Στη Βενεζουέλα σφάζουν σκυλιά για να τραφούν

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Δυστοπία: Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας είναι τόσο πεινασμένοι που τρώνε σκυλιά, γάτες, φλαμίνγκο, ζώα του τσίρκου, ακόμη και μυρμηγκοφάγους.

Η δυστοπία κυριαρχεί πια στη Βενεζουέλα. Κάτοικοι του Καράκας έχουν σκοτώσει ένα λιοντάρι από τον τοπικό ζωολογικό κήπο και το τεμαχίζουν, για να μοιράσουν τα κομμάτια του στο πεινασμένο πλήθος. Photo: InfoWars. Πηγή: Supplied
ν

Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ του Νικολάς Μαδούρο έχει μετατραπεί σε αστική δυστοπία. Ο όρος δυστοπία (δυσάρεστος τόπος) χρησιμοποιείται ως αντίθετο της ουτοπίας για να περιγράψει ένα αρνητικά θεωρούμενο κοινωνικό ή πολιτικό σύστημα.
Στη Βενεζουέλα η κρίση έλλειψης τροφίμων έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, με τους απελπισμένους πολίτες να καταφεύγουν σε ακραία μέτρα, μεταξύ των οποίων και η κατανάλωση αδέσποτων σκυλιών.
Αυτό ισχυρίζονται οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που επισημαίνουν ότι μετά τις «εκλογές» για τη σύσταση της νέας Συνταγματικής Συνέλευσης (διάβαζε δικτατορία) η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τα 2/3 των οικογενειών να μην δύνανται πια να αγοράσουν βασικά αγαθά, όπως αυγά, βούτυρο ή κρέας.
Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αυτή την εβδομάδα δείχνουν δύο άνδρες στο Καράκας να γδέρνουν και να κόβουν σε κομμάτια έναν αδέσποτο σκύλο, όπως πιστεύεται, για να τον φάνε.
ν


ν

Τις αποτρόπαιες αυτές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το αντιπολιτευόμενο κόμμα Vente Venezuela, την ίδια περίοδο που ο πρόεδρος Μαδούρο προσέφερε οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ στις ΗΠΑ.
«Ενώ η δικτατορία προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και κάποιο ονειρεύονται να γίνουν κυβερνήτες, οι Βενεζουελιάνοι τρώνε σκυλιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Χαβιέ Τσιρίνος.
ν

Εικόνες σοκ στη Βενεζουέλα: πολίτες σφάζουν σκυλιά στο δρόμο για να τα φάνε. Photo: Twitter / Javier Chirinos. Πηγή: Supplied
ν

Η χαοτική κατάρρευση του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της χώρας δημιούργησε χρόνιες ελλείψεις τροφίμων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια πολίτες να αναζητούν πλέον φαγητό οπουδήποτε, ακόμα και σε κάδους σκουπιδιών.
ν

Η δυστοπία κυριαρχεί στη Βενεζουέλα από το 2015, με τους κατοίκους να σκοτώνουν γάτες, σκυλιά, φλαμίνγκο και περιστέρια για να φάνε, επειδή ο σοσιαλισμός δεν μπορεί πλέον να τους θρέψει. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο είναι φαινόμενο καθημερινό, με ολόκληρο το έθνος να βουλιάζει στη δυστοπία. Photo: Reuters / Carlos Garcia Rawlins. Πηγή: Supplied
ν

5 Μαΐου 2015. Βενεζουελιάνοι έχουν ανατρέψει φορτηγά μεταφοράς κρεάτων και τα λεηλατούν. Αυτές ήταν οι «καλές μέρες». Τώρα υπάρχουν μόνο σκυλιά. Photo: Notihoy.com. Πηγή: Supplied
ν

Ο δικτάτορας Νικολάς Μαδούρο, με χρυσές καδένες, παράσημα και περιστοιχιζόμενος από σωματοφύλακες, διατηρείται στην εξουσία εξολοθρεύοντας έναν ολόκληρο λαό. Photo: AP / Ariana Cubillos. Πηγή: Supplied
ν

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΙΤΕΣ! Παρόμοιο καθεστώς με αυτό της Βενεζουέλας θέλει να επιβάλει και στην Ελλάδα ο «φίλος και συναγωνιστής» του Μαδούρο, Αλέξης Τσίπρας, με την επιχειρούμενη «αναθεώρηση του Συντάγματος», προωθώντας μια δικτατορία προεδρικού τύπου, με απευθείας εκλογή του προέδρου από το λαό –το αξίωμα του οποίου θα περιβληθεί με υπέρτατες εξουσίες– και φυσικά με τον ίδιο να εκλέγεται ισόβια πρόεδρος.

 


Translate this post