Ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζει μέρος των κλοπιμαίων!

Κατηγορία Ελλάδα, Opinion

OPINION/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Διανομή μέρους της λείας από την υπερφορολόγηση, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, στους κοινωνικά ασθενέστερους εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες για «εξαιρετικά θετικές επιδόσεις στην οικονομία». Πηγή: News Media
ν

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης από την υπερφορολόγηση (ληστεία) των μεσαίων στρωμάτων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί το πλεόνασμα της λείας.
Ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας κάθε αναφορά στις πρόσφατες παραδοχές υπουργών του ότι η απόδοση των φορολογικών εσόδων είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή καταλήστευσης των μεσαίων στρωμάτων, επιδιώκει να επαναφέρει στην επικαιρότητα μια θετική ατζέντα για την κυβέρνησή του, που τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε να ακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς να μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στο σκάνδαλο της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία που τη βαραίνει.
Με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να καταρρέει δημοσκοπικά, το «αφεντικό τρελάθηκε» και αποφάσισε να μοιράσει 1,4 δισ. ευρώ σε 3,4 εκατομμύρια φτωχοποιημένους πολίτες, μήπως και υπεξαιρέσει κάποια ψήφο παραπάνω στις επερχόμενες εκλογές που τοποθετούνται μέσα στο 2018, πιθανώς στις αρχές του.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί περισσότερο στην εξουσία (και πολύ κράτησε), καθώς από 1/1/2019 μειώνονται οι συντάξεις όλων των συνταξιούχων από 14% έως 25%, μονίμως και για όλα τα επόμενα έτη της ζωής τους. Επομένως θα χάσει σημαντικό μέρος της εκλογικής του πελατείας.
Έτσι, θα επιδιώξει να κάνει εκλογές μέσα στο 2018, πιθανώς στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Άλλωστε στη βράση κολλάει το σίδερο.
ν

Συνειδητή επιλογή η οικονομική εξαθλίωση

Φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει τον γαλαντόμο και τον χουβαρντά με ξένα λεφτά. Αλλά είναι ιδιοσυγκρασιακό γνώρισμα των Ελλήνων πολιτικών να κάνουν τα πάντα με τα λεφτά των άλλων – συγκεκριμένα με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Με αυτά παριστάνουν τους ηγέτες, χρηματοδοτούν τους προεκλογικούς τους αγώνες, εξαγοράζουν ψήφους, διορίζουν φίλους και συγγενείς, εξοφλούν δάνεια, πάνε ταξίδια στο εξωτερικό, παίζουν στα χρηματιστήρια και στα καζίνο, εξασφαλίζουν οικονομικά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, και γενικώς διάγουν βίο πολυτελή και ανθόσπαρτο, ενώ δεν παραλείπουν να οικειοποιούνται τα επιτεύγματα ιδιωτών (ερευνητών, αθλητών, επιχειρηματιών) και να τα παρουσιάζουν για δικά τους, ανίκανοι οι ίδιοι να εκτελέσουν την παραμικρή εργασία (εκτός από το να βγάζουν λόγους παραμυθητικούς). Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις κλείνουν, ο κόσμος πτωχεύει, οι ουρές των συσσιτίων μεγαλώνουν. Παρά τους τόσους φόρους, η δημόσια περίθαλψη είναι αναιμική, η παιδεία νοσεί, η κοινωνική πρόνοια είναι ανύπαρκτη. Οι δε ατομικές ελευθερίες περιορίζονται.
Είναι η πρώτη φορά που η χώρα έχει χουντική κυβέρνηση εκλεγμένη δημοκρατικά από τον πάνσοφο ελληνικό λαό.
Αν ωστόσο κοιτάξει κάποιος πίσω από τις δηλώσεις των υπουργών του Τσίπρα για «ζόρισμα» της μεσαίας τάξης, θα δει ότι δεν πρόκειται για –στρεβλή έστω– ιδεολογική πρακτική Αριστερών που ξεζουμίζουν συνειδητά εύπορους πολίτες προκειμένου να ανακατανέμουν το εισόδημα στις ασθενέστερες τάξεις, αλλά για σχέδιο μακιαβελικό: πρώτα φτωχοποιούν σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και στη συνέχεια το κρατούν μονίμως σε κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας, κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και σε συνθήκες αβάσταχτης εξαθλίωσης, ώστε να το χειρίζονται εύκολα, πείθοντάς το ότι είναι οι Μεσσίες και οι Σωτήρες που θα το οδηγήσουν στον Παράδεισο.
Βεβαίως ο κ. Τσίπρας δεν το δημιούργησε αυτός, αλλά βρήκε το πεδίο έτοιμο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που φτωχοποίησαν αρκετά εκατομμύρια Ελλήνων, όμως το διατήρησε και το αύξησε για να μπορεί να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα. Άλλωστε αυτό το στρώμα των φτωχοποιημένων Ελλήνων ήταν που τον ανέβασε στην εξουσία.
Κοντολογίς, οι Έλληνες πολιτικοί, όχι μόνο δεν λύνουν τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά τα συντηρούν και επιπλέον δημιουργούν νέα, ώστε να τους έχει συνεχώς ο κόσμος ανάγκη. Έτσι, διατηρούνται στην εξουσία.
ν

Πώς θα διανεμηθεί η λεία

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, η υπεραπόδοση της λείας για το τρέχον έτος, το ποσόν, δηλαδή, που η κυβέρνηση θα επιστρέψει ως υπερπλεόνασμα στους ασθενέστερους, ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η συνολική λεία της κυβέρνησης από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών ανέρχεται φέτος στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ!
Έπειτα από συνεννόηση με τους «θεσμούς» (στους οποίους έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά για να λένε «καλά λόγια» για την κυβέρνηση), από το ποσόν της υπεραπόδοσης θα διατεθούν 720 εκατ. ευρώ (δηλαδή το 5% της λείας) ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ακατάσχετη και αφορολόγητη, προς 3,4 εκατομμύρια πολίτες, με κριτήρια εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης. Ο σχετικός νόμος θα έλθει στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα και η καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Αυτά τα 720 εκατ. ευρώ, που εμφανίζονται ως μποναμάς της μεγαλοψυχίας του κ. Τσίπρα, επρόκειτο να δοθούν έτσι κι αλλιώς στους συνταξιούχους, καθώς αυτό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης εισφορών υγείας από συνταξιούχους για το διάστημα από 1η Ιουνίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2016, θα δοθούν 315 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου στους δικαιούχους.
Τέλος, 360 εκατ. ευρώ θα δοθούν στη ΔΕΗ για την κάλυψη του κόστους Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφελείας, που χρεώνονται στους λογαριασμούς. Έτσι θα αποφευχθεί, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, νέα αύξηση στα τιμολόγια για το επόμενο έτος, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα για μειώσεις στην τιμή ρεύματος για τις 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.
Ούτε στον Παράδεισο του σοσιαλισμού να ήμασταν!

 


Translate this post