Ο πιο θερμός Αύγουστος εδώ και 137 χρόνια

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Σύμφωνα με τη NASA, ο Αύγουστος του 2017 ήταν ο δεύτερος πιο θερμός μήνας των τελευταίων 137 ετών.

Μέσα Σεπτεμβρίου και το καλοκαίρι καλά κρατεί. Image: Supplied
ν

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ του 2017 ήταν ο δεύτερος θερμότερος Αύγουστος στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία της Γης, εδώ και 137 χρόνια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στη Νέα Υόρκη.
Ο φετινός Αύγουστος ήταν κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τη μέση θερμοκρασία Αυγούστου κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980.
Το ρεκόρ κατέχει ο Αύγουστος του 2016, ο οποίος ήταν κατά 0,99 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από την περίοδο 1951-1980, λόγω του πολύ ισχυρού τότε φαινομένου του Ελ Νίνιο.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το φαινόμενο της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας οφείλεται στην λεγόμενη κλιματική αλλαγή, δηλαδή στην αλόγιστη επίδραση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον.
ν

Παγκόσμιος χάρτης της ανωμαλίας LOTI (land-ocean temperature index – δείκτης θερμοκρασίας ξηράς-ωκεανού) τον Αύγουστο του 2017 σε σχέση με τον μέσο όρο του Αυγούστου των ετών 1951-1980. Μέρος της Ανταρκτικής είναι γκρίζο, επειδή τα δεδομένα από μετεωρολογικούς μερικούς σταθμούς δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα κατά τη στιγμή αυτής της ανάρτησης. Πηγή: NASA
ν

Οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της NASA βασίζονται σε περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς διάσπαρτους ανά τον κόσμο, σε όργανα πάνω σε πλοία και σημαδούρες, καθώς και στους ερευνητικούς σταθμούς της Ανταρκτικής.

 


Translate this post