεται πραγματικά η Γη από το διάστημα.
Η απεικόνιση της επίδρασης των καιρικών μεταβολών στην επιφάνεια της Γης δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.
Ο χάρτης δείχνει τις αλλοιώσεις που έχουν υποστεί τα καλύμματα πάγου στους πόλους πώς λιώνουν και πώς επηρεάζονται από τις εποχικές αλλαγές. Επίσης η ποικιλία αποχρώσεων στους ωκεανούς –μπλε, πράσινο, κόκκινο και μωβ– απεικονίζει την αφθονία ή την έλλειψη υποθαλάσσιας ζωής.
«Είναι σαν να βλέπετε τη Γη να αναπνέει. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο», δήλωσε ο ωκεανογράφος της NASA, Jeremy Werdell, ο οποίος συμμετείχε στη δημιουργία του ζωντανού χάρτη. «Είναι σαν να μεταφέρεις τη συνείδησή σου στο διάστημα, κατόπιν να συμπιέζεις τον χρόνο και να γυρνάς πίσω στο παρελθόν για να δεις τι συνέβη, παρακολουθώντας ζωντανά κάθε αλλαγή».
Τα δύο λεπτά του βίντεο καλύπτουν δύο δεκαετίες, από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

ν

ν

 


Translate this post